• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Gort salade met brie en romanesco

Gort salade met brie en romanesco

4 februari 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Ben je klaar met de typisch Hollandse winterspelen? Zet vandaag dan deze lekkere gort salade met brie en romanesco op het menu. Een lekkere mediterraanse maaltijdsalade met ras el hanout, cranberries en hazelnootjes. Hartstikke gezond en perfect voor de Meatless Monday!

Mediterrane salade met gort

Moet jij bij gort ook meteen denken aan gortepap met karnemelk? Ik namelijk wel… Ik was dan ook verrast toen ik deze gort in de supermarkt zag. Gort is dus eigenlijk niks anders dan gepelde gerst en heel geschikt om bijvoorbeeld te verwerken in een salade. En in plaats van een oud-Hollandse ontbijtpap ging ik er een heerlijke Mediterrane gort salade met brie en romanesco van maken.

recept gort salade met brie © bettyskitchen

Gort salade met brie en Romanesco of bloemkool

Ik gebruikte voor dit recept ‘Romanesco’, een soort groene torentjes bloemkool. Een soort luxe variant op de hollandse bloemkool en staat ook nog eens mooi in deze gort salade met brie. Romanesco is echt een kunstwerk op zich vind ik altijd. Het is toch bijna zonde om hem aan te snijden 😉 Mocht je liever gewone bloemkool gebruiken kun je de Romanesco vervangen en dezelfde bereidingswijze aanhouden.

Voor de liefhebber: Eerder maakten we met die Romanesco ook deze (Groente) pizza met spinazie en geitenkaas.


Print

Recept: Gort salade met brie en romanesco

recept gort salade met brie © bettyskitchen
Print Recipe

Een vegetarische maaltijd salade van gort, brie en romanesco. Maar uiteraard ook te maken met gewone bloemkool.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 200 gram gort
  • 1 Romanesco,
  • 150 gram brie
  • 40 gram hazelnoten
  • Een handje alfalfa
  • Een flinke hand gedroogde cranberries
  • Een flinke hand rucola
  • Olijfolie
  • 2 el. Ras el hanout
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet het ovenrooster alvast klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop.
  2. Bereid de gort volgens de gebruiksaanwijzing in een flinke pan water met wat zout. Giet af zodra de gort gaar is.
  3. Verwijder de bladeren van de Romanesco en snij in kleine stukjes. Meng in een kom 4 el. olijfolie met de Ras el hanout en wat zout. Schep de Romanesco hier doorheen en verdeel over het bakpapier. Plaats voor 25 minuten in het midden van de oven.
  4. Rooster ondertussen de hazelnoten in een kleine, droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  5. Snij ook de brie alvast in kleine blokjes.
  6. Zodra de gort gaar is en de Romanesco geroosterd kun je de salade maken. Meng de gort en romanesco in een grote schaal met de brie, geroosterde hazelnoten, alfalfa, cranberries en rucola. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.

Eet smakelijk! Liefs Nanda

Notes

Heb je nog wat gort salade met brie en romanesco over? Schep dit meteen in een lunchtrommel, bewaar goed afgedekt in de koelkast en de dag erna heb jij een heerlijke lunch.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept gort salade met brie © bettyskitchen

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: brie, gort, Nanda Appelman, Romanesco, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gnocchi met kip uit de oven (video)
Volgend bericht: Valentijns Chocolade maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in