Deze zomer staat in het teken van de vegetarische groente pizza’s! Lekker en gezond(er). Deze pizza met falafel en hummus bevat lekker veel kikkererwten, een perfect alternatief voor een stukje vlees. Zet jij hem ook op het menu?
Vegetarische Groente Pizza’s
Met de zomerse temperaturen van de afgelopen weken, schuif ik maar al te graag een vegetarische groente pizza de oven in. Uiteraard kun je de handen uit mouwen steken en zelf pizzadeeg gaan maken (of maak met de broodbak machine). Maar tegenwoordig kun je ook prima ‘groente pizza’s’ in de schappen vinden, waarbij een deel van het bloem is vervangen door groente. Een heerlijke aanvulling op je dagelijkse hoeveelheid groente en zo wordt je pizza al automatisch een stukje gezonder.
Pizza met falafel maken
Omdat wij ook de helft van de week vegetarisch eten in huize Betty, ben ik aan de slag gegaan met vegetarische pizza recepten. En die ga je natuurlijk hier op de site ook terug zien. Vandaag op het menu deze pizza met falafel en hummus. Zelf falafel maken is zo lekker en eigenlijk heel makkelijk! Wist je dat kikkererwten een prima vleesvervanger zijn? Ze doen het dan ook verrassend goed op deze vegetarische pizza! Laat je me weten als jij hem ook geprobeerd hebt? Check hier sowieso nog eens 10x (vegetarische) pizza’s, maar dan een tikkeltje anders en net zo eigenwijs als deze pizza met falafel 🙂
Recept: Pizza met falafel en hummus
Deze mediterane pizza twist maak je met falafel, aubergine en rode bieten hummus! Een leuk vegetarisch alternatief voor de standaard italiaanse pizza!
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Pizza
- Cuisine: Mediterrane keuken
Ingredients
- 2 ronde groente pizza’s, klaar om afgebakken te worden *,
- 1 kleine rode ui,
- 1 rode puntpaprika,
- 1 kleine aubergine,
- bakje kant-en-klare-falafel balletjes,
- 4 flinke eetlepels rode bieten hummus,
- 100 gram feta kaas,
- olijfolie,
- peper & zout,
- verse koriander.
(*je kunt ook zelf pizzadeeg maken, de voorbereidingstijd wordt dan wel 40 minuten langer)
Extra:
- Oven,
- grillpan,
- koekenpan.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de (groente) pizza’s op. Bak deze vast even voor in de oven, gedurende 6-8 minuten.
- Ondertussen pel je de ui, snijd doormidden en vervolgens in dunne, halve ringen. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in ringen. Was de aubergine, verwijder het groen en snijd in plakken van 0,5 cm dikte.
- Bestrijk de plakken aubergine met een beetje olie en grill aan beiden zijden in de grillpan. Zet apart.
- Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de falafel balletjes (zie verpakking.)
- Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer deze met de rode bieten hummus. Verdeel hier de gegrilde aubergine over, en vervolgens ook de rode ui en paprika. Rangschik de falafel balletjes over de pizza en verkruimel hier tot slot de feta overheen.
- Bak de pizza met falafel verder af in de oven, gedurende 6-8 minuten. Garneer met de verse koriander.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Je kunt dus ook zelf falafel balletjes vooraf maken. Volg dit recept voor zelf falafel maken en bak ze alvast voor in de olie en laat afkoelen.
Dit artikel betreft een samenwerking met Magioni. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Djeej
Feta vegetarisch? Ech nie!