• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Paascake met banaan en chocolade

Paascake met banaan en chocolade

20 maart 2018 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Jump to Recipe

De Paasdagen komen er al weer aan! Dus dat betekent voor ons altijd lekker genieten met de families. Dus het leek mij leuk om speciaal voor de gelegenheid een Paascake met banaan en chocolade te maken.


Paascake met banaan

Van (over)rijpe bananen maak ik dikwijls bananabread. Dus toen ik weer een flinke vooraad bananen moest opmaken, ontstond het idee voor het maken van een bananencake. En met het oog op Pasen zou ik deze wel even versieren met een mooie roomlaag, chocolade eieren. Oh ja en dan afmaken met karamel. Hahaha, zo zie je maar, soms komt de inspiratie voor lekkere recepten ook gewoon uit de lucht vallen. Maar deze paascake met banaan is in ieder geval zeker een geslaagd uitprobeersel. Je vind hier nog meer lekkere cake recepten en How-to Cakebeslag maken, zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan met een ander feestelijk cake recept..

paascake met banaan en chocolade recept bettys kitchen

Nog meer recepten voor Pasen

Wil je nog meer lekkers om uit te kiezen voor Pasen? Maak dan bijvoorbeeld ook deze hartige en zoete filodeegtaartjes voor de paasbrunch. Verras je gasten met een paasborrel en maak deze fantastische Scotsch Eggs. De allerkleinsten kunnen lekker aan tafel zelf gevulde chocolade eieren gaan maken. Je vind hier in ieder geval nog veel meer lekkere Taart recepten voor Pasen. Heel veel bakplezier in ieder geval!


Print

Paascake met banaan en chocolade

paascake met banaan en chocolade recept bettys kitchen
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Zet tijdens pasen een feestelijke taart op het menu! Deze chocolade cake met banaan wordt afgetopt met een roomlaag, chocolade eieren en karamel! Dat is een waar feestje voor tijdens Pasen

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 minutes
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 1 hours 20 minutes
  • Yield: 10-12 personen
  • Category: Cake
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 250 gram bruine basterdsuiker,
  • 200 gram roomboter,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • snufje zout,
  • 4 grote eieren (L),
  • 3 grote rijpe bananen,
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel, *
  • 2 eetlepels cacao.

(* gebruik anders 300 gram gewone bloem, vermengd met 3 theelepels bakpoeder)

Voor de topping:

  • 125 ml slagroom,
  • 2 eetlepels vanille suiker,
  • 250 gram mascarpone,
  • 100 gram poedersuiker,
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels water,
  • diverse chocolade paaseitjes.

Extra:

  • oven,
  • springvorm van 24 cm,
  • bakpapier,
  • keukenmixer met garde en bischopsspatel,
  • steelpannetje.

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden / 165 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Maak als eerste het cakebeslag in de keukenmixer: klop hiervoor de roomboter met de suiker, vanille en snufje zout helemaal smeuïg gedurende 5 minuten.
  3. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. (Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.) Tot slot prak je de bananen fijn met een vork en voeg deze ook toe aan het beslag.
  4. In een separate kom meng je het zelfrijzend bakmeel met de cacao. Voeg dit in 3 delen toe aan het paascake beslag. Blijf tussendoor zachtjes kloppen met de keukenmixer.
  5. Giet het beslag in de springvorm en tap de vorm een paar keer op het aanrecht om belletjes te verwijderen en evenwijdig uit te spreiden in de vorm. Bak de paascake af in de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten. Laat daarna 5 minuten in de vorm afkoelen alvorens deze te verwijderen. Laat de paascake, het liefst op een rooster, volledig afkoelen op het aanrecht.
  6. Maak ondertussen de keukenmixer schoon voor de topping. Klop de slagroom stijf met de vanille suiker. Zet afgedekt in de koelkast. Plaats de bischopsspatel op de keukenmixer en klop de mascrapone helemaal smeuig met het poedersuiker. Spatel hier vervolgens ook de opgeklopte slagroom doorheen. Spatel het mascarpone mengsel over de paascake en verdeel hier wat chocolade paaseieren (zonder folie) overheen. Zet tot verder gebruik in de koelkast. 
  7. Maak tot slot de karamel: verwarm de suiker en water in een steelpannetje op medium vuur. Niet roeren! Laat de suiker bubbelen en een beetje bruin kleuren. Haal dan van het vuur en roer rustig door tot je een karamel hebt en laat ietsjes ‘dikker’ worden met afkoelen. Lepel vervolgens de karamel over de paascake. Het mooiste is om de karamel zodanig afgekoeld te hebben dat je hele fijne draadjes kunt trekken, net als een vogelnestje. Laat een paar minuten opdrogen. Snijd de Paascake in punten en serveer direct! 

Eet smakelijk en fijne paasdagen!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: een volledig gedecoreerde paascake blijft zeker een dag goed in de koelkast. Je kunt de cakebodem zelfs tot 3 dagen van tevoren bereiden en alleen nog even decoreren tijdens pasen. Deze kun je ook afgedekt op het aanrecht bewaren, ipv in de koeling. Ook handig als je Pasen bij familie viert ipv thuis. Neem dan bijvoorbeeld de cakebodem, het opgeklopte mascarpone mengsel en eventueel de paaseitjes mee. Een schepje suiker en water voor de karamel heeft iedereen wel in huis.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

paascake met banaan en chocolade recept bettys kitchen

Category: Cake recepten, Taart Recepten Tags: Paas Recepten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Roti met tomaat, kaas en ei (koththu roti)
Volgend bericht: Paaskip met citroen en worteltjes »

Lees Interacties

Reacties

  1. ohladybake

    20 maart 2018 om 12:15 pm

    ziet er zalig lekker uit

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      20 maart 2018 om 12:16 pm

      Dank je wel!

      Beantwoorden
  2. Flo

    16 april 2022 om 3:47 pm

    Super! En heel lekker! Iedereen is zeer verrast. Zeker gaan maken deze!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. 7x heerlijk bakken met banaan - Baknieuws.nl schreef:
    26 maart 2019 om 9:05 am

    […] Paascake met banaan en chocolade Deze waanzinnig lekkere cake is eigenlijk voor Pasen, maar waarschijnlijk wil je ‘m vaker maken. Eerst de yummy cake met cacoa en bananen en bovenop een mix van mascarpone en slagroom PLUS caramel PLUS paaseitjes! Dit wil jij! Hoe maak je deze paascake? Lees het op de website van Betty’s Kitchen. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee