• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / MonChou taart met kokos en passievruchten

MonChou taart met kokos en passievruchten

10 mei 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Met deze heerlijke zoetfrisse MonChou taart met kokos en passievruchten waan je je even in tropische sferen. Dit keer alleen niet een heel gezond recept van mij, want er zit namelijk gewoon wat suiker en room in verwerkt. Maar zo af en toe moet dat ook kunnen toch? Genieten is het in ieder geval wel met deze tropische MonChou taart!

Sri Lankaanse Cheesecake

Na een lange stranddag in Sri Lanka een paar maanden geleden, zaten mijn man en ik in een strandtentje te eten en stond een soortgelijke monchou taart met kokos op de dessertkaart. Ken je dat? Dat je eigenlijk bomvol zit, de menukaart bekijkt, een soort cheesecake erop ziet staan en er opeens weer ruimte lijkt te ontstaan in je maag? Nou precies dat gebeurde er dus toen… En daar kreeg ik helemaal geen spijt van! Het was een heerlijk Sri Lankaanse cheesecake met een fijn tropisch tintje, dat ik besloot om het thuis na te maken!

recept MonChou taart met kokos en passievruchten betty's kitchen

Tropische MonChou taart met kokos en passievruchten

Het resultaat is deze makkelijke tropische MonChou taart met kokos en passievruchten geworden. En ja hoor, we waanden ons tijdens het eten ervan weer even terug naar dat heerlijke, zonnige strand op Sri Lanka. Maar voor de liefhebbers van MonChou roomkaas hebben we hier nog meer fijne recepten voor je hoor! Betty heeft van haar oma het recept voor een klassieke Monchou taart met kersen gekregen! Suzanne maakte hier vervolgens een gezondere variatie recept op en die is ook erg fijn! En als je helemaal in een feestelijke bui bent dan maak je deze Monchou Muffins met kwark klaar. Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: MonChou taart met kokos en passievruchten

recept MonChou taart met kokos en passievruchten betty's kitchen
Print Recipe

Met deze heerlijke zoetfrisse MonChou taart met kokos en passievruchten waan je je even in tropische sferen. Dit keer alleen niet een heel gezond recept van mij, want er zit namelijk gewoon wat suiker en room in verwerkt. Maar zo af en toe moet dat ook kunnen toch? Genieten is het in ieder geval wel met deze tropische MonChou taart!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 10–12 persone 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Voor de bodem:

  • 175 gram bastognekoek
  • 50 gram kokosolie
  • 75 gram santen (kokoscrème)
  • Boter of olie om in te vetten

Voor de topping:

  • 300 gram monchou
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 30 gram geraspte kokos
  • 5 passievruchten
  • 1 el. cacaonibs

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor)
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • steelpannetje

Instructions

  1. Begin met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. 
  2. Vermaal de Bastogne koekjes heel fijn in de keukenmachine. Vervolgens verwarm je in een steelpannetje de kokosolie met de santen totdat het helemaal vloeibaar is. Roer de koek kruimels erdoorheen. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Plaats de springvorm afgedekt in de koelkast (als het al goed is afgekoeld).
  3. Ondertussen kun je aan de slag met het maken van de topping. Schep in een ruime kom de monchou wat los met de basterdsuiker en geraspte kokos. Mix in een andere kom de slagroom: het moet niet helemaal stijf en luchtig worden gemixt, maar tot het wat voller wordt.
  4. Mix vervolgens de MonChou en slagroom enkele minuten goed door elkaar. Het mixen is niet om het luchtig te maken maar, puur om alle ingrediënten goed met elkaar te vermengen. Hou het kort dus.
  5. Halveer de passievruchten en roer het vruchtvlees van 2 vruchten door het mengsel. Hou de rest apart voor de topping. Schep de MonChou  in de springvorm en verdeel goed over de bodem. Plaats de MonChou taart met kokos en passievruchten voor 3-4 uur in de koelkast. 
  6. Verdeel voor het serveren de achtergehouden passievruchten over de taart en strooi de cacaonibs eroverheen. De taart is behoorlijk machtig dus snij er niet te grote punten van;)

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept MonChou taart met kokos en passievruchten betty's kitchen

Category: Taart Recepten Tags: Bastogne koeken, cheesecake, kokos, monchou, Nanda Appelman, passievrucht, slagroom, suiker

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pizza met Falafel en Hummus
Volgend bericht: Weekvlog #17 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in