Het is volop herfst en dat vieren wij met een pannenkoekentaart met appel en kaneel! Je moet immers wat om te voorkomen dat je de najaarsblues krijgt!
En omdat wij Nederlanders altijd wel in zijn voor pannenkoeken, maak je in een mum van tijd deze pannenkoekentaart met appel voor bij de thee, een feestje, borrel of dessert. Of om gewoon tussendoor te snoepen.
Pannenkoekentaart met appel maken
Voor dit recepten kun je zelf pannenkoeken bakken, maar je kunt ook prima kant-en-klare pannenkoeken kopen. Wel zo makkelijk en zeker tijdbesparend. Want als je eenmaal lekkere trek heb, wil je zo snel mogelijk kunnen genieten. Ik spreek uit ervaring. Appel ligt hier eigenlijk standaard in de fruitschaal, dus alleen nog even een romig mengsel kloppen van slagroom en roomkaas en je kunt gaan genieten van een najaars pannenkoekentaart met appel en kaneel.
Nog meer pannenkoekentaart recepten
En voor de liefhebbers hebben we ook dit recept voor een pannenkoekentaart met citroen of deze pannenkoekentaart met chocolade en pistache! Heerlijk fris en zomers! En voor de hartige trek maak je deze Italiaanse Pannenkoekentaart.
PrintPannenkoekentaart met appel
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 16 personen 1x
- Category: nagerechten
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 250 ml slagroom,
- 200 gram roomkaas,
- 100 gram poedersuiker,
- 2 theelepels gemalen kaneel,
- 3 (rode) appels,
- sap van 1/2 citroen.
- 8 (meergranen) pannenkoeken (liefst zelfgebakken, anders kant-en-klaar).
- klein handje walnoten, grofgehakt.
Extra:
- springvorm 20 (of 24 cm) doorsnede,
- huishoudfolie,
- keukenmixer met garde,
- appelboor,
- snijplank.
Instructions
- Bekleed de springvorm met vershoudfolie en laat die een stuk overhangen. Zet apart.
- Klop met de keukenmixer de slagroom stijf en zet apart.Klop vervolgens in de keukenmixer de roomkaas zacht en romig, voeg vervolgens de poedersuiker en kaneel toe en klop totdat alles opgenomen is. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom er doorheen.
- Was de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels 1x verticaal doormidden. Leg de snijhelften op de snijplank en snijd nu dunne plakjes appel van max. 3 mm breed. Hussel de plakjes appel om met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
- Leg 1 pannenkoek op de bodem van de vorm en bestrijk die met 1/7 deel van het kaneel room mengsel. Beleg vervolgens rondom met plakjes appel en leg een nieuwe pannenkoek er bovenop. Bestrijk wederom met 1/7 deel van het kaneel room mengsel. Ga zo door tot alle pannenkoeken verbruikt zijn.
- Vouw de overhangende folie over de bovenste pannenkoek en stop de pannenkoekentaart met appel in de koelkast. Deze dient ongeveer 3-4 uur op te stijven. Serveer de pannenkoekentaart met appel in punten en bestrooi met wat grof gehakte walnoten.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
[…] Recept: Pannenkoekentaart met appel en kaneel room […]