• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spelt salade met gegrilde radijs

Spelt salade met gegrilde radijs

27 mei 2019 Door Nanda Appelman 2 Reacties

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij het seizoen om weer (vullende) maaltijdsalades te maken. En bijvoorbeeld deze spelt salade met gegrilde radijs, bosui, kikkererwten, spelt en een dressing van Griekse yoghurt.

Lekkere bite in spelt salade

Wat me opviel na het grillen van de radijs, is dat deze een stuk minder pittig en scherp smaakten dan de rauwe variant. Wist je trouwens dat radijsjes heel gezond zijn? Ze zitten vol vitamine C, foliumzuur en bevatten voedingsstoffen met een antibacteriële werking. Kleine bolletjes superfood dus en ze voegen een lekkere bite toe aan deze spelt salade.

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen

Maaltijdsalade met spelt

Ik hou wel van een salade als avondmaaltijd, maar dan moet hij wel lekker voedzaam zijn. Liefst ook een combinatie van (lauw)warme en koude ingrediënten. Zoek je meer inspiratie voor maaltijdsalades? Naast deze spelt salade met gegrilde radijs maakt ik ook deze gort salade met brie en romanesco, deze pompoen salade met bietjes en uienchutney en deze geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel. Stuk voor stuk aanraders om dit voorjaar van te genieten!


Print

Recept: Spelt salade met gegrilde radijs

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Wist je dat je radijsjes kunt grillen? Deze vegetarische maaltijd spelt salade met radijs is heerlijk voor de Meatless monday!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minuten
  • Total Time: 1 hour 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 bos radijsjes
  • 150 gram hele spelt granen
  • 5 bosuitjes
  • 130 gram kikkererwten
  • 2 el. pijnboompitten
  • 3 flinke el. Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl. komijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 0.5 groentebouillonblokje
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Haal het ovenrooster uit de oven en leg deze alvast klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop.
  2. Verwijder de grootste bladeren van de radijsjes en was ze. Halveer de radijsjes en verspreid over het bakpapier. Je kunt een stukje van het loof laten zitten tijdens het grillen. De bladeren kun je overigens ook verwerken in de salade. Was de bosuitjes en snij het stronkjes ervan af. Snij de uitjes in de lengte doormidden. Verdeel ook de kikkererwten over het bakpapier. De bosui nog niet, hou deze nog even apart. 
  3. Meng in een kom 4 el. olijfolie met de komijn, paprikapoeder en flink wat peper en zout. Met een invetkwastje bestrijk je de kikkererwten, radijsjes en bosui met het oliemengsel. Plaats het ovenrooster met de radijsjes en kikkererwten in het midden van de oven.
  4. Gril de groenten voor 15 minuten in de oven. Vervolgens leg je ook de bosui op het bakpapier en deze gril je nog 5 minuten mee. 
  5. Tijdens de oventijd kun je de spelt bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg voor de smaak het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze lichtbruin worden. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden.
  6. Schep de Griekse yoghurt in een kom en pers hierboven de teentjes knoflook uit. Vermaal er wat verse peper en zout boven naar eigen smaak.
  7. Serveer de gegrilde radijs, bosui en kikkererwten met de spelt. Schep de yoghurtdressing eroverheen en als laatste de pijnboompitjes. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bosui, bouillon, Griekse yoghurt, kikkererwten, knoflook, komijn, Nanda Appelman, paprikapoeder, pijnboompitten, radijs, spelt, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 6 x Toetjes van de BBQ
Volgend bericht: Red Velvet Wafels »

Lees Interacties

Reacties

  1. Dinie Witjes

    27 mei 2019 om 11:07 am

    Goedemorgen, ik begrijp niet goed in welke vorm het spelt gebruikt word. Of zie ik wat over het hoofd.

    Groetjes Dinie

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 mei 2019 om 12:05 pm

      Hi Dinie,

      bedankt voor je bericht en ik begrijp nu de verwarring. Dus zojuist even aangepast naar 150 gram hele spelt granen. Dan kun je wat gerichter op zoek in de winkel.
      Eet smakelijk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in