• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

2 oktober 2017 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke slawraps met rijst, gebakken banaan en zelfgemaakte pindasaus. Het lijkt misschien een ingewikkeld recept, maar dat is het absoluut niet! Het is dan wel een heerlijk alternatief voor deegwraps en maakt dit recept meteen glutenvrij!

Slawraps met gebakken banaan

De pindasaus, waar je de slawraps in kunt dippen (of eroverheen scheppen) maakte ik ook lekker zelf. Dan kun je ingrediënten toevoegen en achterwege laten naar eigen smaak. Ben je niet zo van pittig eten? Laat dan de sambal weg. Of hou je niet van kokosmelk? Gebruik dan alleen water. In dit recept maak ik ook gebakken banaan, dat is een gewoonte die ik het opgepikt in Ghana, waar ik een paar maanden heb gewoond. Naast deze slawraps, maakte is ook deze Nasi met noten en gebakken bananen . En ja hoor, m’n gedachten voerden tijdens het eten weer helemaal terug naar deze mooie herinnering. Bovendien is de combinatie van pindasaus of pindakaas met banaan altijd een feestje!

Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

Nog meer recepten met pindasaus

Krijg jij geen genoegen van recepten met pindasaus? Niet alleen is het de smaakmaker bij deze slawraps met gebakken banaan. Maar pindasaus doet het ook erg goed in de volgende recepten:

  • Sate Ajam
  • Pindakip uit de slowcooker
  • Indonesische gehaktballetjes
  • Vegan Sate van Tempeh
  • Komkommersalade met tempeh
  • Thaise Panang Curry met varkensvlees

Check hier sowiezo 20x recepten met pindakaas of pinda’s.

Print

Recept: Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

Slawraps met gebakken banaan en pindasaus
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze kleurrijke slawraps met rijst, gebakken banaan en zelfgemaakte pindasaus. Het lijkt misschien een ingewikkeld recept, maar dat is het absoluut niet! Het is dan wel een heerlijk alternatief voor deegwraps en maakt dit recept meteen glutenvrij!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Caribische keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de slawraps:

  • 1 ijsbergsla
  • 150 gram wilde rijst (of een combinatie met witte of zilvervliesrijst)
  • 2 rijpe bakbananen (dat betekent bij bakbananen: een zwarte schil!)
  • 50 gram rauwkost
  • Handje kiemen
  • Peper en zout
  • 3 el. kokosolie om te bakken
  • Eventueel prikkers om de slawraps vast te zetten

Ingrediënten voor de pindasaus:

  • 75 gram pindakaas (zo puur mogelijk, check de ingrediënten)
  • 1 el. ketjap
  • 50 ml. water
  • 100 ml. kokosmelk
  • ½ tl sambal
  • 2 cm. verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • 1 el. kokosolie om te bakken

Instructions

  1. Breng water met een snufje zout aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Zodra de rijst gaar is en afgegoten laat je het licht afkoelen in de pan. 
  2. Schil ondertussen de bakbananen. Dit doe je anders dan een gewone banaan. Je snijdt de boven- en onderkant ervan af en snijdt de banaan met het mes in de lengte in tot het vruchtvlees. Vervolgens kun je de schil er gemakkelijk afpellen.
  3. Snij de bakbananen schuin in brede plakken. Verwarm de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de plakken bakbanaan om en om totdat ze lichtbruin kleuren. Zorg dat ze niet aanbranden, het kan namelijk opeens hard gaan. 
  4. Tijdens het bakken van de bakbananen kun je alvast aan de slag met het maken van de pindasaus. Schil de gember en de teentjes knoflook en snij ze heel fijn. Verwarm de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de knoflook en gember toe en verwarm deze voor 1 a 2 minuten. Niet langer, anders wordt het bitter. Schep vervolgens de pindakaas in de pan, net als de ketjap, kokosmelk en water. Roer goed door, eventueel met een garde als er klontjes blijven. 
  5. Breng de pindasaus aan de kook en zet het vervolgens op laag vuur. Laat de saus zo’n 5 minuten zachtjes doorkoken terwijl je ondertussen regelmatig roert. Roer vervolgens de sambal erdoorheen. Proef de saus en voeg naar smaak nog zout en peper toe. 
  6. Pluk van de ijsbergsla de buitenste 4 grote bladeren. Check of ze goed vers zijn, soms is het buitenste blad namelijk minder geschikt. Leg ze klaar om te vullen met de nerven verticaal. De overige ijsbergsla kun je bewaren om de volgende dag een salade mee te maken!
  7. Schep de rijst horizontaal in de bladeren en vermaal hier naar smaak wat verse zout en peper overheen. Vervolgens verdeel je de bakbananen, rauwkost en kiemen over de bladeren. Rol de bladeren nu via de nerf tot een rol en zet ze eventueel vast met een prikker. 
  8. Serveer de slawraps met de pindasaus ernaast geserveerd.

Bewaartip: de slawraps zijn minder geschikt om te bewaren, de pindasaus daarentegen wel een paar dagen! Die kun je dus op een later moment weer lekker opwarmen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Slawraps met gebakken banaan en pindasaus

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Afrikaanse keuken, Caribische Keuken, Glutenvrij, hoofdgerechten, ijsbergsla, Nanda Appelman, pindakaas, pindasaus, vegetarisch, wilde rijst, wraps

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 5x Design in de Keuken + WINACTIE
Volgend bericht: Fotodagboek September 2017 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Joseph

    4 oktober 2017 om 3:24 pm

    Wat een leuk recept! Mijn lieve vrouw is verzot op de combinatie pindakaas en banaan. Dus ik weet waar ik haar mee kan verrassen 🙂

    Beantwoorden
  2. Petra Burik

    7 oktober 2017 om 7:59 pm

    Heerlijk recept zo te zien, ga ik zeker een keer uitproberen!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 oktober 2017 om 3:39 pm

      😀

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee