• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Pindakaas Brownies

Pindakaas Brownies

12 januari 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Voor als je niet kunt kiezen tussen chocolade of pindakaas… Deze pindakaas brownies passen helemaal bij de goede voornemens om gewoon wat meer te genieten van het leven! Want zeg nou zelf: pindakaas en chocolade is gewoonweg een match made in heaven!

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies maken, dus check hier dan ook nog veel meer lekkere brownie recepten van onze website!

  • recept pindakaas brownies © bettyskitchen.nl
  • recept pindakaas brownies © bettyskitchen.nl
recept pindakaas brownies © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere bakrecepten met pindakaas

Wat een mooi recept om aan je pindakaas verslaving te werken he! Maar naast deze pindakaas brownies heb ik nog meer lekkere bakrecepten met pindakaas voor je! Begin je dag goed met een gezond havermouttaartje met pindakaas en chocolade! Maar dit pindakaas-taartje met appel is ook verrukkelijk als ontbijt hoor! Als tussendoortje kun je ook aan de slag met deze blondies met pindakaas en pretzels of maak samen met de kids hele fijne pindakaas koekjes met abrikozen! yummmmie! En wil je helemaal speciaal en decadent uitpakken: maak dan deze Snickers taart, of ga voor een vegan pindakaastaart met kokos !


Print

Recept: Pindakaas Brownies

recept pindakaas brownies © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Zeg nou zelf: pindakaas en chocolade is gewoonweg een match made in heaven!Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Een ideaal koekjes voor bij de koffie, tussendoor of bij lekkere trek!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur en 30 minuten
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 2 uur
  • Yield: 9 –16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram roomboter
  • 250 gram fijne suiker
  • 60 gram cacao poeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel *
  • 350 gr gladde & creamy pindakaas

(*Je kunt ook 150 gr gewone bloem + 1.5 tl bakpoeder gebruiken)

Instructions

  1. Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed de bodem met een overhangend stuk bakpapier. Spatel de pindakaas evenredig uit over de bodem, dek de vorm af met folie en zet 2 uur in de vriezer. Na een uur wachttijd ga je pas verder met de rest van dit recept.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de suiker toe. Laat het geheel al roerende smelten op laag-medium vuur. Draai het vuur uit, roer de cacao en vanille erdoor en laat het mengsel ca 20 minuten afkoelen.
  3. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).
  4. Klop de eieren dik en schuimig in de keukenmixer. Verlaag de snelheid naar middelmatig en giet het chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Zet daarna de keukenmixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel door het brownie beslag. Verdeel het beslag in tweeën.
  5. Haal het brownie blik uit de vriezer en trek het bakpapier met de pindakaas plak er op omhoog en uit de vorm.Knip een nieuw stuk bakpapier op maat voor het blik en schep hier 1 portie van het beslag op. Strijk met een spatel evenredig uit.
  6. Leg de pindakaas plak ondersteboven op het beslag in de vorm en trek (voorzichtig) het bakpapier er af. Schep hier vervolgens de tweede portie van het beslag op en strijk evenredig uit.
  7.  Bak de pindakaas brownies gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm en snijd daarna in 9 – 16 blokken.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: Brownie, pindakaas, cacao, chocolade, bakken, roomboter, suiker

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept pindakaas brownies © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pindakaas brownies wilt gaat maken!

Category: Koekjes recepten Tags: bloem, brownies, cacao, chocolade, eieren, pindakaas, roomboter, suiker, vaderdag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 7x Keto proof snacks
Volgend bericht: Kerrie eieren met spek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in