Print

Recept: Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten

Deze pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn heerlijk om te serveren als uitgebreidere lunch of licht diner. Er zitten een berg groenten in verwerkt dus super gezond en voedzaam! En je hebt dit gerecht binnen een handomdraai op tafel staan.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 porties 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Libanese keuken

Ingredients

Scale
  • 2 pita’s
  • 250 gram falafel
  • 1 zoete puntpaprika
  • Een halve komkommer
  • Een halve courgette
  • 1 rode ui
  • 10 cherrytomaten
  • 100 gram fetakaas
  • 100 gram hummus
  • 1 tl. gedroogde koriander (of een paar takjes verse)
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Volg de gebruiksaanwijzing van de pita’s als je deze nog moet afbakken.
  2. Begin met het snijden van alle groenten. Snij de puntpaprika in repen en verwijderen de zaadlijsten. De komkommer en courgette snij je in plakjes, de ui in ringen en halveer de cherrytomaten. Verkruimel of snij de feta tot kleine blokjes. 
  3. Verwarm 2 el. olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill daarin alle groenten een kleine 5 minuten per kant. Mijn grillpan is niet groot genoeg voor deze hoeveelheid groenten, dus ik splitste het grillen op in twee rondes. De eerste ronde hield ik warm in de oven. 
  4. Verwarm tijdens het grillen nog 1 el. olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de falafel op middelhoog vuur gaar in ongeveer 7 minuten. Schud regelmatig zodat de falafel rondom een lekker knapperige korst krijgt. 
  5. Besmeer de bolle kant van de pita’s met de hummus. Zodra de groenten gegrild zijn leg je deze erbovenop. Strooi de verkruimelde fetakaas eroverheen. Serveer de pita met falafel, hummus en gegrilde groente met een snuf zout en peper naar wens en de koriander erover gestrooid. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda