• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas

Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas

20 december 2016 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Jump to Recipe

Maak je pizza eens een keertje anders dan normaal. Je kunt het pizzadeeg namelijk ook heel eenvoudig oprollen, in stukje snijden en serveren als partyhapje tijdens O&N. Maak bijvoorbeeld deze pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas!

De pizzarol als feestelijk party hapje

Terwijl ik dit typ hoor ik op de radio: “It’s the most wonderful time of the year“. Nou, dat herken ik wel hoor. Jullie? De kerstboom is in huis, alles is gezellig versierd en ik geniet zo van al die feestelijke lichtjes als ik op straat loop. Ik raakte erdoor geïnspireerd om een feestelijk hapje te maken: deze pizzarol met rode bietjes, hazelnoten en geitenkaas. Een plaatje om te serveren tijdens de feestdagen toch?

Krijg je visite over de vloer tijdens de feestdagen? Dan is dit een heerlijk (en gezond) hapje om te serveren, bijvoorbeeld tussendoor bij de borrel of als voorgerecht. Feestelijk en nog gezond ook!

Pizzarol met bietjes, hazelnoot en geitenkaas

Mealprepping tijdens de feestdagen

Het fijne van dit hapje is dat je de rol ook van tevoren kunt maken en zodra de visite er is in de oven kunt zetten. Zo sta je geen uren in de keuken terwijl je het liefst bij je gasten wilt zijn. Daarnaast kun je hem ook al van tevoren afbakken en koud serveren. Hij is dan iets minder knapperig, maar ook zeker niet verkeerd. Krijg je geen visite over de vloer? Alsnog lekker maken en zelf van genieten dan!

Ben je fan van deze pizza 2.0? Check dan hier 10x pizza maar dan anders recepten. Met een alternatieve pizzabodem of lekker vegetarische. Die zullen het heel goed doen als borrelhap tijdens Oud & Nieuw!


Print

Recept: Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas:

Pizzarol met bietjes, hazelnoot en geitenkaas
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 15 plakjes 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • Een rol kant en klare pizzadeeg, te vinden in het koelschap van de supermarkt (400 gram)
  • 250 gram voorgekookte rode bietjes
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 1 flinke hand hazelnoten
  • 5 el olijfolie
  • 1 el. (zoete) balsamico azijn
  • 2 el. paneermeel
  • 0.5 el. gedroogde tijm
  • 0.5 el. gedroogde rozemarijn
  • Peper en zout

Extra:

  • Bakpapier
  • Evt. een schaaf

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil de rode bietjes in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een schaaf. Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Je kunt er bijvoorbeeld een kom op zetten die het vocht er nog iets beter uitdrukt.
  • Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook alvast uit. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de uienringen eraan toe. Bak op middelhoog vuur totdat de uien glazig worden. Zet het vuur iets zachter en voeg de uitgeperste knoflook en rozemarijn toe. Bak even mee en blus als laatste af met de balsamicoazijn.
  • Meng in een kommetje de overgebleven 4 eetlepels olijfolie met de tijm en een snuf peper en zout naar smaak.
  • Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en rol het pizzadeeg hierop uit. Bestrooi het deeg met de paneermeel.
  • Als de bietjes goed uitgelekt zijn verspreid je ze op het deeg. Je kunt de plakjes ook nog licht uitknijpen als ze nog te vochtig zijn. Beleg niet te dik. Verdeel vervolgens ook het ui-knoflookmengsel eroverheen.
  • Rol de pizza vervolgens op. Het hoeft geen hele strakke rol te worden want het deeg zal ook nog wat rijzen in de oven. Bestrijk de rol (ook de onderkant) met het kruidige oliemengsel. Til hem, met bakpapier en al, op een rooster in de oven. Het rooster plaats je iets onder het midden in de oven.
  • Bak de pizzarol 25 minuten in de oven. Hou het wel in de gaten, sommige ovens gaan nu eenmaal wat harder dan andere en een zwart hapje is toch iets minder feestelijk:)
  • Verkruimel de geitenkaas alvast. Vermaal de hazelnootjes wat fijner en rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur. Zodra ze licht beginnen te kleuren kun je ze in een vergiet husselen zodat de schilletjes er tussenuit vallen.
  • Zodra de pizzarol klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem even een paar minuten afkoelen. Snij hem vervolgens in plakken. Serveer op een mooi bord met de geitenkaas en hazelnootjes eroverheen gestrooid. Als je nog wat van het oliemengsel over hebt kun je dit er ook nog overheen sprenkelen.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk en hele fijne feestdagen gewenst!

Liefs, Nanda

Pizzarol met bietjes, hazelnoot en geitenkaas

Category: Pizza Recepten, Voorgerechten Tags: balsamico azijn, feestdagen, geitenkaas, hapje, hazelnoten, Nanda Appelman, rode bieten, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x Foodbloggers Kookboeken 2016:
Volgend bericht: Mini Pizza’s maken (glutenvrij) »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. 29 Recepten Met Bietjes Om Je Rode Vingers Bij Af Te Likken! schreef:
    12 april 2018 om 2:41 pm

    […] leest hier hoe je dat moet […]

    Beantwoorden
  2. 29 Recepten Met Bietjes Om Je Rode Vingers Bij Af Te Likken! schreef:
    17 december 2018 om 1:49 pm

    […] uit. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit gerecht eens voor de kids te maken. Je leest hier hoe je dat moet […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee