• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Gort salade met brie en romanesco

Gort salade met brie en romanesco

4 februari 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Ben je klaar met de typisch Hollandse winterspelen? Zet vandaag dan deze lekkere gort salade met brie en romanesco op het menu. Een lekkere mediterraanse maaltijdsalade met ras el hanout, cranberries en hazelnootjes. Hartstikke gezond en perfect voor de Meatless Monday!

Mediterrane salade met gort

Moet jij bij gort ook meteen denken aan gortepap met karnemelk? Ik namelijk wel… Ik was dan ook verrast toen ik deze gort in de supermarkt zag. Gort is dus eigenlijk niks anders dan gepelde gerst en heel geschikt om bijvoorbeeld te verwerken in een salade. En in plaats van een oud-Hollandse ontbijtpap ging ik er een heerlijke Mediterrane gort salade met brie en romanesco van maken.

recept gort salade met brie © bettyskitchen

Gort salade met brie en Romanesco of bloemkool

Ik gebruikte voor dit recept ‘Romanesco’, een soort groene torentjes bloemkool. Een soort luxe variant op de hollandse bloemkool en staat ook nog eens mooi in deze gort salade met brie. Romanesco is echt een kunstwerk op zich vind ik altijd. Het is toch bijna zonde om hem aan te snijden 😉 Mocht je liever gewone bloemkool gebruiken kun je de Romanesco vervangen en dezelfde bereidingswijze aanhouden.

Voor de liefhebber: Eerder maakten we met die Romanesco ook deze (Groente) pizza met spinazie en geitenkaas.


Print

Recept: Gort salade met brie en romanesco

recept gort salade met brie © bettyskitchen
Print Recipe

Een vegetarische maaltijd salade van gort, brie en romanesco. Maar uiteraard ook te maken met gewone bloemkool.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 200 gram gort
  • 1 Romanesco,
  • 150 gram brie
  • 40 gram hazelnoten
  • Een handje alfalfa
  • Een flinke hand gedroogde cranberries
  • Een flinke hand rucola
  • Olijfolie
  • 2 el. Ras el hanout
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet het ovenrooster alvast klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop.
  2. Bereid de gort volgens de gebruiksaanwijzing in een flinke pan water met wat zout. Giet af zodra de gort gaar is.
  3. Verwijder de bladeren van de Romanesco en snij in kleine stukjes. Meng in een kom 4 el. olijfolie met de Ras el hanout en wat zout. Schep de Romanesco hier doorheen en verdeel over het bakpapier. Plaats voor 25 minuten in het midden van de oven.
  4. Rooster ondertussen de hazelnoten in een kleine, droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  5. Snij ook de brie alvast in kleine blokjes.
  6. Zodra de gort gaar is en de Romanesco geroosterd kun je de salade maken. Meng de gort en romanesco in een grote schaal met de brie, geroosterde hazelnoten, alfalfa, cranberries en rucola. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.

Eet smakelijk! Liefs Nanda

Notes

Heb je nog wat gort salade met brie en romanesco over? Schep dit meteen in een lunchtrommel, bewaar goed afgedekt in de koelkast en de dag erna heb jij een heerlijke lunch.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gort salade met brie © bettyskitchen

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: brie, gort, Nanda Appelman, Romanesco, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gnocchi met kip uit de oven (video)
Volgend bericht: Valentijns Chocolade maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in