• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Rabarber Frambozen Crumble potjes

Rabarber Frambozen Crumble potjes

7 juli 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

(Sponsored) – Het is de tijd van het jaar om lekker te genieten van zomerfruit! Denk aan frambozen, aardbeien, maar ook die vrolijke roze rabarber stengels! Dus ontbijten we vandaag met deze rabarber frambozen crumble potjes!

Makkelijke crumble potjes recept

Rabarber is een zure bladstengel, maar combineert echt perfect met zoete frambozen, aardbeien, kersen en meer zacht fruit. Het is juist de zoet-zure combinatie dat een heerlijk recept maakt. En deze rabarber frambozen crumble potjes zijn ook nog eens heel makkelijk (de avond van tevoren) voor te bereiden. Check hier nog meer lekkere recepten met rabarber.

recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio

Zelf rabarber frambozen crumble maken

In dit recept maak ik gebruik van Hero Original Frambozen Jam. Geen poespas, gewoon heel veel frambozen en natuurlijk suiker, wat de basis vormt voor een smaakvolle fruitlaag in deze rabarber frambozen crumble. Alleen nog even met de hand een kruimeldeeg in elkaar draaien en afbakken in de oven. Leuk om met de kids te doen en eenvoudig voor te bereiden voor die bijzondere momenten met de familie samen.

Hero Jam Studio

Het merk Hero staat bekend om een brede serie producten met fruit. Denk aan vruchtensappen, Hero Cassis, maar ook diverse babyhapjes en natuurlijk de jams niet te vergeten. Op het platform Hero Jam Studio vind je dan ook uiteenlopende recepten met de fruitige jams van Hero.

recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio

Want behalve als broodbeleg voor op bijvoorbeeld je croissant, kun je nog veel meer lekkers maken met jam! Zo ging ik onder andere aan de slag met deze overheerlijke rabarber frambozen crumble potjes voor het ontbijt. Check nog meer recepten van mede foodies op de website van Hero Jam Studio.

Print

Recept: Rabarber-Frambozen Crumble potjes

recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram rabarber in blokjes,
  • 10 frambozen,
  • snufje kaneel,
  • 2 eetlepels water,
  • 75 gram Hero Original Frambozenjam,
  • 75 gram koude roomboter,
  • 100 gram bloem,
  • 100 gram suiker.

Ter garnering: 

  • Zure room/Kwark/Yoghurt,
  • verse frambozen.

Extra:

  • oven,
  • klein kookpannetje,
  • spatel,
  • 4 ramequins, doorsnede 8 cm,

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en zet alvast 4 ramequins klaar.
  2. Verwarm de rabarber, frambozen, kaneel en water in het steelpannetje. Breng rustig aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Blijf regelmatig roeren met een spatel, om aanbranden te voorkomen. Draai dan het vuur uit en roer de Hero Original Frambozenjam er doorheen. Verdeel over de 4 ramequins en laat een beetje afkoelen.recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studiorecept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio
  3. Ondertussen ga je het ‘crumble’  deeg maken: Wrijf de roomboter, met de hand, uit over het aanrecht. De warmte van je handen maken de boter zacht en smeuïg. Voeg de bloem en suiker toe en roer zachtjes tot een kruimelig deeg. Verdeel de ‘crumble’  over de ramequins.
  4. Schuif de rabarber framboos crumble in de oven en bak af gedurende 30 minuten. Laat vervolgens 5 minuten afkoelen op het aanrecht.
  5. Serveer de crumble met een lepel zure room/kwark/yoghurt erbovenop. Eventueel met nog theelepeltje extra jam en uiteraard wat verse frambozen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Deze Rabarber Frambozen crumble is lauwwarm echt het allerlekkerst! Je kunt stap 1 t/m 3 gerust een dag van tevoren voorbereiden. Dek de potjes dan af met zilverfolie en bewaar in de koelkast. Dan hoef je deze de volgende morgen alleen even af te bakken in de oven.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept rabarber frambozen crumble potjes ontbijt Hero Jam Studio

Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Bakrecepten Tags: bloem, crumble, frambozen, Hero Jam, jam, kaneel, kwark, Nederlandse keuken, rabarber, roomboter, samenwerkingen, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gepofte aardappel met avocado en cottage cheese
Volgend bericht: Speltsalade met gegrilde groenten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee