Print

Pinda tempeh salade met gegrilde komkommer

recept Pinda tempeh salade met gegrilde komkommer

Ingredients

Scale

Voor de marinade:

Instructions

  1. Snij de tempeh in dunne plakken en vervolgens in smalle reepjes. Stoom de reepjes tempeh voor 10 minuten (bijvoorbeeld met behulp van een stoomnetje). Ondertussen kun je alvast de marinade voorbereiden. Roer de genoemde ingrediënten voor de marinade goed door elkaar tot een egaal geheel.
  2. Zodra de stoomtijd voorbij is schep je de tempeh door de marinade. Dek goed af en laat de marinade voor minimaal een uur intrekken. 
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de komkommer en snij in hele kleine blokjes. Pak een ovenschaal en schep de zonnebloemolie (2 el.), koriander en een flinke snuf peper en zout door de komkommer. Zodra de oven is voorverwarmd plaats je de ovenschool voor 20 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor een keer om.
  4. Zodra het uur marineren voorbij is, verwarm je een eetlepel olie in een wokpan. Bak de gemarineerde tempeh op laag vuur. Snij ondertussen ook de bosuitjes alvast in fijne ringen. Rooster de pinda’s in een kleine droge koekenpan op middelhoog vuur. Schud regelmatig zodat de pinda’s niet aanbranden. 
  5. Zodra de komkommer, tempeh en pinda’s gaar zijn, is de salade klaar om de serveren. Meng alles door elkaar en verdeel als laatste de kiemen over de pinda tempeh salade. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda