• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Panna cotta met aardbeien en basilicum

Panna cotta met aardbeien en basilicum

18 juli 2016 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Jump to Recipe

Wat een prachtige zomerse week hebben we voor de boeg! De aarbeien waren tevens in de aanbieding, dus besloot ik om een heerlijke, zomerse panna cotta met aardbeien en basilicum te maken. Dat is een heerlijk Italiaanse dessert van gekookte room met aardbei.

Zelf Panna Cotta met aardbeien maken

Deze Italiaanse roompudding is een klassieker! En de combinatie van zoete aardbeien met een vleugje basilicum is hemels. Deze panna cotta met aardbeien kun je heel eenvoudig voorbereiden, want na het koken, dient de pudding namelijk op te stijven in de koelkast. Panna cotta betekent ook letterlijk: gekookte room. En het is de ideale afsluiter na een kruidige maaltijd.

panna cotta met aardbeien en basilicum recept

Dus mocht je vanavond de barbecue aansteken, dan kun je na afloop lekker even nagenieten met deze tongstrelende panna cotta met aardbeien en basilicum. Hij smelt op je tong namelijk! Ben je grote fan van deze panna cotta met aardbeien? Proef dan ook eens onze panna cotta met perziken en amandel. En waarschijnlijk ben je ook bekend met de Franse of Belgische variant met gekarameliseerde toplaag van suiker, namelijk de Crème brûlée? En wist je dat ze in Zuid-Amerika ook dol zijn op een romige pudding maar dan van gekookte melk in plaats van slagroom, zoals deze Mexicaanse Flan?


Print

Panna Cotta met Aardbeien en Basilicum recept

panna cotta met aardbeien en basilicum recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 4 hours 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten panna cotta:

  • 5 blaadjes gelatine,
  • 600 ml slagroom,
  • 60 gram suiker,
  • 1 vanille peul.

Ingrediënten fruit laag:

  • 300 gram aardbeien,
  • 4 eetlepels water,
  • 2 eetlepels sap van citroen,
  • 3 eetlepels (bruine) suiker,
  • 10 blaadjes basilicum, fijngehakt,
  • garnering: wat extra aardbeien + basilicum

Extra:

  • 2 kleine kookpannetjes,
  • vergiet,
  • staafmixer of blender,
  • 4 kleine glazen.

Instructions

  1. Week de blaadjes gelatine, in een kom met koud water, gedurende 10 minuten.
  2. Ondertussen stop je de slagroom en het suiker in een klein pannetje. Snijd de vanille peul doormidden, schraap deze uit en stop het merg+peul in de pan. Roer door en breng zachtjes aan de kook gedurende 10 minuten.
  3. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze alroerende op in het slagroommengsel. Giet vervolgens in 4 glazen en stop de panna cotta in de koelkast om op te stijven, voor minstens 4 uur.
  4. Vervolgens ga je het fruit bereiden: Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd doormidden. op in een pannetje met de suiker, water en citroensap. Breng aan de kook en laat op een laag vuurtje doorkoken gedurende 15 minuten. Wel af en toe blijven roeren. Voeg in de laatste minuut de basilicum toe. Pureer vervolgens het fruitmengsel en zet apart om af te koelen.
  5. Voor het serveren roer je het fruitmengsel even goed door en verdeel over de 4 glazen met panna cotta. Serveer de panna cotta met aardbeien en eventueel een blaadje basilicum.

Eet smakelijk!

Groetjes Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

panna cotta met aardbeien en basilicum recept

Category: Nagerechten Tags: aardbeien, basilicum, citroen, gelatine, Glutenvrij, Italiaanse Keuken, Paas Recepten, panna cotta, pudding, slagroom, suiker, vanille, vanillestokje

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10 redenen om kokosolie te gebruiken in de badkamer
Volgend bericht: Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Charlotte

    20 juli 2016 om 8:45 am

    Dat ziet er verrukkelijk uit!

    Beantwoorden
  2. Jonna@Burgertrutjes

    24 juli 2016 om 10:14 pm

    Goddelijk recept! Komt zeker op mijn wishlist.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 juli 2016 om 1:53 pm

      Thanks Jonna!
      Ben benieuwd hoe je hem vindt!

      Beantwoorden
  3. Barend

    16 december 2018 om 12:36 pm

    Heerlijk recept! Kan je het ook langer van tevoren voorbereiden, bijv de dag van tevoren? Dat is vast handig met de feestdagen. Hoe lang blijft de pannacotta goed bij opstijven in de koelkast?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 december 2018 om 1:05 pm

      Hallo Barend,
      je kunt de panna cotta gerust een dag van tevoren bereiden. Heb ik ook wel eens gedaan namelijk 🙂

      Beantwoorden
  4. Johan

    15 december 2022 om 11:05 pm

    Is er een vegetarisch alternatief voor de gelatine?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 december 2022 om 10:44 am

      Hi Johan, je kunt agar agar poeder gebruiken.
      Een gram agar agar vervangt ongeveer drie gram gelatine, ofwel 2 blaadjes.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee