• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spinazie curry met paneer (Palak paneer)

Spinazie curry met paneer (Palak paneer)

28 maart 2022 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Jump to Recipe

Het is weer een Meatless Monday! Ik maakte voor vandaag deze gezonde en romige Indiase spinazie curry met paneer, ook wel palak paneer genoemd. Het is een lekker snel te bereiden curry voor de doordeweekse maandag en dus volledig vegetarisch.

Zelf Indiase Spinazie curry maken

Ik heb deze spinazie curry met paneer bewust wat makkelijk en snel te bereiden gemaakt. Daar hou ik nu eenmaal van op doordeweekse avonden, hoewel het niet moet afdoen aan de smaak natuurlijk. De meeste Indiase curry’s zijn gerechten die lang dienen te stoven of garen en vaak ook met een vrij lange lijst aan ingrediënten. Bij mijn versie van deze bekende spinazie curry met paneer is dat dus niet het geval.

indiase paneer kaas vegetarisch
Indiase paneer kaas
recept indiase spinaziecurry met paneer © bettyskitchen.nl

Wat is Indiase ‘paneer’ kaas?

Paneer is een witte kaas die mild en romig van smaak is. Het lijkt eigenlijk een beetje op hüttenkäse, maar is in een groot blok geperst. In India is paneer een populaire vleesvervanger en smaakt heerlijk in deze spinazie curry met paneer. En in Indiase restaurants staat het dan ook regelmatig op de kaart als vegetarisch alternatief want het behoudt ook zijn vorm tijdens het bakken. Niet alleen in de alom bekende ‘Palak Paneer’ maar ook zie je deze kaas vaak terug in andere Indiase klassieke gerechten. Absoluut het uitproberen waard dus en ik heb mezelf voorgenomen hier zeker vaker mee te gaan koken.

recept indiase spinaziecurry met paneer © bettyskitchen.nl

Nog meer Indiase recepten om van te smullen!

Ben jij nu ook geïnspireerd geraakt door deze lekkere spinazie curry met paneer kaas? Naast de ‘Palak’ Paneer’ hebben wij nog meer Indiase klassiekers voor je op de site staan: Eerder maakte ik ook een pompoen curry met linzen en kokosmelk en deze Indiase plaattaart met doperwertjes is ook heerlijk om eens uit te proberen! Betty verraste iedereen met deze vegetarische kikkererwten curry en de Aloo Gobi is een klassiek gerecht van bloemkool en aardappel die iedereen een keer gegeten moet hebben. Check hier nog veel meer lekkers uit de Indiase keuken!


Print

Recept: Spinazie curry met paneer (Palak paneer)

recept indiase spinaziecurry met paneer © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische romige spinazie curry met paneer, wordt in India palak paneer genoemd.Het is een lekker snel te bereiden curry voor de doordeweekse dag en volledig vegetarisch. De curry bestaat o.a. uit spinazie, uien en yoghurt en is heerlijk met rijst en naan brood.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram paneer
  • 350 gram verse, gewassen spinazie
  • 2 witte uien
  • 2 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • Een stuk gember, zo’n 2 bij 3 cm.
  • 75 ml. crème fraîche
  • 125 ml. volle yoghurt
  • 2 tl. garam masala kruiden
  • 1 tl. chilipeper (of meer naar eigen smaak)
  • Een flinke hand verse koriander
  • Peper en zout
  • Ghee (geklaarde boter) om te bakken
  • Naan en/of rijst om erbij de serveren

Instructions

  1. Bereid de naan en/of rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  2. Blancheer de spinazie, op deze manier blijft de mooie, groene kleur en voedingsstoffen behouden. Dit doe je door een flinke pan water met wat zout aan de kook te brengen. Schep de spinazie erin, druk alle blaadjes goed onder water en kook het voor max. 3 minuten. Giet de spinazie dan direct af en spoel het af onder ijskoud water. Stop de spinazie in een kom, giet het resterende water eruit. Je hoeft het water er niet helemaal uit te drukken. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je het tot een egaal geheel.
  3. Snij de ui, knoflook, gember en tomaten heel fijn. Verwarm een flinke eetlepel ghee in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uitjes totdat ze glazig zijn. Roer vervolgens de knoflook en gember erdoorheen en na een paar minuten ook de tomaat. 
  4. Vervolgens roer je ook de garam masala en chilipeper door de groenten en schep de spinaziesaus erdoorheen. Voeg een flinke snuf peper en zout toe en laat het op zacht vuur zachtjes pruttelen voor zo’n 10 minuten. 
  5. Ondertussen snij je de paneer in blokjes. Zet een koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm ook wat ghee in en bak de paneer in een paar minuten aan alle kanten lichtbruin (en knapperig, jam!).
  6. Schep de crème fraîche, yoghurt, paneer en verse koriander door het spinazie-mengsel en verwarm de spinazie curry nog even kort. Breng het niet aan de kook.
  7. Serveer de spinazie curry met de rijst en/of naan. 

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: deze spinazie curry met paneer kun je prima nog enkele dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren wanneer je wat over hebt. Warm het een paar dagen later op voor de lunch of een snel diner. Dubbel genieten! 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept indiase spinaziecurry met paneer © bettyskitchen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: curry, ghee, hoofdgerechten, Indiase keuken, koriander, naanbrood, Nanda Appelman, paneer, spinazie, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Spaanse ovenschotel met kip en chorizo
Volgend bericht: Kinder Bueno pasta »

Lees Interacties

Reacties

  1. Youri bakker

    1 mei 2018 om 10:04 pm

    Erg lekker ziet dit eruit. Ik vind curry zelf ook erg lekker en ga deze zeker een keer maken

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      3 mei 2018 om 3:01 pm

      Hi Youri, dat is goed om te horen! Ben benieuwd wat je er dan van vind. 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee