Op een zwoele, zomerse avond maakte ik deze heerlijke, kleurrijke pastasalade met nectarine en mozzarella. Ideaal voor de Meatless Monday want deze vegetarische salade met vers fruit heb je binnen no time op tafel staan.
Zomer pastasalade met nectarine en mozzarella maken
Je kunt deze pastasalade met nectarine en mozzarella zowel lauwwarm als koud serveren. Blijft er iets over? Bewaar dat dan vooral voor de lunch de dag erna. Of maak gewoon sowieso wat extra daarvoor klaar 🙂 Ook is dit een ideaal gerecht om mee te nemen naar een zomerse picknick, of om als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue te serveren. Als het weer namelijk even mee zit heb je op deze maandag de gelegenheid om deze salade ook aan de buitentafel op te eten. Want dit lauwwarme, lichte gerecht is ideaal om te serveren op een warme zomeravond en zeker nu de nectarines volop in de schappen liggen.
Nog meer diner recepten met zomerfruit
Het is momenteel het seizoen voor steenfruit! Dus perziken en nectarines kom je volop tegen. Maak er dus deze geweldige simpele pastasalade met nectarine en mozzarella van. Maar deze zomer kun je genieten van nog meer heerlijke diner recepten met zomerfruit. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bulgur salade met aardbeien en watermeloen? Dat is een echt een aanrader. Maak ook eens deze Frisse pasta met ricotta en citroen. Of ga voor Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit die hier altijd een succes in huis blijft. Wat mij betreft mogen er nog vele zwoele zomeravonden volgen dit seizoen!
Recept: Pastasalade met nectarine en mozzarella
Op een zwoele, zomerse avond maakte ik deze heerlijke, kleurrijke pastasalade met nectarine en mozzarella. Ideaal voor de Meatless Monday want deze vegetarische salade met vers fruit heb je binnen no time op tafel staan.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 30 minutes
- Yield: 2 – 3 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 200 gram (volkoren) pasta, bv. farfalle
- 3 nectarines
- 80 gram rucola sla
- 250 gram cherrytomaten
- 1 bol buffelmozzarella (ca 125 gram)
- 120 gram zongedroogde tomaten
- 2 el. groene pesto
- 6 takjes verse tijm
- 20 gram pijnboompitten
- 2 el. extra vierge olijfolie
- Peper en zout
Instructions
- Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en zet apart in een ruime schaal.
- Ondertussen snij je de cherrytomaten alvast in vieren. Verwijder de pit van de nectarines en snij in plakjes, en scheur of snij de mozzarella in repen. De zongedroogde tomaten snij je fijn. Rits de blaadjes tijm van de takjes.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten op laag vuur totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden.
- Meng in een kommetje de pesto met de extra vierge olijfolie. Giet dit bij de pasta en schep goed door.
- Voeg vervolgens ook de nectarines, rucola, cherrytomaten, mozzarella, zongedroogde tomaten, verse tijm en geroosterde pijnboompitten toe aan de schaal. Schep de salade voorzichtig door. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Pastasalade met nectarine en mozzarella wilt gaan maken.
Geef een reactie