• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Ovenschotel met gehakt en aardappel puree – Cottage Pie (video)

Ovenschotel met gehakt en aardappel puree – Cottage Pie (video)

7 december 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Deze koude dagen zijn natuurlijk perfect voor een lekker portie comfort food, zoals deze ovenschotel met gehakt en aardappel puree bovenop. Stoofschotels uit de oven horen er nou eenmaal bij bij dit seizoen. En Cottage Pie, zoals je deze aardappelschotel ook kunt noemen, is heerlijk om van te genieten terwijl je er binnen lekker warmpjes bij zit.

Britse Cottage Pie

Deze ovenschotel met gehakt en aardappel puree wordt in Engeland ook wel Cottage Pie genoemd. Het is een traditioneel Brits gerecht uit de boerenkeuken. Dit gerecht wordt eigenlijk vrij simpel en met zo min mogelijk, en goedkope, ingrediënten gemaakt. Armeluis eten ook wel genoemd. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik met een paar (luxe) ingrediënten een geweldige rijke ovenschotel met gehakt en aardappel puree bovenop hiervan zou maken. Het is nu dus meer Betty’s Cottage Pie geworden!  Maar smullen doe je zeker!

recept ovenschotel met gehakt en aardappel puree Cottage Pie - © bettyskitchen.nl

Nog meer ovenschotel recepten

Kun je geen genoegen krijgen van de combinatie aardappels, wortel, champignons en (runder)gehakt, zoals in deze Cottage pie? Probeer dan ook eens deze Joegoslavische ‘Musaka‘. Of ga voor een typisch Hollandse Hutspot met gestoofde sukadelappen want dat is verrukkelijk draadjesvlees om zelf te maken. Weet je de hand op een paar lamsschenkels te leggen? Maak dan ook deze Britse Shepherds Pie met lam, doperwten en aardappel klaar. Voor de liefhebbers van vis is deze Fish Pie met bladerdeeg dakje ook een aanrader! Dat zijn stuk voor stuk heerlijk comfort food en hartverwarmende gerechten op koude, regenachtige dagen. Geniet er van dit najaar!


Kookvideo: Cottage Pie ovenschotel

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Ovenschotel met gehakt en aardappel (Cottage Pie)

recept ovenschotel met gehakt en aardappel puree Cottage Pie - © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Engeland is de Cottage Pie een goedkope en simpele boeren ovenschotel. Maar ik maakte er een smaakvolle ovenschotel met (runder)gehakt en afgetopt met aardappelpuree van! Heerlijk met stukjes wortel, champignons en Worcestershire Sauce.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 200 gram worteltjes
  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gram champignons
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
  • 1 runderbouillonblokje
  • scheutje Worcestershire Sauce 
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 100 gram roomboter,
  • scheutje slagroom of kookroom,
  • olijfolie,
  • peper & zout.

Extra:

  • kookpan met deksel
  • gietijzeren braadpan (bijv. BK Bourgogne)
  • of gebruik een ovenschaal van minstens 25 x 20 cm.
  • houten pollepel of siliconen bakspatel

Instructions

  1. Begin als eerste met de aardappelpuree voor de toplaag: Schil de aardappels, snijd in parten en breng aan de kook in een ruime pan met water en een snuf zout. Na ongeveer 15-20 minuten koken zijn deze gaar, maar prik er voor de zekerheid in met een vork.
  2. Ondertussen ga je de vulling maken: Pel en snipper de ui. Schrap de wortels en snijd deze in blokjes of dunne plakjes. Boen de champignons schoon en snijd in parten.
  3. Verhit een scheutje olie in de braadpan en bak hierin de uien rondom glazig. Voeg het gehakt toe en bak deze rul & gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg de wortels toe en breng op smaak met zout, peper, tijm en rozemarijn. Bak ook 1 minuut mee.
  4. Voeg tot slot de champignons toe en bak deze nog 2 minuten mee. Schep de bloem door het gehaktmengsel en bak 2 minuten mee om te absorberen. Strooi het blik tomatenstukjes in de pan en verkruimel hier het bouillonblokje overheen. Breng aan de kook en verlaag het vuur naar middelmatig. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Rond deze tijd zullen de aardappels ook gaar zijn. Giet ze af, stamp fijn met de pureestamper en de helft van de boter. Voeg tot slot de room toe en stamp nogmaals goed door. Doe de deksel op de pan en zet apart tot later gebruik. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  6. Breng het gehaktmengsel op smaak met een flinke scheut Worcestershiresaus en roer goed door. 
  7. Verdeel de aardappelpuree over het vlees. Gebruik een vork om de puree goed te verdelen en aan te drukken, ook goed in de hoekjes en randen. (Heb je geen gietijzeren braadpan, dan kun je de vleesvulling ook in een ovenschaal scheppen. Let op! een diepe schaal van 25 x 20 cm zal echt tot de rand toe gevuld zijn!)
  8. Snijd kleine blokjes van de resterende roomboter en verdeel deze over de aardappelpuree. Bak de ovenschotel met gehakt en aardappel (Cottage Pie) in de oven af gedurende 25-30 minuten. De bovenkant zal mooi bruin gaan kleuren. Serveer dit gerecht direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept ovenschotel met gehakt en aardappel puree Cottage Pie - © bettyskitchen.nl

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor de Britse Cottage Pie wilt gaan maken! Deze ovenschotel met gehakt en aardappel puree is een echte aanrader!

Category: Vlees Recepten Tags: aardappels, bouillon, Britse keuken, champignons, gehakt, hoofdgerechten, kookvideo, ovenschotel, rozemarijn, rundvlees, slagroom, tijm, tomaten, uien, worcestershire saus, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Breekbroodjes maken
Volgend bericht: Beef Wellington van Boers & Boers »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee