• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

Pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

9 maart 2015 Door Betina Oostveen 1 Reactie

De lente is aangebroken en daarmee ook de tijd voor de bloemkolen! Deze groente vind ik het lekkerst met een romige saus. En zo werd het recept voor deze pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus geboren!

Pasta met bloemkool maken

Tegenwoordig kun je bijna alle groente en fruitsoorten 365 dagen rond verkrijgen. Neemt niet weg dat het liefste gewoon met de seizoenen mee blijf koken..  Zal wel iets met tegendraads zijn te maken hebben..  En nu de lente aanbreekt wordt het weer tijd voor de bloemkolen, dus maakte ik een pasta met bloemkool.

pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

Bloemkool is een groente die heerlijk tot zijn recht komt in de oven, of tijdens het bakken. De smaak wordt dan een tikkeltje zoeter en proeft veel lekker dan wanneer je een bloemkool kookt in water. Deze rigatoni pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus zal je daarom versteld doen staan van de smaak! Zeker het uitproberen waard!

Print

Recept: Pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus

pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus recept bettyskitchen
Print Recipe

De lente is aangebroken en daarmee ook de tijd voor de bloemkolen! Deze groente vind ik het lekkerst met een romige saus. En zo werd het recept voor deze pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus geboren!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram pasta, bijvoorbeeld Rigat0ni of Penne,
  • 1 bloemkool (van circa 1 kilo),
  • 400 gram braadworst,
  • 1 grote ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 20 gram roomboter,
  • 20 gram bloem,
  • 350 ml melk,
  • Een flinke hand verse basilicum (koop zo’n plantje, het gaat toch wel op)
  • Water,
  • Peper
  • Zout,
  • 3 eetlepels olijfolie.

Instructions

  1. Breng als eerste een grote pan met water aan de kook. Voeg een beetje zout toe, en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
  2. Verwijder het groene blad en steel van de bloemkool, en snijd de roosjes in (grove) stukken. Snijd een topje van de braadworst(en) en knijp deze uit. Hak het vlees in grove plakken. Pel de ui en snij deze in blokjes,. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan en bak hierin het vlees met de ui en knoflook rondom bruin. Voeg bloemkool toe en bak deze mee gedurende 10 minuten. Schep hierbij regelmatig om en dek tussentijds de pan af met de deksel om goed door te laten garen.
  4. Maak ondertussen de (verdunde) bechamelsaus met de boter, bloem en melk. Breng de saus op smaak met peper zout en fijngehakte verse basilicum.
  5. Check ondertussen of de pasta beetgaar is. Giet deze dan af en meng met de bloemkool en wordt. Giet hier de (verdunde) bechamelsaus overheen en meng goed door elkaar.  Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Keywords: pasta, worst, vlees, bloemkool

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus recept © Bettyskitchen
pasta met bloemkool, worst en bechamelsaus recept bettyskitchen

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, bechamelsaus, bloem, bloemkool, boter, Italiaanse keuken, knoflook, Koken met aanbiedingen, Lente, melk, rigatoni, saus, ui, worst

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pittige zuurkoolstamppot met sambal
Volgend bericht: De ABC TAG – 26 vragen aan Betty »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#WEEKMENU

Deze zomer gaan we elke week op bezoek naar een ander vakantieland. Check hier alle thema weekmenu's!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Meest Gelezen

  • recept coq au vin kip in wijn saus © bettyskitchen.nl FRANKRIJK Weekmenu
  • recept broodje gyros met pita en salade © bettyskitchen.nl GRIEKENLAND Weekmenu
  • recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl Saganaki (Griekse gebakken kaas)
  • recept broodje gyros maken met pita Broodje Gyros maken
  • recept karidópita griekse walnoten cake © bettyskitchen.nl Griekse Walnoten cake (karidópita)

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#BBQ

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

Loaded Fries met kaas en bacon

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl

Carpaccio van gerookte zalm

recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl

Saganaki (Griekse gebakken kaas)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in