Het is de maand van weer lekker gezonder eten! En daar dragen wij graag een steentje aan bij! Zoals met deze rode linzen pasta met tomatensaus en groente. Een heerlijke, snelle doordeweekse maaltijd die vegetarisch en glutenvrij is. En … ook nog eens in een koolhydraatarm dieet past, zoals Atkins.
Glutenvrije rode linzen pasta
Ik ben een ontzettende pastaliefhebber, maar kamp helaas met wat overgevoeligheid voor gluten. Daarom komen er op de site geregeld glutenvrije gerechten voorbij en vandaag dus pasta gemaakt van rode linzen. Met het oog op de gezonde(re) maand wilde ik jullie een heerlijk, simpel pastagerecht meegeven die echt van alle markten thuis is. Voor de veganisten, diegenen die glutenintoleranties hebben.
En of je nu detoxt, een koolhydraatarm dieet volgt, of punten telt met weight watchers… dit recept is voor jullie allemaal geschikt! In de grote supermarkten vind je namelijk zakjes of pakjes met glutenvrije rode linzen pasta. En zeker tijdens deze gezondere periode is een hoeveelheid van 250 gram genoeg voor 3-4 personen.
Nog meer pasta alternatieven
Naast deze rode linzen pasta kun je tegenwooordig ook pasta gemaakt van quinoa in de schappen vinden. Maar met een spiraalsnijder kun je ook aan de slag om bijvoorbeeld pasta van courgette en wortel te maken. 100% vegetarisch en hartstikke lekker! Check bijvoorbeeld dit recept voor courgetti met tonijn. Maar deze taughetti met Bolognesesaus is ook een aanrader!
PrintRecept: Rode linzen pasta met tomatensaus
Het is de maand van weer lekker gezonder eten! En daar dragen wij graag een steentje aan bij! Zoals met deze rode linzen pasta met tomatensaus en groente. Een heerlijke, snelle doordeweekse maaltijd die vegetarisch en glutenvrij is. En … ook nog eens in een koolhydraatarm dieet past, zoals Atkins.
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 3–4 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met groente
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
- 250 gram rode linzen pasta, bijv. Penne
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram champignons
- 400 gram panklare Italiaanse roerbakgroente (zoals paprika, prei, courgette, wortel voorgesneden)
- 500–700 ml passata – gezeefde tomaten
- 2 takjes tijm, van de takjes gerist *
- 2 takjes oregano, van de takjes geplukt *
- 10 basilicum blaadjes *
- olijfolie
- peper & zout.
(* Je kunt de verse kruiden ook vervangen door 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden)
Instructions
- Kook de rode linzen pasta volgens de gebruiksaanwijzing, in een ruime pan met een snufje zout.
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in parten.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak mee gedurende 5 minuten.
- Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe en bak mee gedurende 1 minuut op hoog vuur.
- Tot slot schenk je de passata in de pan en voeg tijm en oregano toe. Breng op smaak met zout & peper en breng al roerende aan de kook. Laat op zacht vuur 10 minuten doorkoken om de saus wat in te dikken.
- Giet ondertussen ook de rode linzen pasta af. Voeg deze toe aan de tomatensaus, samen met de blaadjes basilicum en roer even kort en stevig door, zodat alle pasta bedekt is met de saus. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Serveertip: Bestrooi het gerecht met wat (geraspte) Pecorino of Parmezaanse kaas. Let op! Dan is het niet meer vegan of voedselzandloperproof, maar nog wel steeds glutenvrij, low carbs en detoxproof.
Geef een reactie