Wij zijn grote fan van zelf granola maken. Maar naast een bereiding in de oven kun je granola ook heel snel en eenvoudig in een koekenpan bereiden. Deze snelle pangranola breng je op smaak met bijvoorbeeld pecannnoten en rozijnen. Yummmmm
Zelf granola met eiwit maken
Wij maken hier thuis regelmatig granola in de oven klaar! Het is namelijk echt ideaal om een pot vol ontbijtgranen op voorraad te hebben, die je toevoegt aan je yoghurt ontbijtjes. Granola is licht krokant met havermout in de basis en een vleugje kaneel en noten. Voor de liefhebber voeg je ook nog wat gedroogd fruit, zoals rozijnen, toe. Granola krijgt zijn zoetjes doordat het gebakken wordt in een mengsel van olie en bijv. honing. Naast een ruim half uur bakken op een bakplaat in de oven, kun je ook een easy en supersnelle granola in de koekenpan bereiden. Deze zogehete snelle pangranola heeft slechts 10 minuten benodigd namelijk. Ideaal voor als je weinig tijd hebt of zelfs van een beetje ‘warme’ granola houdt.
Nog meer lekkere havermout ontbijtrecepten
Behalve deze easypeasy en super snelle granola kun je nog meer lekkere havermout ontbijtjes maken. Wat dacht je van deze Tropical crumble met zomerfruit? Heerlijk met een lepeltje kwark of yoghurt. Chocolade liefhebbers kunnen aan de slag met deze Oreo Baked Oats met roomkaas vulling! En wat dacht je van dit smeuige pompoenbrood met roomkaas en frosting! Dat is echt een soort guilty pleasure ontbijt! Wist je dat je met havermout ook heerlijke ontbijttaartjes kunt maken? Eet smakelijk alvast!
Recept: Snelle pangranola maken
Zo kun je easypeasy en supersnel granola bereiden in een koekenpan. Met dit recept voor snelle pangranola met pompoenpitten, rozijnen en kaneel zit je altijd goed voor een voedzaam ontbijt. Glutenvrij, lekker warm uit de pan en boordevol vezels en eiwtten!
- Prep Time: 30 min. koelen
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 45 minuten
- Yield: 4 – 6 porties 1x
- Category: ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 120 gr (grove) havermoutvlokken
- 2 el water
- 1 el kokosolie
- 60 gr pecannoten (of andere noten)
- 30 gr pompoenpitten
- 2 tl kaneel
- 2 el honing
- 30 gr rozijnen
Extra:
- koekenban met anti-aanbaklaag
- houten pollepel
- pot met deksel
Instructions
- Smelt de kokosolie in de koekenpan op medium vuur. Schud de pan heen en weer om de olie te verdelen. Strooi hier de havermout overheen en lepel er direct het water over. Gebruik de houten lepel om het geheel door te roeren. Rooster dit gedurende 7-8 minuten en blijf regelmatig roeren.
- Breek de peccannoten in stukjes en voeg samen met de pompoenpitten en kaneel toe aan de havermout. Roer ook dit regelmatig door en laat 5 minuten roosteren.
- Zet nu het vuur uit en schenk meteen de honing uit over de gehele pan. Roer de snelle pangranola goed door gedurende 1 minuut zodat de honing alles goed bedekt heeft en een beetje karameliseert.
- Laat de granola rechtstreeks uit de pan op een groot glijden en laat 30 minuten afkoelen. Roer er daarna de rozijnen doorheen.
- Heerlijk met bijvoorbeeld (plantaardige) yoghurt of kwark. Wat je niet meteen opeet kun je het beste in een potje met deksel bewaren. (Max. 1 week).
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze snelle pangranola met pecannoten en kaneel thuis wilt gaan maken!
Geef een reactie