• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Rotterdam / Escoffier in The Park Rotterdam

Escoffier in The Park Rotterdam

12 november 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat Auguste Escoffier (1846-1935) de grondlegger is van de Franse Haute Cuisine? Deze komende 10 dagen wordt er dan ook een speciaal eerbetoon aan hem gebracht, tijdens de Escoffier dagen in the Park Rotterdam.

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen

En als 6 top chefs, met totaal 6 Michelin Sterren, de handen ineen slaan om een prachtig menu hiervoor te creëren, dan weet je gewoonweg dat het goed moet zijn. Dus reserveer gauw nog een plekje en dompel je onder in de wereld van de Haute Cuisine!

Ode aan Auguste Escoffier

Meneer Auguste Escoffier (1846-1935) wordt hoogwaardig gerespecteerd in de culinaire wereld. Hij stond namelijk aan de bakermat van de Haute Cuisine en de Franse keuken, zoals wij deze vandaag de dag kennen. Hij is een groot inspiratiebron en voorbeeld voor heel veel (Michelin)chefkok’s. Escoffier werkte in diverse luxe hotels, zoals The Ritz in onder andere Londen en Parijs. En zijn gepubliceerde werk “Le Guide Culinaire, omvat 5000 klassieke recepten, zoals de Tournedos Rossini, Poire Belle Hélene en de Pêche Melba.

Escoffier dagen in The Park Rotterdam Bildenberg Parkhotel Perslunch review Betty's Kitchen
Escoffier dagen in The Park Rotterdam Bildenberg Parkhotel Perslunch review Betty's Kitchen
Foto door: Mirjam Lens

The Park – Bildenberg Rotterdam

In Restaurant the Park in Rotterdam vond afgelopen maand dan ook alvast een persdiner plaats en ik mocht komen proeven van hedendaagse uitvoeringen van Escoffier’s Franse klassiekers. The Park heeft inmiddels al een reputatie op zich: het restaurant van Bilderberg Parkhotel in Rotterdam serveert namelijk gerechten met het signatuur van 2 Michelin sterren chef Erik van Loo. Wellicht herken je hem ook van zijn masterclasses in MasterChef Holland.

Escoffier dagen in The Park Rotterdam Bildenberg Parkhotel Perslunch review Betty's Kitchen
Escoffier dagen in The Park Rotterdam Bildenberg Parkhotel Perslunch review Betty's Kitchen
Foto’s door: Mirjam Lens

Proef de sterren in the Park Rotterdam

Tijdens de Escoffier dagen bij The Park in Rotterdam, proef je letterlijk de sterren! Stefan van Sprang, Erik van Loo, Arjan Bisschop, Richard de Vries, Tonny Berentsen en Patrick Kessler slaan namelijk de handen ineen voor dit eerbetoon aan Auguste Escoffier. Van maandag 13 tot en met donderdag 23 november 2017 kun je namelijk genieten van een speciale kaart, met hedendaagse uitvoeringen van klassieke Escoffier recepten.


Dit eet je tijdens de Escoffier dagen in The Park Rotterdam

Let op dit aangepaste Escoffier menu is dus slechts 10 dagen beschikbaar! Reserveer dus snel!

Amuses:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Chaud-Frois aux Cèpes (Warm-koud bereiding met paté en eekhoorntjesbrood),
  • Paté en Croûte (vleespastei in deegkorst),
  • Suprême de Vollaile (het beste van gevogelte).
  • Alle drie door: Arjan Bisschop * ( Chef de Cuisine, “De Heeren van Harinxma”, Bilderberg Landgoed Lauswolt, Beesterzwaag).

Voorgerecht:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Salad d’Homard  á la Russe: Kreeft, romige eiersalade, botersla, creme fraiche, peterselie essence en kaviaar.
  • door: Erik van Loo ** ( Patron en Chef de Cuisine, Restaurant “Parkheuvel”, Rotterdam ).

Tussengerecht:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Sole au Champage: Slibtong, truffel, artisjok, spinazie, gepocheerde eierdooier en champagne botersaus.
  • Door: Tony Berentsen * ( Chef de Cuisine, “De Kromme Dissel”, Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, Heelsum).

Hoofdgerecht:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Roti de Cerf et Sauce Venaison: Hert, spruiten, kastanje, knolselderij, paddestoelen, en wild-jus met vossebessen.
  • Door: Richard de Vries ( Chef de Cuisine, “The Park” – Inspired by Erik van Loo’, Bilderberg Parkhotel, Rotterdam).

Desserts:

escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Pêche Melba : Perzik, vanille en framboos.
  • Door: Stefan van Sprang ** ( Patron en Chef de Cuisine, Restaurant “Aan de Poel”, Amstelveen).
escoffier in the park rotterdam review betty's kitchen
  • Mignardises: Madeleine, nougat en slagroomtruffels.
  • Door: Patrick Kessler ( Chef de Cuisines, “De Kersentuin”, Bildenberg Gardenhotel, Amsterdam).

Review Escoffier @ The Park in Rotterdam

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

  • Een uniek menu, samengesteld door een uniek team van top chefs!  
  • Prachtige gerechten, en smaken. 
  • De bijpassende wijnen zijn net zo bijzonder!
  • Goede en professionele service.
  • Hoewel gelegen midden in Rotterdam, eenmaal binnen verdwijnt alle drukte als sneeuw voor de zon. Even onthaasten dus.
  • Voor ultiem genieten boek je meteen een nachtje slapen in het Bilderberg Parkhotel.
restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen
  • Het Escoffier menu is slechts tijdelijk verkrijgbaar!
  • Betaald parkeren. Tevens is de parking voor de deur vrij klein (en vaak vol). Rij dan door naar Museumpark Parking of neem de metro naar “Eendrachtsplein” 

Cijfers:    Prijs: €  / € €     Eten:  9.0      Service:  8.0     Decor:  8.0   Totaal:  8.3

The Park Rotterdam
(inspired by Erik van Loo)
Bilderberg Parkhotel 
Westersingel 70
3015 LB, Rotterdam
The Netherlands
https://www.thepark.nl/
 

Voor deze review was ik uitgenodigd door The Park, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Rotterdam Tags: Erik van Loo, Esscoffier, hotel, Michelinster, Patrick Kessler, Richard de Vries, Rotterdam, Stefan van Sprang, The Fork Insider, The Park, Tonny Berentsen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pannenkoekentaart met appel en kaneel room
Volgend bericht: Kaasmuffins met pompoen en spinazie »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in