• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spelt salade met gegrilde radijs

Spelt salade met gegrilde radijs

13 mei 2024 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Jump to Recipe

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij het seizoen om weer (vullende) maaltijdsalades te maken. En bijvoorbeeld deze spelt salade met gegrilde radijs, bosui, kikkererwten, spelt en een dressing van Griekse yoghurt. Radijsjes zijn heerlijk om rauw te eten, maar wist je dat je radijsjes ook lekker kunt grillen voor een heerlijke smaakbeleving?

Lekkere bite in spelt salade

Het is weer eens een Meatless Monday, wat betekent dat we een dagje zonder vlees doen! Vandaag dus een heerlijke salade met spelt. Spelt is net als tarwe een graansoort en zit boordevol vitamine B3 en bevat ook nog eens meer eiwitten dan bijv. Tarwe. Spelt heeft een heerlijke bite en combineert dan ook heel goed met gegrilde groenten. Ik maakte dus spelt salade met gegrilde radijs en wat me opviel is dat na het grillen van de radijs, deze groenten meteen een stuk minder pittig en scherp smaakten dan de rauwe variant. En dan zitten ze ook nog eens vol vitamine C, foliumzuur en bevatten voedingsstoffen met een antibacteriële werking. Radijsjes zijn kleine bolletjes superfood dus en ze passen perfect in deze spelt salade!

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen

Nog meer heerlijke vegetarische maaltijdsalade om van te genieten

Ik hou wel van een salade als avondmaaltijd, maar dan moet hij wel lekker voedzaam zijn. Liefst ook een combinatie van (lauw)warme en koude ingrediënten, zeker tijdens warme dagen zoals deze. Zoek je meer inspiratie voor vegetarische maaltijdsalades? Naast deze spelt salade met gegrilde radijs maakt ik ook deze gort salade met brie en romanesco, deze pompoen salade met bietjes en uienchutney en deze geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel. Stuk voor stuk aanraders om dit voorjaar van te genieten!


Print

Recept: Spelt salade met gegrilde radijs

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat je radijsjes kunt grillen? Deze vegetarische maaltijd spelt salade met radijs is heerlijk voor de een dagje zonder vlees en zit boordevol vitamientjes en smaak!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minuten
  • Total Time: 1 hour 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 bos radijsjes
  • 5 bosuitjes
  • 130 gram kikkererwten
  • 1 tl. gemalen komijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 150 gram hele spelt granen
  • 2 el. pijnboompitten
  • 3 flinke el. Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ groentebouillonblokje
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius (220 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwijder de grootste bladeren van de radijsjes en was ze. Halveer de radijsjes en verspreid over het bakpapier. Je kunt een stukje van het loof laten zitten tijdens het grillen. De bladeren kun je overigens ook verwerken in een salade. Was de bosuitjes en snij het stronkjes ervan af. Snij de uitjes in de lengte doormidden maar houd nog even apart. Spoel de kikkererwten goed af en laat uitlekken.
  3. Meng in een kom 4 el. olijfolie met de komijn, paprikapoeder en flink wat peper en zout. Met een bakkwast bestrijk je de kikkererwten, radijsjes en bosui met het oliemengsel. Plaats radijsjes en kikkererwten op de bakplaat in het midden van de oven. Gril gedurende 15 minuten in de oven.
  4. Vervolgens leg je ook de bosui op de bakplaat en deze gril je deze 5 minuten extra mee. 
  5. Tijdens de oventijd kun je de spelt bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg voor de smaak het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze lichtbruin worden. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden.
  6. Schep de Griekse yoghurt in een kom en pers hierboven de teentjes knoflook uit. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de gegrilde radijs, bosui en kikkererwten met de spelt. Schep de yoghurtdressing eroverheen en als laatste de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bosuien, bouillon, Griekse yoghurt, hoofdgerechten, kikkererwten, knoflook, komijn, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, paprikapoeder, pijnboompitten, radijs, spelt, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gezond Koningsdag Ontbijt (video)
Volgend bericht: Pizza Bianca met artisjokken en ham »

Lees Interacties

Reacties

  1. Dinie Witjes

    27 mei 2019 om 11:07 am

    Goedemorgen, ik begrijp niet goed in welke vorm het spelt gebruikt word. Of zie ik wat over het hoofd.

    Groetjes Dinie

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 mei 2019 om 12:05 pm

      Hi Dinie,

      bedankt voor je bericht en ik begrijp nu de verwarring. Dus zojuist even aangepast naar 150 gram hele spelt granen. Dan kun je wat gerichter op zoek in de winkel.
      Eet smakelijk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee