Print

Recept: Snelle pangranola maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zo kun je easypeasy en supersnel granola bereiden in een koekenpan. Met dit recept voor snelle pangranola met pompoenpitten, rozijnen en kaneel zit je altijd goed voor een voedzaam ontbijt. Glutenvrij, lekker warm uit de pan en boordevol vezels en eiwtten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min. koelen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 - 6 porties 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 120 gr (grove) havermoutvlokken
  • 2 el water
  • 1 el kokosolie
  • 60 gr pecannoten (of andere noten)
  • 30 gr pompoenpitten
  • 2 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 30 gr rozijnen

Extra:

  • koekenban met anti-aanbaklaag
  • houten pollepel
  • pot met deksel

Instructions

  1. Smelt de kokosolie in de koekenpan op medium vuur. Schud de pan heen en weer om de olie te verdelen. Strooi hier de havermout overheen en lepel er direct het water over. Gebruik de houten lepel om het geheel door te roeren. Rooster dit gedurende 7-8 minuten en blijf regelmatig roeren.
  2. Breek de peccannoten in stukjes en voeg samen met de pompoenpitten en kaneel toe aan de havermout. Roer ook dit regelmatig door en laat 5 minuten roosteren.
  3. Zet nu het vuur uit en schenk meteen de honing uit over de gehele pan. Roer de snelle pangranola goed door gedurende 1 minuut zodat de honing alles goed bedekt heeft en een beetje karameliseert.
  4. Laat de granola rechtstreeks uit de pan op een groot glijden en laat 30 minuten afkoelen. Roer er daarna de rozijnen doorheen.
  5. Heerlijk met bijvoorbeeld (plantaardige) yoghurt of kwark. Wat je niet meteen opeet kun je het beste in een potje met deksel bewaren. (Max. 1 week).

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty