Print

Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta

recept Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta betty's kitchen
Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg het ovenrooster op je werkblad en rol hier alvast een stuk bakpapier op uit. Indien je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt, laat het dan ontdooien.
  2. Snij de tomaten en olijven in dunne plakjes. Schep in een kom de cottage cheese om met de pesto en wat verse peper. 
  3. Leg de blaadjes bladerdeeg in een rechthoek trapsgewijs op het bakpapier. Zorg ervoor dat de binnenranden elkaar iets overlappen en druk aan met een vork. Prik met de vork ook wat gaatjes in de bodem.
  4. Verdeel het mengel van de cottage cheese met de pesto over de bodem. Vervolgens verdeel je ook de olijf, aspergetips en plakjes tomaat eroverheen. Strooi als laatste ook de geraspte geitenkaas eroverheen.
  5. Plaats de plaattaart met asperges, tomaat en ricotta voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou de groenten goed in de gaten, als het te hard gaat, plaats het ovenrooster dan iets lager in de oven.
  6. Laat de plaattaart met asperges na de oventijd licht afkoelen. Serveer met de rucola, alfalfa en eventueel nog wat extra peper eroverheen vermalen. 

Geniet ervan!

Groeten, Nanda

Liefs, Nanda