Print

Recept: Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas:

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 15 plakjes 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • Een rol kant en klare pizzadeeg, te vinden in het koelschap van de supermarkt (400 gram)
  • 250 gram voorgekookte rode bietjes
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 1 flinke hand hazelnoten
  • 5 el olijfolie
  • 1 el. (zoete) balsamico azijn
  • 2 el. paneermeel
  • 0.5 el. gedroogde tijm
  • 0.5 el. gedroogde rozemarijn
  • Peper en zout

Extra:

  • Bakpapier
  • Evt. een schaaf

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil de rode bietjes in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een schaaf. Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Je kunt er bijvoorbeeld een kom op zetten die het vocht er nog iets beter uitdrukt.
  • Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook alvast uit. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de uienringen eraan toe. Bak op middelhoog vuur totdat de uien glazig worden. Zet het vuur iets zachter en voeg de uitgeperste knoflook en rozemarijn toe. Bak even mee en blus als laatste af met de balsamicoazijn.
  • Meng in een kommetje de overgebleven 4 eetlepels olijfolie met de tijm en een snuf peper en zout naar smaak.
  • Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en rol het pizzadeeg hierop uit. Bestrooi het deeg met de paneermeel.
  • Als de bietjes goed uitgelekt zijn verspreid je ze op het deeg. Je kunt de plakjes ook nog licht uitknijpen als ze nog te vochtig zijn. Beleg niet te dik. Verdeel vervolgens ook het ui-knoflookmengsel eroverheen.
  • Rol de pizza vervolgens op. Het hoeft geen hele strakke rol te worden want het deeg zal ook nog wat rijzen in de oven. Bestrijk de rol (ook de onderkant) met het kruidige oliemengsel. Til hem, met bakpapier en al, op een rooster in de oven. Het rooster plaats je iets onder het midden in de oven.
  • Bak de pizzarol 25 minuten in de oven. Hou het wel in de gaten, sommige ovens gaan nu eenmaal wat harder dan andere en een zwart hapje is toch iets minder feestelijk:)
  • Verkruimel de geitenkaas alvast. Vermaal de hazelnootjes wat fijner en rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur. Zodra ze licht beginnen te kleuren kun je ze in een vergiet husselen zodat de schilletjes er tussenuit vallen.
  • Zodra de pizzarol klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem even een paar minuten afkoelen. Snij hem vervolgens in plakken. Serveer op een mooi bord met de geitenkaas en hazelnootjes eroverheen gestrooid. Als je nog wat van het oliemengsel over hebt kun je dit er ook nog overheen sprenkelen.