• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Paas Tulband met citroen

Paas Tulband met citroen

20 maart 2025 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Vandaag begint officieel de lente en dat betekent dat de paasdagen ook in aantocht zijn. Wij hebben er in ieder geval zin in en binnenkort zal ik een aantal paasrecepten met julile gaan delen. Deze frisse paas tulband met citroen stond al een poosje op mijn to-do lijstje en is een absolute ode aan de lente die vandaag begint! De cake is zo groen als gras en wordt voorzien van verstopte paaseitjes!

Een Paas Tulband voor Pasen

Bij het voorjaar horen immer lekkere frisse recepten met veel kleur! Dus bedacht ik om een groene cake te maken, zo felgroen als het gras! En omdat je tijdens Pasen natuurlijk niet zonder chocolade eitjes kunt, ontstond zo het idee voor deze grasgroen Paas tulband met citroen en chocolade dragee eitjes! De eitjes kun je neerleggen zoals je wilt, maar je kunt ze ook in de holte van deze paastulband verstoppen. Als smaakmaker ging ik voor de frisse citroen en een beetje ricotto of creme fraiche. Maar het is in ieder geval een heerlijke cake geworden!

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Nog meer recepten voor Pasen

Behalve deze vrolijk gekleurde Paas tulband met citroen en dragee eitjes, hebben wij natuurlijk nog veel meer recepten voor Pasen in petto voor je. Wat dacht je van een chocolade paascake met banaan? Deze filodeegtaartjes voor de paasbrunch. Of maak zelf deze grote gevulde paas eieren met chocolade mousse. Hier vind je in ieder geval nog veel meer taartrecepten voor Pasen.

En ga je liever voor hartige recepten? Check dan hier een hele hoop paasrecepten met eieren! Dat worden vrolijke Paasdagen!


Print

Recept: Paas Tulband met citroen

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet tijdens Pasen een feestelijke taart op tafel! Deze Paas Tulband met citroen en dragee eitjes is een verwijzing naar de lente, groen gras en verstopte paaseieren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 60 min.
  • Total Time: 1 uur, 10 minuten
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Pasen

Ingredients

Scale

Belangrijk: zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast.

Voor de tulband cake:

  • 300 gram fijne suiker
  • 250 gram roomboter
  • snufje zout
  • 1 grote biologische citroen
  • 5 medium eieren
  • 1 t. groene food kleurstof
  • 100 gram ricotta of creme fraiche
  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder 

Topping:

  • 150 gram poedersuiker
  • 1 el. water
  • paar druppels groene food kleurstof
  • handje dragee chocolade eitjes, in diverse kleuren

Instructions

  1. Verwarm een oven voor op 150 graden Celcius (135 hete lucht). Vet een tulband vorm in met boter en bestuif de vorm met bloem. Zet daarna apart.
  2. Klop de boter, suiker, zout en rasp van de citroen zacht en romig met een mixer. Na ruim 5 minuten kloppen voeg je de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Druppel hier vervolgens nog de kleurstof doorheen voor een mooi groen gekleurd beslag.
  3. Ondertussen rasp je de schil van de citroen. Voeg de rasp toe aan het beslag. Pers daarna de citroen uit. Houd 1 el. citroensap apart voor het glazuur. Voeg de rest van het citroensap samen met de ricotta (of creme fraiche) toe aan het beslag en blijf rustig doorkloppen.
  4. Roer het bakpoeder door de bloem om te verdelen. Voeg daarna in twee delen toe aan het beslag. Doe dit op een lagere stand en niet langer kloppen dan nodig is om te vermengen. Zet daarna de machine uit en schep het beslag in de tulband vorm.
  5. Schuif de groene paas tulband in de oven en bak gedurende 50-60 minuten gaar. Laat daarna slechts 5 minuten in de vorm afkoelen en kiep de vorm daarna ondersteboven op een rooster. Verwijder direct de bakvorm en laat de cake zo ondersteboven verder helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Voor het maken van de glazuur meng je de poedersuiker, met 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water en wat druppels groene kleurstof. Roer goed door en lepel dit over de bovenkant van de tulband. Laat het gerust langs de zijkant naar beneden lopen. Laat een paar minuten goed ‘uitlekken’ en verplaats de paas tulband naar een groot bord of taartplateau.
  7. Voordat het glazuur compleet uithard kun je het beste de bovenkant alvast decoreren met een paar (kleine) dragee eitjes. Als het glazuur opdroogt staan de eitjes meteen vast in de cake. 

Fijne paasdagen!

Groetjes, Betty

Notes

Heb je een klein smal glaasje of kommetje, stop deze dan ondersteboven in de ‘schacht’ van de tulband, na stap 5. Dit vormt meteen een verhoogd plateau om wat extra grote dragee eitjes op de dragen en dus een ‘dichte’ bovenkant te maken zoals ik op de foto heb gedaan. LET OP: de cake dient goed afgekoeld te zijn voor je deze gaat decoreren, anders kunnen de dragee eitjes smelten.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze paas tulband met citroen wilt maken!

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: bloem, cake, chocolade, Crème fraîche, dragee eitjes, glazuur, kleurstof, Paas Recepten, roomboter, suiker, zelfrijzend bakmeel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Marokkaanse Couscous met Pulled Chicken
Volgend bericht: Tonijn salade voor op brood maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee