• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Saucijzenbroodjes maken

Saucijzenbroodjes maken

24 augustus 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit is een overheerlijk recept voor zelf saucijzenbroodjes maken. Ik maakte deze bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt en bakte ze af in de oven. Serveer deze broodjes warm als tussendoortje of borrelhap. Maar voor de brunch of lunch kunnen ze natuurlijk ook!

Zelf saucijzenbroodjes maken

Elke Nederlander kent deze bladerdeeg broodjes met een gekruid gehakt wel. Bij de Hema staat men op koude dagen gerust in de rij om de laatste saucijzenbroodjes te kunnen bemachtigen. Mijn collega’s en ik hebben er immers ook vaak genoeg gestaan als we wat te vieren hadden. Maar wist je dat je saucijzenbroodjes ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Dit is de reden dat ik steevast een doosje vierkante bladerdeeg lapjes in de diepvries heb liggen. Slinger alleen nog even de oven aan, kneed wat gehakt, geweekt brood en kruiden door elkaar en maak bladerdeeg broodjes met een staafje gekruid gehakt. Je kunt de saucijzenbroodjes na het bakken ook nog halveren en op een grote schaal serveren, je hebt dan 16 stuks overheerlijke borrelhapjes.

recept saucijzenbroodjes maken © bettyskitchen.nl
recept saucijzenbroodjes maken © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke recepten met worst of gehakt

Niet alleen zijn wij thuis enorm fan van saucijzenbroodjes maken, maar uiteraard is de combinatie van gehakt en worst als vulling altijd lekker. Maak bijvoorbeeld ook eens zelf meatloaf met een eitje er in! En wat dacht je van deze Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus – Albondigas genoemd! Of ga je voor deze oer-Hollandse en winterse “moeders gehaktballen‘ met rode bietjes. Daarnaast is voor een dagje ‘balansen’ deze courgetti met worst ook een aanrader! Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Saucijzenbroodjes maken

recept saucijzenbroodjes maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een overheerlijk recept voor zelf saucijzenbroodjes maken. Ik maakte deze bladerdeeg broodjes met een rolletje van gekruid gehakt en bakte ze af in de oven. Serveer deze broodjes warm als tussendoortje of borrelhap. Maar voor de brunch of lunch kunnen ze natuurlijk ook!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 8 vierkante plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 3 sneetjes (oud) witbrood, zonder korst
  • 100 ml melk
  • 300 gram (half-om-half) gehakt
  • 1 eidooier
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 ½ tl worchestershire saus
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl nootmuskaat
  • ½ tl zout
  • ½ tl zwarte peper 
  • 1 ei, geklopt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht – check de verpakking van het deeg). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
  2. Week de sneetjes witbrood in de melk gedurende een paar minuten.
  3. Stop het gehakt, eidooier, knoflook, worchestershire saus, paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper in een kom. Kneed het geweekte brood zachtjes uit en voeg toe aan het gehakt. Kneed het geheel met de hand door elkaar.
  4. Verdeel het gekruide gehakt in 8 stuks (tip: weeg het af!). Rol elk stukje gehakt tot een staaf en druk deze een beetje plat. Maar let op dat deze niet langer is dan het bladerdeeg.
  5. Leg een staaf gehakt op een helft van het bladerdeeg. Bevochtig de randen met water en sla de andere helft er overheen. Druk de randen goed aan. tip: gebruik een klein vorkje om de langste zijde goed op elkaar te drukken. De korte ‘zijkantjes’ hoef je niet met het vorkje in te drukken. Plaats de bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt op de bakplaat.
  6. Kluts tot slot het extra ei en bestrijk hiermee de bovenzijden. Bak vervolgens de saucijzenbroodjes af gedurende 15 – 20 minuten in de oven, of tot de bovenkant in ieder geval mooi goudbruin is. Serveer het liefst warm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept saucijzenbroodjes
recept saucijzenbroodjes maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bladerdeeg broodjes met gekruid gehakt, ook wel saucijzenbroodjes genaamd, wilt gaan maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks Tags: bladerdeeg, brood, deeg, eieren, gehakt, knoflook, melk, Nederlandse keuken, nootmuskaat, Paas Recepten, paprikapoeder, peper, worcestershire saus, worst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Nasi Goreng
Volgend bericht: Puddingbroodjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee