• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Rotterdam / Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

20 juli 2016 Door Vincent Nijhof 1 Reactie

Rotterdam is een stad constant in ontwikkeling op het gebied van design, trendy bars en natuurlijk food en daarom keken we er naar uit om Rotjeknor te mogen bezoeken om een hapje te gaan nuttigen in mediterraan visrestaurant Opporto in Rotterdam.

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Aangezien wij grote visliefhebbers zijn en vis ook goed is voor je algehele gezondheid, is Restaurant Opporto een echte aanrader. De meeste vis (en schaal- en schelpdieren) zijn namelijk rijk aan de vitamine B12, B6, D en A) en de mineralen jodium, fosfor en seleen, en het is ook zo ontzettend lekker!

In een oude spoorwegviaduct

Eenmaal in Rotterdam centrum aangekomen, parkeerde we onze auto bij het Rotterdams stadsarchief. Hier was voldoende parkeergelegenheid en kwamen wij bij een mooi gebouw wat veel historie heeft. Restaurant Opporto is gevestigd in een oude spoorwegviaduct aan de Raampoortstraat. Dit Rijksmonument huisvest meerdere zaken, van kleding en fitness tot restaurants. Het is ook leuk om te zien dat de oorspronkelijke bogen nog terugkomen in het gebouw.

We hadden om 18.00 gereserveerd zodat we een goed overzicht zouden hebben over het gehele restaurant. Buiten bij het restaurant stonden relaxte picknick tafels waar een aantal mensen zichtbaar genoten van het zonnetje en een glas wijn. Bij binnenkomst viel ons vooral de ongedwongen sfeer en lichte ambiance op door de grote raampartij aan de voor –en achterkant van het gebouw.

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Wij werden al gauw verwelkomd en nadat onze jassen waren aangenomen, werden we naar een mooie tafel gebracht,  met een ronde zitgedeelte dat bestond uit een bank met losse elementen die bij ons nog wel eens uit elkaar schoof. Maar dat kon ook aan ons liggen 😉

We begonnen met een Prosecco (Al Galli) met een lekker zacht bubbeltje en vers brood met tapenade, hiervan genietend keken we om ons heen.

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Industrieel maar warm

Langzamerhand kwam er meer gemêleerd publiek binnen dat bestond uit jonge gezinnen, romantische stelletjes en ook ouderen. Het restaurant oogt Industrieel maar tegelijk warm door het kleurgebruik en de verschillende lederen banken. Wat alleen meer naar voren had mogen komen zijn de mediterrane invloeden zoals muziek en afbeeldingen, het is ten slotte een mediterraan visrestaurant

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Ondanks dat het personeel nog onderbezet was (wat de bediening zelf vertelde) hebben wij hier niet teveel van gemerkt. Iedereen komt relaxt over en is goed op elkaar ingespeeld. De andere gasten kregen gelijkwaardig aandacht van het bedienend personeel.

Opporto Lounge

Tussen het eten door, bekeken wij ook de andere ruimtes en vinden vooral de lounge heel gezellig als je bijvoorbeeld net een date hebt of na wil borrelen.

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

 

Dit eet je bij Opporto SeaFood & Grill

De keuken brigade besloot om een warm vis plateau Opporto te serveren maar natuurlijk is er veel meer keuze zoals verfijnde gerechten en traditionele Portugese Catataplana.

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Na ongeveer 20 minuten kregen we de seafood plateau geserveerd. En wat voor plateau! We keken onze ogen uit, dit is wel meer dan een hapje;-)

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Daarna kregen we een uitgebreide uitleg over de verschillende vis en schaaldieren van ons plateau dat bestond uit Scampi Ajillo (knoflook), Inktvis, Oesters, Vongole, Kreeft, mosselen, kokkels, krabpoten en Coquille.

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

 

De smaaksensatie van de vis en schaaldieren was echt Mediterraan, doordat er verschillende verse kruiden en groenten werden gebruikt. Wij proefden koriander, chili(pepers), knoflook, peterselie, ui en olijfolie.

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Nadat we eerst voor het gemak gingen moesten we daarna toch aan de arbeid 😉 De operatie kon beginnen!

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

De vis en garnering was zo lekker dat we geen gebruik hadden gemaakt van de sausen. Een compliment voor de keuken waar we trouwens ook kijkje mochten nemen. Dit vonden wij interessant omdat Opporto ook culinaire verfijnde gerechten serveren.

Dessert

Toen de vraag werd gesteld of we nog een dessert wilde hebben twijfelde we even, aangezien onze buiken aardig gevuld waren. Maar toen de kaart zagen konden we het niet weerstaan om deze avond met goed zoets af te sluiten.

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

We kozen voor twee verschillende desserts. Mijn vrouw zag chocolade op de kaart en haar blik viel op de chocoladetaart met vijgen, cranberry, whisky, karamel en chocolade ijs. Aan haar hemelse blik te zien viel het dessert erg in de smaak. Ze vond vooral de vijgen erg lekker.

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Zelf koos ik voor de exotische Natas do ceu (traditioneel zoet Portugees nagerecht) dat bestond uit verse mango, banaan, Bastogne koek (jeugdsentiment) en mango & papaya ijs.  Als een engel op mijn tong zo lekker!

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Aangezien we nog een lange rit voor de boeg hadden namen we nog een heerlijke dubbele espresso begeleid met een glaasje water (wat trouwens vaak wordt vergeten in restaurants).

Até a próxima vez!  (Tot de volgende keer!)

Groetjes, Vincent

 

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

  • Prachtig gelegen in en historisch pand.
  • Goede ontvangst en vriendelijk personeel.
  • Mooie lichte inrichting en aangename temperatuur (airco).
  • Goede akoestiek door coating op het plafond
  • Mogelijkheid bij overbezetting om aan de bar te dineren.
  • Diverse tafels voor romantische zielen tot grote groepen.
  • Heerlijk (niet te) pittige gerechten en een grandioos seafood plateau.
  • Prijs-kwaliteit is goed.
  • Mooie wijnkaart (kregen goed en duidelijk advies)
  • Goede parkeergelegenheden (wij waren 1 euro kwijt op zondag)

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

  • Geen schort beschikbaar voor het kraken van de schaaldieren.
  • De natte doekjes voor je handen konden we nergens kwijt, we hebben ze maar op tafel gelegd.
  • De sfeer mag voor ons wat wel meer Mediterraan zijn.

Review:    Prijs: € €     Eten: 8.0    Service: 8.5     Decor: 8.0    Totaal:  8.2

 
Opporto SeaFood & Grill 
Raampoortstraat 10
3032 AH Rotterdam 
Telefoon: 010- 842 2187 
 www.opporto.nl
 
 
Groetjes, Vincent & Janneke

Opporto SeaFood & Grill in Rotterdam

Voor deze review was ik uitgenodigd door Opporto Restaurant, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Rotterdam Tags: Opporto, Rotterdam, Vincent Nijhof

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Panna cotta met aardbeien en basilicum
Volgend bericht: Lavendel sorbet ijs »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kirsten

    20 juli 2016 om 2:30 pm

    Dat ziet er heel sfeervol uit, jammer dat ik vegetariër ben 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in