Print

Pannenkoekentaart met appel

recept pannenkoekentaart met appel en kaneel room bettys kitchen pannenkoeken recepten

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met vershoudfolie en laat die een stuk overhangen. Zet apart.
  2. Klop met de keukenmixer de slagroom stijf en zet apart.Klop vervolgens in de keukenmixer de roomkaas zacht en romig, voeg vervolgens de poedersuiker en kaneel toe en klop totdat alles opgenomen is. Spatel tot slot de opgeklopte slagroom er doorheen. 
  3. Was de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd de appels 1x verticaal doormidden. Leg de snijhelften op de snijplank en snijd nu dunne plakjes appel van max. 3 mm breed. Hussel de plakjes appel om met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
  4. Leg 1 pannenkoek op de bodem van de vorm en bestrijk die met 1/7 deel van het kaneel room mengsel. Beleg vervolgens rondom met plakjes appel en leg een nieuwe pannenkoek er bovenop. Bestrijk wederom met 1/7 deel van het kaneel room mengsel. Ga zo door tot alle pannenkoeken verbruikt zijn. 
  5. Vouw de overhangende folie over de bovenste pannenkoek en stop de pannenkoekentaart met appel in de koelkast. Deze dient ongeveer 3-4 uur op te stijven. Serveer de pannenkoekentaart met appel in punten en bestrooi met wat grof gehakte walnoten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty