Print

Recept: Quiche Lorraine

recept quiche lorraine © bettyskitchen

Hartige taarten en quiches zijn zeer populaire gerechten uit de Franse keuken. En ik denk dat de Quiche Lorraine wel een van de meest bekendste is! Het is die combinatie van spek en uien die hem voor iedereen onweerstaanbaar maakt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: lunch
  • Method: bakken
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale

  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid *
  • scheutje olie,
  • 2 uien,
  • 250 gram spekblokjes,
  • 4 grote eieren,
  • 250 ml slagroom,
  • 100 gram geraspte kaas,
  • 1 theelepel gedroogde provençaalse kruiden,
  • peper.

Extra:

  • Oven,
  • springvorm 24 cm,
  • hapjes- of koekenpan.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Pel en snipper vervolgens de ui. Verhit een klein scheutje olie in een hapjes-of koekenpan en bak de uien glazig. Voeg de spekreepjes toe en bak deze ook uit. Bestrooi vervolgens met wat peper en de provençaalse kruiden.
  4. Klop in een kom de eieren los. Voeg hier de slagroom en geraspte kaas aan toe en meng door.
  5. Verdeel de uien en spekjes over de quiche bodem en giet hier vervolgens het ei-mengsel overheen. Schuif de vorm voorzichtig in de oven, en bak de quiche af gedurende 45-50 minuten.

Bon Appétit!

Notes

* Tegenwoordig vind je in het koelschap ook een rol vers bladerdeeg. Die kun je ook gebruiken in plaats van vierkantjes uit de diepvries.

Keywords: bladerdeeg, quiche, eieren, slagroom, spek, uien