• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Crêpes taart met citroen

Crêpes taart met citroen

14 september 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

Deze dame is dol op pannenkoeken en toen ik dit recept voor een crêpes taart met citroen tegenkwam, moest ik deze direct uitproberen. Lemon curd is namelijk niet alleen heerlijk op pannenkoeken, maar je kunt er dus ook een feestelijke taart mee maken. 

Gestapelde taart van crêpes en lemoncurd maken

Pannenkoeken zijn er in meerder formaten en diktes. Ga zelf aan de slag met het bakken van pannenkoeken of de traditionele Franse boekweit crêpes. Deze laatste worden over het algemeen in een kleiner koekenpannetje gebakken, zijn dus wat kleiner van formaat en passen perfect in een kleine springvorm. Deze crêpestaart met citroen is niet meer dan een gestapelde taart bestaande uit crêpes (pannenkoeken) en laagjes lemon-curd-pudding. Hij is heel erg machtig, maar het is een heerlijk toetje, om met de hele familie te delen, of tijdens een verjaardag! En deze crêpes taart met citroen ideaal voor deze zomerse dagen!

Zelf pannenkoeken – of variaties hierop – kun je ook gerust zelf bakken. Check hiervoor dit basis recept voor pannenkoeken bakken.

gekonfijte citroen maken
recept crepes taart met citroen © bettyskitchen.nl
stapelen van de crepes met lemon curd
recept Pannenkoekentaart met citroen lemoncurd betty's kitchen

Nog meer lekkere pannenkoeken taarten om te proberen.

Niet alleen deze Crêpes taart met citroen is een aanrader voor liefhebber van pannenkoeken of crêpes eten. Ook met onze grote dunne Hollandsche pannenkoeken kun je heel erg lekkere pannenkoeken taarten maken. Probeer ook eens deze recepten:

  • Pannenkoekentaart met chocolade en pistachenoten
  • Crêpes met karamelsaus en noten
  • Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt
  • Pannenkoekentaart met appel en kaneel room
  • Italiaanse pannenkoekentaart

Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: crêpes taart met citroen

recept crepes taart met citroen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: uit: Jamie Magazine nummer 14 – April 2013
  • Cook Time: 40 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 20 (kant-en-klare) crêpes (kleine pannenkoeken) *
  • 6 theelepels gelatinepoeder
  • 4 potjes lemon curd à 320 gram
  • rasp van 1 citroen,
  • crème fraîche.

Voor de gekonfijte citroen:

  • 190 gram kristalsuiker,
  • 1 citroen, in dunne schijfjes,
  • 6 druppels citroenessence,

Extra:

  • Springvorm 24 cm,
  • vershoudfolie en
  • bakpapier.

 

Instructions

  1. Maak als eerste gekonfijte citroen: doe de suiker in een pan met 200 ml koud water en verhit tot de suiker oplost
  2. Voeg de schijfjes citroen toe, samen met de citroenessence. Bedek het oppervlak met bakpapier en draai het vuur laag. Laat nu 30 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Na het koken neem je de pan van het vuur en laat goed afkoelen. De schijfjes kun je eventueel op een rooster laten afkoelen/uitlekken.
  4. Doe ondertussen 200 ml kokend water in een grote steelpan, strooi het gelatinepoeder erin, en klop tot de poeder is opgelost.
  5. Voeg de lemon curd toe en roer gedurende enkele minuten. Laat hierna het mengsel afkoelen.
  6. Bekleed een springvorm met vershoudfolie en laat die een stuk overhangen.
  7. Leg 1 crêpe op de bodem van de vorm en bestrijk die met 2 eetlepels van het curdmengsel. Blijf laagjes crêpes en curd stapelen en eindig met een crêpe.
  8. Trek het overhangende folie over de taart, en laat hem een nachtje in de koelkast opstijven.
  9. Neem de pannenkoekentaart uit de vorm. Leg de schijfjes citroen er op en besprenkel met wat siroop. Bestrooi de pannenkoekentaart met citroen rasp en serveer de punten met een schep crème fraîche erbij.

Bon appetit!

Notes

Wist je dat je ook eenvoudig zelf Franse crêpes kunt bakken? Check het variatie recept bij mijn basisrecept voor pancakes en bak de pannenkoeken dus wat kleiner dan onze standaard vorm.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept Pannenkoekentaart met citroen lemoncurd betty's kitchen

()

Category: Nagerechten Tags: citroen, Crème fraîche, Franse keuken, gelatine, lemoncurd, pannenkoeken, siroop, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Lemon Curd maken
Volgend bericht: American Pancakes »

Lees Interacties

Reacties

  1. Maaike

    14 september 2013 om 7:44 am

    Oooh, dat ziet er echt heerlijk uit! En de combinatie met citroen: yum! 🙂

    Beantwoorden
  2. Ella

    20 september 2017 om 11:22 am

    Lijkt me voor de zomer heerlijk fris. Wel eens geprobeerd met sinaasappel?

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. 15 x recepten met lemon curd | Eef Kookt Zo schreef:
    12 november 2019 om 12:41 pm

    […] Recept 13: Pannenkoekentaart met lemon curd […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee