Deze pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn heerlijk om te serveren als uitgebreidere lunch of licht diner. Er zitten een berg groenten in verwerkt dus super gezond en voedzaam! En je hebt dit gerecht binnen een handomdraai op tafel staan.
Pita met falafel is een typisch gerecht dat we hier regelmatig eten. Met name in de drukke weekenden is het een lekker ‘comfort food’ idee! Onlangs kwam er een vriendin eten en zette ik dit gerecht op tafel. Ze gaf aan: ‘ik neem aan dat dit voor Betty’s blog is?!’ Daar had ik hem in eerste instantie niet voor bedacht, maar dat leek me natuurlijk een goed idee. Bij deze dus! In de supermarkt vond ik pita’s die bijna leken op een soort klein, rond Turks brood. Lekker luchtig en ideaal als licht diner. Hier maakte ik mijn gerecht dan ook mee, maar je kunt natuurlijk ook gewoon platte pita’s gebruiken. Volg dan wel eerst de gebruiksaanwijzing van de pita’s, misschien moeten deze namelijk nog afgebakken worden.
Alternatieven pita met falafel
Ik gebruikte voor dit gerecht de naturel variant falafel en hummus. Maar varieer hierin vooral met verschillende soorten smaken falafel en hummus naar wens. Ik heb daarnaast de komkommer ook gegrild, wist je dat dat super lekker is? Je kunt de komkommer natuurlijk ook rauw toevoegen als je dat lekkerder vindt. Ben je net als ik geïnspireerd door de vegetarische Libanese keuken? Maak dan ook eens deze Libanese pizza met gegrilde groenten of Couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Beide een aanrader!
Recept: Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten
Deze pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn heerlijk om te serveren als uitgebreidere lunch of licht diner. Er zitten een berg groenten in verwerkt dus super gezond en voedzaam! En je hebt dit gerecht binnen een handomdraai op tafel staan.
- Cook Time: 25 minutes
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Lunch
- Cuisine: Libanese keuken
Ingredients
Instructions
- Volg de gebruiksaanwijzing van de pita’s als je deze nog moet afbakken.
- Begin met het snijden van alle groenten. Snij de puntpaprika in repen en verwijderen de zaadlijsten. De komkommer en courgette snij je in plakjes, de ui in ringen en halveer de cherrytomaten. Verkruimel of snij de feta tot kleine blokjes.
- Verwarm 2 el. olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill daarin alle groenten een kleine 5 minuten per kant. Mijn grillpan is niet groot genoeg voor deze hoeveelheid groenten, dus ik splitste het grillen op in twee rondes. De eerste ronde hield ik warm in de oven.
- Verwarm tijdens het grillen nog 1 el. olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de falafel op middelhoog vuur gaar in ongeveer 7 minuten. Schud regelmatig zodat de falafel rondom een lekker knapperige korst krijgt.
- Besmeer de bolle kant van de pita’s met de hummus. Zodra de groenten gegrild zijn leg je deze erbovenop. Strooi de verkruimelde fetakaas eroverheen. Serveer de pita met falafel, hummus en gegrilde groente met een snuf zout en peper naar wens en de koriander erover gestrooid.
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
x
Geef een reactie