• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Taart Recepten / Bramen cheesecake

Bramen cheesecake

2 oktober 2013 Door Betina Oostveen 7 Comments

De afgelopen weken zagen jullie al vaker bramen voorbij komen op deze blog, dat komt omdat september middenin het bramenseizoen lag! Bij deze heb ik dus weer een recept met heerlijke zelf geplukte bramen: een verrukkelijke bramen cheesecake.

Bramen cheesecake
Dit recept kun je trouwens ook gebruiken voor aardbeien of frambozen, en uiteraard hoef je hier echt niet altijd verse vruchten voor te plukken hoor: de diepvriesvruchten doen het ook prima in deze cheesecake!

Het enige dat ik je zou willen adviseren, is om vers geplukte vruchten een half uur in zout water te leggen, en daarna afgieten en goed afspoelen. Dit doe je om eventuele beestjes te verwijderen (tip van mijn schoonvader).

Recept Bramen Cheesecake :

(tussendoortje voor 10 personen)

Ingredienten:

    • 1 pak Bastogne koekjes (ca. 260 gram),
    • 150 gram boter,
    • 800 gram roomkaas (bijv. Philadelphia),
    • 175 gram suiker,
    • 3 eetlepels bloem,
    • 4 grote eieren (L),
    • 100 ml slagroom,
    • 1 theelepel vanille extract,
    • 250 gram bramen  + extra voor garneren.

Extra:

  • oven,
  • springvorm van 24 cm,
  • bakpapier,
  • handmixer en
  • spatel.

Bereidingstijd: 2 uur + afkoelen.

Bereidingswijze bramen cheesecake:

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel ondertussen de Bastognekoeken in een foodprocessor. Giet de kruimels bij de boter en roer goed door.Bramen cheesecakeStort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
  3. Klop ondertussen in een grote kom de roomkaas met de suiker en het bloem. Klop dit 1-2 minuten door met een handmixer op lage snelheid, totdat je een zachte, homogene massa hebt. Houdt het kloppen echt minimaal en puur om de kaas smeuïg te maken.Bramen cheesecakeVoeg vervolgens één voor één de eieren toe. En vervolgens de slagroom en de vanille essence en mix maximaal 1 minuut om alles net te kunnen mengen. Spatel als laatste de bramen er doorheen.
  4. Giet de vulling bovenop de kruimelbodem en bak gedurende 15 minuten op 175 graden / 160 hete lucht.Bramen cheesecake
  5. Verlaag daarna de oventemperatuur naar 120 graden / 110 hete lucht, en bak de taart vervolgens nog 90 minuten.
  6. Haal hierna uit de oven en laat de bramen cheesecake minstens 30 minuten afkoelen, en stop daarna enkele uren in de koelkast om nóg verder te laten afkoelen. Deze bramen cheesecake dien je ook in de koelkast te bewaren.

Eet smakelijk!

Groetjes,
Betty

Bramen cheesecake

Category: Taart Recepten Tags: Bastogne koeken, bramen, cheesecake, roomkaas, slagroom

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Fotodagboek September 2013
Next Post: DIY: Get crafty at Hema #2 »

Reader Interactions

Comments

  1. Maaike

    2 oktober 2013 at 9:12 am

    Oooh, die ziet er super lekker uit! 🙂

    Volgend jaar, als ik weer bramen ga plukken, weet ik al wat ik er mee ga maken!

    Beantwoorden
  2. Nikki

    26 april 2014 at 5:11 pm

    hoi ik heb een opmerking/vraag.
    ik heb jou recept voor de cheesecake precies opgevolgd zoals jij het hier neer hebt gezet
    maar mijn beslag was heel waterig, dat kan toch nooit goed zijn.
    zou je mij kunnen vertellen hoe dat dan kan
    alvast bedankt

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      28 april 2014 at 9:34 am

      Goede morgen Nikki,

      Dat is inderdaad niet de bedoeling, want zoals je op mijn foto kunt zien is het meer een mousse voordat deze de oven in gaat.
      Hoe komt de cheesecake dan trouwens UIT de oven? is deze dan nog steeds ‘loperig’ of niet gaar?

      Paar tips VOOR het bakken:
      – Gebruik echte roomkaas (philadelphia of monchou) want dat is dikke en stevige kaas, dus geen zuivelspread o.i.d.
      – Houd het kloppen van de kaas echt minimaal: puur om deze smeuig te maken en te mixen met de andere ingredienten.
      – Mocht je geen 4 grote eieren (L) hebben, gebruik dan 5 medium eieren (M), genoeg ei zorgt namelijk ook voor de structuur en stevigeheid.

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  3. Dieuwke

    9 augustus 2014 at 8:14 pm

    Hi Betty,

    Mijn beslag is ook niet hard geworden, heb ook je tips opgevolgd maar helaas….
    Taart is nog niet geheel afgekoeld maar is van binnen waterig, nog dunner dan yoghurt. Erg zonde.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 augustus 2014 at 8:50 pm

      Hi Dieuwke,
      ik blijf het echt vreemd vinden, aangezien de taart bijna 2 uur (!) in de oven staat.

      Wij hebben dit recept thuis al vaker gebruikt voor meerdere cheesecakes, en hij slaagt elke keer weer.
      Ik durf niet te zeggen waarom deze bij jullie ‘loperig’ blijft?

      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Peter

    10 januari 2015 at 5:34 pm

    Eventjes een vraagje, kan ik de slagroom zo uit het pakje gieten of moet het eerst tot luchtige slagroom kloppen??

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 januari 2015 at 4:31 pm

      Hi Peter,
      je kan de slagroom er zo bijgieten, dus hoeft het niet voor te kloppen.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Shakshuka (video) Shakshuka (video)
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • 7x Recepten met boerenkool 7x Recepten met boerenkool

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • Jaaaa daar zijn ze dan! Het ontbijt is toch wel mijn favoriete onderdeel van de dag! Deze gezonde(re) ontbijt muffins met blauwe bessen zijn namelijk de nieuwste hit tijdens ons familie ontbijt! 💕 En aan jullie reacties op mijn stories afgelopen week vinden jullie dat ook. 😉 Ga jij ze ook maken dit weekend? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
.
#weekend #muffins #gezonderecepten #gezondeontbijtmuffins #bakeallday #blauwebessen #blueberrymuffins #havermout #glutenvrij #heelhollandbakt #glutenvrij #lactosevrij #natuurlijkzoet https://bettyskitchen.nl/gezonde-ontbijt-muffins-blauwe-bes/
  • #JACKFRUITCHALLENGE
Ken jij Jackfruit al? Dit vlezige stukje fruit is een heerlijk alternatief voor een stukje vlees. Ik maakte er deze vegan kapsalon van maar in de vlog die nu online staat zie je nog veel meer lekkere recepten met jackfruit voorbijkomen. Doe mee met de challenge en maak ook eens JOUW favoriete gerecht met Jackfruit, en laat ons weten wat je er van vind! Eet smakelijk! .
. 
#jackfruit #vegan #kapsalon #vegetarisch #zoeteaardappel #rodebiet #wortel #veggies #plantbased #receptinbio
#jackfruittastetour #samenwerking
http://bit.ly/2V9GnGF
  • Zorg jij goed voor jezelf? Je weerstand kan namelijk wel een oppepper gebruiken in tijden van ziekte of om juist proberen te voorkomen dat je ziek wordt. Momenteel zit ik lekker een grapefruit te verorberen en bedenk dat je er ook een lekkere weerstand smoothie van kan maken. Het recept staat reeds online, zie klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
.
#grapefruit #getwellsoon #ziek #weerstand #veggies #fruit #plantbased #vegan #smoothie #groenesmoothie
http://bit.ly/2V9CYaT
  • #PASTA
Voor de liefhebbers van pasta heb ik weer een lekker lijstje voor jullie samengesteld! Met deze 10x vegetarische pasta recepten zet je elke week een heerlijk gezonde en vegetarisch gerecht op het menu. Welke is jouw favoriet?
.
.
#klikbarelinkinbio #deweekisweerdoormidden #woensdag #pasta #vegetarisch #tartufo #spinazie #linguine
http://bit.ly/2VbNUoD
  • Kijk ze zitten dan! Twee foodies die duidelijk heel blij worden van de @amsterdam_arepas! Wie had gedacht dat zo'n klein mais broodje zoveel plezier met zich mee kan brengen. Kennen jullie de arepa's al? Het is een nationale trots uit Venezuela! Wij brachten een bezoekje aan de popup store tijdens de #jackfruittastetour deze maand en sindsdien ben ik thuis ook helemaal in de ban van dit veelzijdige stukje fruit. En aankomende vrijdag vertel ik je er meer over!
De prachtige foto's zijn gemaakt door @mvoorbergen!
.
.
#amsterdam #jackfruit #arepa #amsterdamarepas #vegan #vegetarisch @thelemonkitchennl
  • Terwijl deze dame aan het uitzieken is, MOEST ik natuurlijk nog wel even dit plaatje met jullie delen. Afgelopen wvrijdag kwam namelijk de kookvideo voor deze SHAKSHUKA online en die wil je proeven! Ik kan niet wachten tot ik weer normaal kan eten en hier mijn tanden weer in mag zetten! .
.
#linkinbio #breakfast #lunch #shakshuka #tomaat #chili #eieren #kookvideo #youtube #BettyskitchenNL
http://bit.ly/2DTq75C
  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee