• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Breekbroodjes maken

Breekbroodjes maken

6 december 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Deze kleine broodjes die aan ‘elkaar’ zitten worden ook wel breekbrood of borrelbroodjes genoemd. Het zijn heerlijk kleine zachte bolletjes met een krokante topping van bijvoorbeeld sesamzaadjes, pompoenpitten of maanzaad. En deze breekbroodjes zijn makkelijk om te maken en gaan heel goed samen met bijvoorbeeld kruidenboter, voor bij de soep etc.

Over het Borrelhapjes kookboek

Laura Kieft is voor mij een echte bakkoningin en jullie hebben haar boeken al vaker voorbij zien komen op deze website. Nu heeft ze een nieuw kookboek uitgebracht namelijk het Laura’s Bakery Borrelhapjes Bakboek . Een zeer welkome afwisseling op haar veelal zoete bakrecepten, want de borrelhapjes in dit boek zijn hartig! In dit Borrelhapjes Bakboek vind je ruim 150 recepten die je met en zonder oven kunt bereiden. Maar laten we ook diverse voor sauzen, dips en spreads voor bij de borrel niet vergeten. Zowel op haar site en in de boeken krijg je regelmatig tips en trucs om de wereld van het bakken nog makkelijker te maken. Daarnaast hoef je voor deze heerlijke hapjes niet lang in de keuken te staan en kun je de ingrediënten vrijwel altijd bij de supermarkten verkrijgen. Met dit boek ga je aan de slag met o.a. broodstengels, flammkuchen maken, gevulde eieren, breekbroodjes maken, minimuffins, diverse tapenades, hummus, kleine salades en nog veel meer hartige borrelhapjes voor de liefhebbers!

  • recept breekbroodjes maken
  • recept breekbroodjes maken

Zelf kleine breekbroodjes maken

In restaurants krijg je steevast wat versgebakken brood en (kruiden)boter geserveerd bij je meergangen diner. Dus ik dacht: waarom doen we dit eigenlijk ook niet gewoonweg bij ons luxe kerstdiner thuis? Dus ging ik aan de slag met dit heerlijk recept van Laura voor zelfgemaakte breekbroodjes. Plaats een extra klein bordje voor elke gast aan tafel, met een klein (boter)mesje erbij en serveer de kleine broodjes met opgeklopte boter, kruidenboter, olijfolie & zeezout, of misschien zelfs een klein kruidenkaasje. Ze zijn niet alleen een heerlijk bijgerecht voor kerstdiner, maar kunnen ook prima bij soep geserveerd worden, of zelfs als weekend- of brunchbroodjes! Ze zijn makkelijk om te maken, zien er altijd feestelijk uit en zijn lekker zacht van textuur. Veel plezier!

  • recept breekbroodjes maken
  • recept breekbroodjes maken

Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Breekbroodjes maken voor kleine broodjes

recept breekbroodjes maken
Print Recipe

Deze kleine broodjes die aan ‘elkaar’ zitten worden ook wel breekbrood of borrelbroodjes genoemd. Het zijn heerlijk kleine zachte bolletjes met een krokante topping van bijvoorbeeld sesamzaadjes, pompoenpitten of maanzaad. En deze breekbroodjes zijn makkelijk om te maken en gaan heel goed samen met bijvoorbeeld kruidenboter, voor bij de soep etc.

  • Author: Uit het Laura’s Bakery Borrelhapjes kookboek
  • Prep Time: 15 min. + 2 uur rijzen
  • Cook Time: 15 min
  • Total Time: 2.5 uur
  • Yield: 30 breekbroodjes 1x
  • Category: Brood
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Voor het zachte breekbroodjes deeg:

  • 500 gram (patent)bloem
  • 1 zakje instant (droge) gist (7 gram)
  • 10 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 30 gram zachte roomboter, in stukken
  • 325 ml lauwwarme volle melk

Toppings:

  • sesamzaad
  • maanzaad
  • pompoenpitten
  • zonnebloempitten
  • of maak een mix van bovenstaande toppings

Extra:

  • keukenmixer met deeghaak
  • huishoudfolie
  • bakpapier
  • ronde (lage) bakvorm 30 cm
  • (of gebruik een ovenschaal 25 x 30 cm)

Instructions

  1. Stop alle ingredienten voor het deeg in de mengkom van de mixer. Plaats de deeghaak en kneed het deeg met de mixer in 10 minuten tot een soepel deeg waar je een dun vliesje van kunt trekken. Geen mixer in huis? Je kunt het deeg uiteraard ook 15 minuten met de hand kneden.
  2. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg ongeveer een uur rijzen tot het in volume is verdubbeld. Bekleed vast een bakvorm met bakpapier.
  3. Vul alvast een paar kommetjes met eventuele toppings die je wilt gebruiken. Stort het deeg op je werkblad en druk de lucht eruit. Verdeel het deeg in 30 stukken. Tip: weeg het deeg af! Draai elk stukje deeg tot een mooi bolletje met twee droge handen. Dip elk bolletje in een van de toppings. Leg vervolgens de broodjes in de bakvorm met de topping naar boven.
  4. Dek de bakvorm nu ook weer af met folie en laat de kleine broodjes nog eens 45-60 minuten rijzen.
  5. Bak daarna het brood af in een voorverwarmde oven op 220 °C (200 hete lucht) gedurende 15 minuten. Ze dienen gaar en goudbruin te zijn. Laat eventueel afkoelen in de vorm alvorens te serveren.
Eet smakelijk! Groetjes, `Betty

Notes

Bewaartips: Eenmaal afgebakken kun je de broodjes 3-4 dagen bewaren buiten de koelkast. Verpak het brood het liefst in een broodzak of bakpapier. Je kunt ze ook invriezen tot 3 maanden.

Keywords: broodjes, bloem, melk, roomboter, gist, bijgerecht, soep, kerst

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

  • recept breekbroodjes maken
  • recept breekbroodjes maken

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van kleine breekbroodjes voor de feestdagen!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Bijgerechten, Kookboeken, Lunch recepten, Uncategorized Tags: borrel, borrelhapjes, brood, brunch, kerst, kookboek, Laura's Bakery, Pasen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Taphuys Utrecht + WIN
Volgend bericht: Ovenschotel met gehakt en aardappel – Cottage Pie (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#WEEKMENU

Deze zomer gaan we elke week op bezoek naar een ander vakantieland. Check hier alle thema weekmenu's!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Meest Gelezen

  • recept coq au vin kip in wijn saus © bettyskitchen.nl FRANKRIJK Weekmenu
  • recept broodje gyros met pita en salade © bettyskitchen.nl GRIEKENLAND Weekmenu
  • recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl Saganaki (Griekse gebakken kaas)
  • recept karidópita griekse walnoten cake © bettyskitchen.nl Griekse Walnoten cake (karidópita)
  • recept broodje gyros maken met pita Broodje Gyros maken

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#BBQ

recept loaded fries met kaas en bacon © bettyskitchen.nl

Loaded Fries met kaas en bacon

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept carpaccio van gerookte zalm © bettyskitchen.nl

Carpaccio van gerookte zalm

recept gepaneerde en gebakken griekse kaas saganaki pannetje © bettyskitchen.nl

Saganaki (Griekse gebakken kaas)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in