Een echte foodie kan niet zonder goed servies/bestek/glaswerk! Vanaf mijn twaalfde ben ik al bezig om mijn uitzet bij elkaar te sparen. Elke verjaardag vroeg ik familie en vrienden iets van mijn verlanglijst te kopen, en zo kom je na een aantal jaren al een heel eind. Dylan was dan ook uitermate verrast dat…
Yoghurt Barn bloggers event
Gisterenavond werd het bloggers event van de Yoghurt Barn gehouden. Het is geen geheim dat de gemiddelde Nederlander dol is op yoghurt. En met onze drang naar steeds meer biologische en verantwoorde tussendoortjes of maaltijden, speelt de Yogurt Barn hier heel goed op in.
American Pancakes
We beginnen deze dag met een heerlijk ontbijt gerecht en persoonlijke favoriet van Dylan, namelijk: American Pancakes! Er zijn natuurlijk honderden varianten op American Pancakes te bedenken, van supergezond, tot een overdosis ongegeneerd genieten.
Crêpes taart met citroen
Deze dame is dol op pannenkoeken en toen ik dit recept voor een crêpes taart met citroen tegenkwam, moest ik deze direct uitproberen. Lemon curd is namelijk niet alleen heerlijk op pannenkoeken, maar je kunt er dus ook een feestelijke taart mee maken.
Lemon Curd maken
Lemon Curd is een heerlijke creme van citroen, boter, suiker en eierenen suiker. Een perfecte balans tussen zoet en zuur. Een heerlijke “custard” die het ontzettend goed doet in zoete baksels. In Engeland worden ze zelfs geserveerd met scones of in de meest verrukkelijke taartjes en maak je dus heel eenvoudig zelf.
Dopper fles & KeepCup
Okéé, ik weet dat ik niet in mijn eentje de wereld kan veranderen, maar met zo af en toe mijn steentjes bijdragen ben ik al heel content. Dus gaat al het karton en oud papier netjes naar de papierbak, het glaswerk naar de glasbak en probeer ik zo min mogelijk plastic te gebruiken. Met name…
Pissaladiere met courgette en feta
Nu we toch zo lekker bezig zijn deze week, met koken uit het nieuwe boek: Simple Pleasures van Annabel Langbein, heb ik vandaag een nieuw recept van haar. Deze ‘pissaladiere’ met courgette en feta lijkt op een plaatpizza, maar is eigenlijk gemaakt met een bodem van olijfdeeg (gistvrij!). Het recept komt oorspronkelijk uit Zuid-Frankrijk.