Print

Recept: Spelt salade met gegrilde radijs

recept spelt salade met gegrilde radijs © bettyskitchen

Wist je dat je radijsjes kunt grillen? Deze vegetarische maaltijd spelt salade met radijs is heerlijk voor de Meatless monday!

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Haal het ovenrooster uit de oven en leg deze alvast klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop.
  2. Verwijder de grootste bladeren van de radijsjes en was ze. Halveer de radijsjes en verspreid over het bakpapier. Je kunt een stukje van het loof laten zitten tijdens het grillen. De bladeren kun je overigens ook verwerken in de salade. Was de bosuitjes en snij het stronkjes ervan af. Snij de uitjes in de lengte doormidden. Verdeel ook de kikkererwten over het bakpapier. De bosui nog niet, hou deze nog even apart. 
  3. Meng in een kom 4 el. olijfolie met de komijn, paprikapoeder en flink wat peper en zout. Met een invetkwastje bestrijk je de kikkererwten, radijsjes en bosui met het oliemengsel. Plaats het ovenrooster met de radijsjes en kikkererwten in het midden van de oven.
  4. Gril de groenten voor 15 minuten in de oven. Vervolgens leg je ook de bosui op het bakpapier en deze gril je nog 5 minuten mee. 
  5. Tijdens de oventijd kun je de spelt bereiden volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg voor de smaak het groentebouillonblokje toe aan het kookwater. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op laag vuur totdat ze lichtbruin worden. Schud de pan regelmatig zodat de pitjes niet aanbranden.
  6. Schep de Griekse yoghurt in een kom en pers hierboven de teentjes knoflook uit. Vermaal er wat verse peper en zout boven naar eigen smaak.
  7. Serveer de gegrilde radijs, bosui en kikkererwten met de spelt. Schep de yoghurtdressing eroverheen en als laatste de pijnboompitjes. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda