• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / MonChou taart met kokos en passievruchten

MonChou taart met kokos en passievruchten

10 mei 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Met deze heerlijke zoetfrisse MonChou taart met kokos en passievruchten waan je je even in tropische sferen. Dit keer alleen niet een heel gezond recept van mij, want er zit namelijk gewoon wat suiker en room in verwerkt. Maar zo af en toe moet dat ook kunnen toch? Genieten is het in ieder geval wel met deze tropische MonChou taart!

Sri Lankaanse Cheesecake

Na een lange stranddag in Sri Lanka een paar maanden geleden, zaten mijn man en ik in een strandtentje te eten en stond een soortgelijke monchou taart met kokos op de dessertkaart. Ken je dat? Dat je eigenlijk bomvol zit, de menukaart bekijkt, een soort cheesecake erop ziet staan en er opeens weer ruimte lijkt te ontstaan in je maag? Nou precies dat gebeurde er dus toen… En daar kreeg ik helemaal geen spijt van! Het was een heerlijk Sri Lankaanse cheesecake met een fijn tropisch tintje, dat ik besloot om het thuis na te maken!

recept MonChou taart met kokos en passievruchten betty's kitchen

Tropische MonChou taart met kokos en passievruchten

Het resultaat is deze makkelijke tropische MonChou taart met kokos en passievruchten geworden. En ja hoor, we waanden ons tijdens het eten ervan weer even terug naar dat heerlijke, zonnige strand op Sri Lanka. Maar voor de liefhebbers van MonChou roomkaas hebben we hier nog meer fijne recepten voor je hoor! Betty heeft van haar oma het recept voor een klassieke Monchou taart met kersen gekregen! Suzanne maakte hier vervolgens een gezondere variatie recept op en die is ook erg fijn! En als je helemaal in een feestelijke bui bent dan maak je deze Monchou Muffins met kwark klaar. Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: MonChou taart met kokos en passievruchten

recept MonChou taart met kokos en passievruchten betty's kitchen

Met deze heerlijke zoetfrisse MonChou taart met kokos en passievruchten waan je je even in tropische sferen. Dit keer alleen niet een heel gezond recept van mij, want er zit namelijk gewoon wat suiker en room in verwerkt. Maar zo af en toe moet dat ook kunnen toch? Genieten is het in ieder geval wel met deze tropische MonChou taart!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 10–12 persone 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale

Voor de bodem:

  • 175 gram bastognekoek
  • 50 gram kokosolie
  • 75 gram santen (kokoscrème)
  • Boter of olie om in te vetten

Voor de topping:

  • 300 gram monchou
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 200 ml slagroom
  • 30 gram geraspte kokos
  • 5 passievruchten
  • 1 el. cacaonibs

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor)
  • springvorm 24 cm
  • bakpapier
  • steelpannetje

Instructions

  1. Begin met het maken van de bodem. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. 
  2. Vermaal de Bastogne koekjes heel fijn in de keukenmachine. Vervolgens verwarm je in een steelpannetje de kokosolie met de santen totdat het helemaal vloeibaar is. Roer de koek kruimels erdoorheen. Schep het mengsel in de springvorm en druk goed aan. Plaats de springvorm afgedekt in de koelkast (als het al goed is afgekoeld).
  3. Ondertussen kun je aan de slag met het maken van de topping. Schep in een ruime kom de monchou wat los met de basterdsuiker en geraspte kokos. Mix in een andere kom de slagroom: het moet niet helemaal stijf en luchtig worden gemixt, maar tot het wat voller wordt.
  4. Mix vervolgens de MonChou en slagroom enkele minuten goed door elkaar. Het mixen is niet om het luchtig te maken maar, puur om alle ingrediënten goed met elkaar te vermengen. Hou het kort dus.
  5. Halveer de passievruchten en roer het vruchtvlees van 2 vruchten door het mengsel. Hou de rest apart voor de topping. Schep de MonChou  in de springvorm en verdeel goed over de bodem. Plaats de MonChou taart met kokos en passievruchten voor 3-4 uur in de koelkast. 
  6. Verdeel voor het serveren de achtergehouden passievruchten over de taart en strooi de cacaonibs eroverheen. De taart is behoorlijk machtig dus snij er niet te grote punten van;)

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept MonChou taart met kokos en passievruchten betty's kitchen

Category: Taart Recepten Tags: Bastogne koeken, cheesecake, kokos, monchou, Nanda Appelman, passievrucht, slagroom, suiker

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pizza met Falafel en Hummus
Volgend bericht: Weekvlog #17 »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#REDVELVET

recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • recept kwarkbolletjes met peer en kaneel © bettyskitchen.nl Kwarkbollen met peer en kaneel
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
✨ PASTALICIOUS ✨ Vandaag is het weer knallen ✨ PASTALICIOUS ✨

Vandaag is het weer knallen geblazen met een nieuwe werkweek voor de boeg! Ik heb nog een aardige inhaalslag te plegen omdat ik vorige week dus ziek werd. Maar ik heb er wel weer zin in! Dank jullie wel voor de lieve berichtjes de afgelopen dagen en inmiddels is iedereen hier thuis weer opgeknapt! 

Maar ik wil nog even terugblikken op die prachtige dag gisteren. Want wat hebben we daarvan genoten in eigen tuin gisteren. Eind vorig jaar werd onze nieuwe tuintafel geleverd dus gisteren was de uitgelezen mogelijkheid om hem eindelijk in gebruik te nemen! 

@pastalicious_delivery verzorgde een complete pasta avond voor het gezin. Deze nieuwkomer in Utrecht bezorgd heerlijke pasta maaltijden aan huis. Niet al teveel poespas, maar goede basissauzen die uit te breiden zijn met nog meer toppings. Onze favoriet was ‘La Tagliatelle alla Bolognese di Angus’ , maar daarbij ook een Caprese-pesto salade, knoflook brood en natuurlijk Tiramisu en Amaretti-Cheesecake. 

Het ziet er naar uit dat de restaurants voorlopig nog gesloten blijven. Dus support jij ook een local met een afhaal of thuisbezorgde maaltijd? 

Groetjes Betty
——————————
#restaurants #utrecht #utrechtfood #exploreutrecht #waarutrechteet #pasta #pastalicious #Deliveroo #ubereats #basilicum #tiramisu #supportyourlocal #gekregen #bettyproeft
✨MONCHOU TAART MET KERSEN ✨
Wat een weertje hè mensen! Ben blij dat ik er vandaag toch een beetje lekker van heb kunnen genieten. Een week geleden stonden we nog in de sneeeuw of op het ijs, en nu eten we buiten met het gezin. Officieel duurt het nog een maand voor de lente begint maar dit weekend is alvast een goed voorteken. 

Wat deze foto met monchou taart er dan mee te maken heeft? niets hoor, maar die is gewoon minstens net zo lekker als dat deze dag was. Een echte luie zondag, niets moet, alles mag en gewoon opladen in de zon. Zelfs het avondeten wordt door een ander verzorgd.

Ik hoop dat jullie er ook een prachtig weekend van gemaakt hebben? En vol goede moed op naar de nieuwe week morgen!

==> https://bettyskitchen.nl/monchou-taart-met-kersen/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#weekend #sunday #taart #pie #cherrypie #cheesecake #kersen #heelhollandbakt #monchoutaart #monchou #roomkaas #bastogne
✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧 ✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧

Wat is nou weer een ‘grog’? hoor ik je denken! Een grog is een warm drankje tegen de griep of een verkoudheid met bijvoorbeeld whiskey er in. Het bestaat echt al eeuwen en er zijn mensen die zweren bij dit middeltje. Zo ook mijn echtgenoot die gisterenavond dit drankje voor me maakte tegen de hevige verkoudheid die momenteel thuis heerst! 

Dus mocht je een beetje in de lappenmand zitten na al die sneeuw en koude nachten, of hebben jouw kids ook een supervirus mee naar huis genomen.. dan kun je dit drankje eens proberen! Ps. 18+ only 🤧

==> https://bettyskitchen.nl/grog-drankje-tegen-griep/

————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————————
#ziek #verkouden #griep #grog #drankje #whiskey #hottoddy #rum #cognac #citroen #lemon #gember #honing #steranijs #moai #kleenex #gezondheid #koorts
✨ BANANABREAD PANCAKES ✨ Hello prachtig weeke ✨ BANANABREAD PANCAKES ✨

Hello prachtig weekend! Mijn kop barst nog een beetje uit elkaar van de verkoudheid deze week maar als ik naar buiten kijk voel ik me al een heel stuk vrolijker! Wat een verschil met een week geleden hè! Eigenlijk te bizar voor woorden... 😉

Maar goed, wij luiden hier het weekend in met Bananabread Pancakes! Want behalve cake en poffertjes bakken met overrijpe bananen is dit bananabread recept ook uitermate geschikt om als kleine pancakes opgebakken te worden. Heb je dat nog nooit gedaan met je bananabread beslag dan is dat zeker een aanrader. Ook leuk: stop het beslag eens in een wafelijzer!!

Maar goed, zo maken wij hier thuis van de nood een deugd en gaan we lekker  lunchen in dit geval. Oh en die laag gesmolten chocolade zou moeten helpen met geluksstofjes aanmaken en sneller dat virus de deur uit te werken. Fingers crossed 

En hoe zit het met jullie? Nog mooie weekend plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/bananabread-pancakes-recept/
______________________

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#pancakes #pannenkoekjes #recept #weekend #bananabread #cappuccino #bananenbrood #monkeybread #banaan #banana #chocolade
✨5X NOTENPASTA MAKEN ✨ Je bent de afgelopen j ✨5X NOTENPASTA MAKEN ✨

Je bent de afgelopen jaren ongetwijfeld wel eens vaker de term notenpasta of notenboter tegengekomen in mijn recepten. Met name tijdens het ontbijt vind ik het heerlijk om een lepeltje pindakaas als topping te gebruiken, maar ook dikwijls amandelpasta of cashewboter. 

Ik kreeg dan ook geregeld de vraag waar ik deze pasta koop en of je hem wellicht ook zelf kan maken. In mijn IGTV heb ik dan ook een video voor jullie gemaakt waarbij ik zelf aan de slag ga met 5x notenpasta recepten! We beginnen bij de basis voor zelf pindakaas, amandelpasta, pecannoten pasta, cashewboter en macadamia pasta maken. 

Maar bij elk van deze smeerbare noten toppings kun je ook een lekkere variatie en bijvoorbeeld crunch aanbrengen waardoor je echt geweldig en gezond broodbeleg maakt voor iedere dag! Denk aan rode peper, witte chocolade, Oreo Cookies maar ook dadels en kaneel! Varieer er dus gerust op los en ik hoor graag welke noten combinatie jouw favoriete beleg of topping is?

==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #notenboter #pindakaas #amandel #pinda #macadamia #cashew #pecannoten #broodbeleg #smeerbaar #igtv #homemade #zelfmaken
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in