• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spelt salade met gegrilde radijs

Spelt salade met gegrilde radijs

27 mei 2019 Door Nanda Appelman 2 Reacties

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij het seizoen om weer (vullende) maaltijdsalades te maken. En bijvoorbeeld deze spelt salade met gegrilde radijs, bosui, kikkererwten, spelt en een dressing van Griekse yoghurt.

Lekkere bite in spelt salade

Wat me opviel na het grillen van de radijs, is dat deze een stuk minder pittig en scherp smaakten dan de rauwe variant. Wist je trouwens dat radijsjes heel gezond zijn? Ze zitten vol vitamine C, foliumzuur en bevatten voedingsstoffen met een antibacteriële werking. Kleine bolletjes superfood dus en ze voegen een lekkere bite toe aan deze spelt salade.

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen

Maaltijdsalade met spelt

Ik hou wel van een salade als avondmaaltijd, maar dan moet hij wel lekker voedzaam zijn. Liefst ook een combinatie van (lauw)warme en koude ingrediënten. Zoek je meer inspiratie voor maaltijdsalades? Naast deze spelt salade met gegrilde radijs maakt ik ook deze gort salade met brie en romanesco, deze pompoen salade met bietjes en uienchutney en deze geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel. Stuk voor stuk aanraders om dit voorjaar van te genieten!


Print

Recept: Spelt salade met gegrilde radijs

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen
Print Recipe

Wist je dat je radijsjes kunt grillen? Deze vegetarische maaltijd spelt salade met radijs is heerlijk voor de Meatless monday!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minuten
  • Total Time: 1 hour 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 bos radijsjes
  • 150 gram hele spelt granen
  • 5 bosuitjes
  • 130 gram kikkererwten
  • 2 el. pijnboompitten
  • 3 flinke el. Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl. komijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 0.5 groentebouillonblokje
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Haal het ovenrooster uit de oven en leg deze alvast klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop.
  2. Verwijder de grootste bladeren van de radijsjes en was ze. Halveer de radijsjes en verspreid over het bakpapier. Je kunt een stukje van het loof laten zitten tijdens het grillen. De bladeren kun je overigens ook verwerken in de salade. Was de bosuitjes en snij het stronkjes ervan af. Snij de uitjes in de lengte doormidden. Verdeel ook de kikkererwten over het bakpapier. De bosui nog niet, hou deze nog even apart. 
  3. Meng in een kom 4 el. olijfolie met de komijn, paprikapoeder en flink wat peper en zout. Met een invetkwastje bestrijk je de kikkererwten, radijsjes en bosui met het oliemengsel. Plaats het ovenrooster met de radijsjes en kikkererwten in het midden van de oven.
  4. Gril de groenten voor 15 minuten in de oven. Vervolgens leg je ook de bosui op het bakpapier en deze gril je nog 5 minuten mee. 
  5. Tijdens de oventijd kun je de spelt bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg voor de smaak het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze lichtbruin worden. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden.
  6. Schep de Griekse yoghurt in een kom en pers hierboven de teentjes knoflook uit. Vermaal er wat verse peper en zout boven naar eigen smaak.
  7. Serveer de gegrilde radijs, bosui en kikkererwten met de spelt. Schep de yoghurtdressing eroverheen en als laatste de pijnboompitjes. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bosui, bouillon, Griekse yoghurt, kikkererwten, knoflook, komijn, Nanda Appelman, paprikapoeder, pijnboompitten, radijs, spelt, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 6 x Toetjes van de BBQ
Volgend bericht: Red Velvet Wafels »

Lees Interacties

Reacties

  1. Dinie Witjes

    27 mei 2019 om 11:07 am

    Goedemorgen, ik begrijp niet goed in welke vorm het spelt gebruikt word. Of zie ik wat over het hoofd.

    Groetjes Dinie

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 mei 2019 om 12:05 pm

      Hi Dinie,

      bedankt voor je bericht en ik begrijp nu de verwarring. Dus zojuist even aangepast naar 150 gram hele spelt granen. Dan kun je wat gerichter op zoek in de winkel.
      Eet smakelijk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in