Print

Recept: Pindakaas Brownies

recept pindakaas brownies © bettyskitchen.nl

Zeg nou zelf: pindakaas en chocolade is gewoonweg een match made in heaven!Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Een ideaal koekjes voor bij de koffie, tussendoor of bij lekkere trek!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur en 30 minuten
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 2 uur
  • Yield: 9 -16 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram roomboter
  • 250 gram fijne suiker
  • 60 gram cacao poeder
  • 2 theelepels vanille extract
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel *
  • 350 gr gladde & creamy pindakaas

(*Je kunt ook 150 gr gewone bloem + 1.5 tl bakpoeder gebruiken)

Instructions

  1. Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of bakspray en bekleed de bodem met een overhangend stuk bakpapier. Spatel de pindakaas evenredig uit over de bodem, dek de vorm af met folie en zet 2 uur in de vriezer. Na een uur wachttijd ga je pas verder met de rest van dit recept.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg de suiker toe. Laat het geheel al roerende smelten op laag-medium vuur. Draai het vuur uit, roer de cacao en vanille erdoor en laat het mengsel ca 20 minuten afkoelen.
  3. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).
  4. Klop de eieren dik en schuimig in de keukenmixer. Verlaag de snelheid naar middelmatig en giet het chocolademengsel in een dun straaltje bij de eieren. Zet daarna de keukenmixer uit en spatel het zelfrijzend bakmeel door het brownie beslag. Verdeel het beslag in tweeën.
  5. Haal het brownie blik uit de vriezer en trek het bakpapier met de pindakaas plak er op omhoog en uit de vorm.Knip een nieuw stuk bakpapier op maat voor het blik en schep hier 1 portie van het beslag op. Strijk met een spatel evenredig uit.
  6. Leg de pindakaas plak ondersteboven op het beslag in de vorm en trek (voorzichtig) het bakpapier er af. Schep hier vervolgens de tweede portie van het beslag op en strijk evenredig uit.
  7.  Bak de pindakaas brownies gedurende 30 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm en snijd daarna in 9 – 16 blokken.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: Brownie, pindakaas, cacao, chocolade, bakken, roomboter, suiker