Print

Rode linzen pasta met tomatensaus

Linzen pasta met tomatensaus en groente betty's kitchen recept

Ingredients

Scale

(* Je kunt de verse kruiden ook vervangen door 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden)

Instructions

  1. Kook de rode linzen pasta volgens de gebruiksaanwijzing, in een ruime pan met een snufje zout. 
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in parten.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of braadpan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak mee gedurende 5 minuten.
  4. Voeg de Italiaanse roerbakgroente toe en bak mee gedurende 1 minuut op hoog vuur.
  5. Tot slot schenk je de passata in de pan en voeg tijm en oregano toe. Breng op smaak met zout & peper en breng al roerende aan de kook. Laat op zacht vuur 10 minuten doorkoken om de saus wat in te dikken.
  6. Giet ondertussen ook de rode linzen pasta af. Voeg deze toe aan de tomatensaus, samen met de blaadjes basilicum en roer even kort en stevig door, zodat alle pasta bedekt is met de saus. Serveer direct. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Serveertip:  Bestrooi het gerecht met wat (geraspte) Pecorino of Parmezaanse kaas. Let op! Dan is het niet meer vegan of voedselzandloperproof, maar nog wel steeds glutenvrij, low carbs en detoxproof.