Print

Recept: Pompoenburger met pittige dressing en pitabroodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: The Lemon Kitchen
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 48 (spelt) pita broodjes,
  • 1 flespompoen,
  • 2 gele Paprika’s,
  • 200 gram Feta,
  • 250 gram cherrytomaatjes,
  • 2 sjalotjes, fijn gesneden.

Yoghurtdressing:

  • 200 ml (Geiten)yoghurt,
  • klein stukje Madame Jeanette peper of een andere gele peper, zeer fijn gehakt,
  • verse koriander,
  • sap & rasp van een halve biologische citroen.

Instructions

  1. Was als eerste de fles pompoen en snijd vervolgens de onderkant en de bovenkant eraf. Daarna snijd je de fles pompoen in dunne plakken van maximaal 1 centimeter. Deze vormen straks de pompoenburgers.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer vervolgens de pompoen in met wat olijfolie en eventueel wat peper en zout. Pak een ovenschaal/bakplaat en leg hier bakpapier op.
  3. Snijd vervolgens de paprika in grote stukken en leg samen met de pompoen op de ovenschaal/bakplaat. Zet voor ongeveer 25 minuten in de oven tot de fles pompoen gaar is. (TIP: Prik met een vork in om te kijken of de pompoenburgers gaar zijn.) Leg als laatste de feta op de pompoen en laat even een paar minuten smelten op de burgers.
  4. Voor de pittige dressing: Hak de koriander en de madame Jeanette peper in kleine stukjes, en meng met de yoghurt. Voeg daarna wat citroenrasp en sap aan toe en breng op smaak met peper en zout. Roer nog even goed en de fris-pittige yoghurtdressing is klaar.
  5. Grill de pita broodjes, als de pompoen burgers bijna klaar zijn, even op het rooster of in de broodrooster totdat ze krokant zijn.
  6. Halveer als laatste de cherrytomaatjes en meng die met de dungesneden sjalotjes, voeg hier nog wat verse koriander (hoeveelheid naar smaak) aan toe.

Eet smakelijk!

Groetjes Jadis

Notes

TIP: Is je yoghurtdressing iets te pittig geworden? Voeg dan wat honing of een klein beetje suiker toe. Serveer bij deze pompoenburger eventueel nog wat extra groente zoals mais. Eten er kinderen mee? Dan kan je de yoghurtdressing ook zonder Madame Jeanette serveren.