• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

5 december 2014 Door Betina Oostveen 23 Reacties

Jump to Recipe

Vorige week was het Thanksgiving Day, een feestdag die voornamelijk in Amerika en Canada gevierd wordt. Een tijdens dit feestmaal maakt men ook vaak een gerecht met pompoen, zoals een Pumpkin Pie (pompoentaart). Ik maakte een heerlijke, zoete, fudge achtige variant van deze taart, en dat recept ga ik nu delen met jullie! 

Een zoete pumpkin pie maken

Dit recept is afgeleid van de FoodNetwork maar ik heb de receptuur wat aangepast. Allereerst heb ik de maten omgerekend naar grammen en de afmeting van mijn springvorm. En ben ik groot voorstander van zelf pompoenen bereiden, in plaats van kant en klaar uit een blik. Omdat het originele recept wel behoorlijk wat gecondenseerde melk en slagroom bevat, heb ik dit simpelweg vervangen door volle melk en daar de pompoen in gekookt. Mijn heupen zijn mij dankbaar voor deze beslissing..  En toen heb ik heel hard zitten duimen voor de oven. Het is al met al heel goed gekomen, en de taart smelt als het ware op je tong! Dat wordt heerlijk smullen van pompoen dus!

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Pastry deeg met poedersuiker

Gouden tip! als je heerlijk zacht ‘pastry’  deeg wilt verkrijgen, gebruik dan poedersuiker in een deegbodem in plaats van kristalsuiker. Je deeg krijgt echt de goede zoete smaak, maar een hele andere consistentie van het deeg. En bij deze past het perfect bij de zachte pompoenvulling die haast op fudge lijkt. Je vork glijd dan ook zo door de pumpkin pie heen. Deze Pumpkin Pie zoete pompoentaart is verre uit favoriet tijdens de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Maar deze Pumpkin Pie brownies zijn ook zeer zeker een aanrader! Geniet dus heerlijjk van bakrecepten met pompoen.

Print

Recept: Pumpkin Pie (Zoete Pompoentaart)

pumpkin pie zoete pompoentaart recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.7 from 3 reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 hours
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 3 hours
  • Yield: 10-12 personen
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Ingrediënten deegbodem:

  • 250 gram bloem, +  extra voor uitrollen,
  • 40 gram poedersuiker,
  • snufje zout,
  • 125 gram koude roomboter (ongezouten),
  • 2 eierdooiers (L),
  • 3 eetlepels melk,
  • olijfolie, om de springvorm mee in te vetten.

Ingrediënten vulling:

  • 500 gram klassieke oranje pompoen (aangezien ik een pompoen van ruim 1 kilo had, heb ik slechts de helft gebruikt voor dit recept),
  • 50 gram donkere basterdsuiker,
  • 150 gram, fijne tafelsuiker,
  • 450 ml melk,
  • 1 eetlepel pumpkin spice kruiden, of speculaaskruiden.
  • 2 theelepels vanille essence,
  • 2 grote eieren (L),
  • 1 eigeel (L).

Extra:

  • springvorm 24 cm,
  • keukenfolie,
  • bakpapier,
  • deegroller,
  • kleine kookpan,
  • bakbonen of rijst,
  • staafmixer,
  • koelkast,
  • vriezer.

Instructions

  1. Maak als eerste de deegbodem:  Zeef de bloem, poedersuiker en zout boven een kom. Snijd de koude boter met twee messen eerst in kleine stukjes. Voeg daarna toe aan de bloem, en gebruik je vingers om de boter door het bloem te kneden. Doe dit rustig en voorzichtig want je wilt een kruimelig deeg vormen. Voeg als laatste de eierdooiers en de melk toe en kneed/wrijf daarna nog even kort door. Vorm een bal van het deeg en druk deze uit tot een plak. Wikkel in huishoudfolie en stop minstens 30 minuten in de koelkast (hoe langer hoe beter).
  2. Maak ondertussen de pompoen schoon: Verwijder de zaadjes en schil, en snijd het vruchtvlees in blokken. 
  3.  Bekleed de springvorm met bakpapier en smeer licht in met olijfolie. Bestuif een werkblad met wat bloem en rol hierop het deeg uit tot een lap groter als de springvorm. Rol het deeg op de deegroller, en daarna weer afrollen op de springvorm (dit voorkomt scheuren). Duw het deeg goed in de randen en snijd eventueel teveel af, of gebruik dit om plekjes op te vullen. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en rand, en stop de vorm daarna wederom minimaal 30 minuten terug in de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden (160 hete lucht).
  4. Doe intussen de pompoenblokjes samen met de suiker, melk, pumpkin spice kruiden en vanille essence in een kleine kookpan en breng gedurende 30 minuten aan de kook. Belangrijk is om regelmatig te roeren zodat de pompoen niet vast bakt aan de bodem. Zet hierna het vuur uit, pureer het mengsel met de staafmixer en laat afkoelen.
  5. Haal de vorm uit de koelkast, en leg een stuk bakpapier in de taartvorm: vul deze met bakbonen of bak rijst. Bak de vorm gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder daarna de bonen of rijst en het vel bakpapier en laat de vorm iets afkoelen. Verlaag tevens de oventemperatuur naar 160 graden (145 hete lucht).
  6. Intussen klop je de eieren en spatel deze voorzichtig door het reeds afgekoelde pompoen mengsel. Giet het mengsel op de deegbodem en zet terug in de oven. Bak de pumpkin pie gedurende 45-55 minuten. De bovenkant dient gestold te zijn, maar de vulling zal van binnen nog zacht zijn. (Hij wiebelt dan ook een beetje als ‘jelly pudding’). Laat de taart na afloop goed afkoelen in de vorm en stop daarna voor een nachtje in de koelkast.
  7. Haal de pumpkin pie taart ongeveer 30 minuten voor het serveren uit de koelkast, om een beetje op temperatuur te komen. En deze zoete pompoentaart is heerlijk om te serveren met een lepel zure room, want dat geeft een mooi contrast met die zoete smaak.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pumpkin Pie (zoete pompoentaart)

Category: Taart Recepten Tags: Amerikaanse keuken, bloem, boter, eieren, Halloween, melk, oven, poedersuiker, pompoen, pumpkin spice, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Fotodagboek November 2014
Volgend bericht: WIN: 2x toegangskaarten voor Taste of Christmas »
Loading comments...

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee