• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Pannenkoekentaart met appel en kaneel room

Pannenkoekentaart met appel en kaneel room

10 november 2017 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Het is volop herfst en dat vieren wij met een pannenkoekentaart met appel en kaneel! Je moet immers wat om te voorkomen dat je de najaarsblues krijgt!

recept pannenkoekentaart met appel en kaneel room bettys kitchen pannenkoeken recepten

En omdat wij Nederlanders altijd wel in zijn voor pannenkoeken, maak je in een mum van tijd deze pannenkoekentaart met appel voor bij de thee, een feestje, borrel of dessert. Of om gewoon tussendoor te snoepen.

Pannenkoekentaart met appel maken

Voor dit recepten kun je zelf pannenkoeken bakken, maar je kunt ook prima kant-en-klare pannenkoeken kopen. Wel zo makkelijk en zeker tijdbesparend. Want als je eenmaal lekkere trek heb, wil je zo snel mogelijk kunnen genieten. Ik spreek uit ervaring. Appel ligt hier eigenlijk standaard in de fruitschaal, dus alleen nog even een romig mengsel kloppen van slagroom en roomkaas en je kunt gaan genieten van een najaars pannenkoekentaart met appel en kaneel.

Nog meer pannenkoekentaart recepten

En voor de liefhebbers hebben we ook dit recept voor een pannenkoekentaart met citroen  of deze pannenkoekentaart met chocolade en pistache! Heerlijk fris en zomers! En voor de hartige trek maak je deze Italiaanse Pannenkoekentaart.

Print

Pannenkoekentaart met appel

recept pannenkoekentaart met appel en kaneel room bettys kitchen pannenkoeken recepten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: nagerechten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 ml slagroom,
  • 200 gram roomkaas,
  • 100 gram poedersuiker,
  • 2 theelepels gemalen kaneel,
  • 3 (rode) appels,
  • sap van 1/2 citroen.
  • 8 (meergranen) pannenkoeken (liefst zelfgebakken, anders kant-en-klaar).
  • klein handje walnoten, grofgehakt.

Extra:

  • springvorm 20 (of 24 cm) doorsnede,
  • huishoudfolie,
  • keukenmixer met garde,
  • appelboor,
  • snijplank.

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met vershoudfolie en laat die een stuk overhangen. Zet apart.
  2. Klop met de keukenmixer de slagroom stijf en zet apart.Klop vervolgens in de keukenmixer de roomkaas zacht en romig, voeg vervolgens de poedersuiker en kaneel toe en klop totdat alles opgenomen is. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom er doorheen. 
  3. Was de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels 1x verticaal doormidden. Leg de snijhelften op de snijplank en snijd nu dunne plakjes appel van max. 3 mm breed. Hussel de plakjes appel om met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
  4. Leg 1 pannenkoek op de bodem van de vorm en bestrijk die met 1/7 deel van het kaneel room mengsel. Beleg vervolgens rondom met plakjes appel en leg een nieuwe pannenkoek er bovenop. Bestrijk wederom met 1/7 deel van het kaneel room mengsel. Ga zo door tot alle pannenkoeken verbruikt zijn. 
  5. Vouw de overhangende folie over de bovenste pannenkoek en stop de pannenkoekentaart met appel in de koelkast. Deze dient ongeveer 3-4 uur op te stijven. Serveer de pannenkoekentaart met appel in punten en bestrooi met wat grof gehakte walnoten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept pannenkoekentaart met appel en kaneel room bettys kitchen pannenkoeken recepten

Category: Nagerechten Tags: Herfst, kaneel, no-bake, pannenkoeken, roomkaas, slagroom, suiker, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gezonder snoepen met pure chocolade
Volgend bericht: Escoffier in The Park Rotterdam »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Weekmenu #29 - Waar is Mam schreef:
    13 november 2017 om 11:23 am

    […] Recept: Pannenkoekentaart met appel en kaneel room […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee