• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Oranje Ontbijt Taart met Perzik (video)

Oranje Ontbijt Taart met Perzik (video)

25 april 2025 Door Betina Oostveen 8 Reacties

Jump to Recipe

Koningsdag vieren we natuurlijk met overheerlijke ORANJE recepten! Speciaal voor het ontbijt maak je deze Oranje Ontbijt taart met havermout bodem, romige kwark en perzik! Een heerlijk recept en feestelijke taart in een waarmee je deze feestdag mee kunt beginnen.

Feestelijke Oranje Ontbijt Taart voor Koningsdag!

Deze Oranje Ontbijt taart is gemaakt met een haast koekjes achtige bodem van havermout, een romige tussenlaag van kwark en afgetopt met een oranje laag van perzik en sinaasappel! Hij is glutenvrij en wordt gezoet met honing. Klinkt goed toch?! De taart is een lust voor het oog en absoluut eentje om juist te delen! Maar let op! Hij dient wel een aantal uren op te stijven in de koelkast, dus beter zet je hem voor aanvang van de Koningsnacht er al in. Dan kun je morgenochtend als ontbijt gaan genieten van deze havermouttaart met perzik.

recept voor een oranje ontbijt taart met yoghurt, perzik en sinaasappel. een oranje frisse kwarktaart voor koningsdag
recept voor een oranje ontbijt taart met yoghurt, perzik en sinaasappel. een oranje frisse kwarktaart voor koningsdag

Nog meer taarten met kwark of yoghurt

Iedereen is dol op bijvoorbeeld cheesecakes! Maar met kwark- of yoghurttaarten maak je veelal een soort gezondere versie van cheesecake. Deze oranje ontbijt taart met perzik is een vrij gezonde keuze om dus de dag mee te beginnen en zo hebben we er nog meer in petto voor je. Wat dacht je van deze Roze yogurt taart met frambozen. `Deze marmer kwarktaart met chocolade uit de slowcooker. Speciaal voor de feestdagen bedacht ik deze gezonde(re) stoofpeertjes taart met yoghurt. En Nanda’s kwarkcake met zomerfruit en kokos is ook een aanrader!


Receptvideo: Oranje ontbijttaart

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Oranje Ontbijt taart

recept voor een oranje ontbijt taart met yoghurt, perzik en sinaasappel. een oranje frisse kwarktaart voor koningsdag
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Binnenkort is het Koningsdag en dat vieren we natuurlijk met overheerlijke ORANJE recepten! Speciaal voor het ontbijt maak je deze Oranje Ontbijt taart met havermout bodem, romige kwark en smaakvolle perzik! Dit recept is glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker! Dat wordt lekker genieten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min. + opstijven
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: minstens 4,5 uren
  • Yield: 4 –6 personen 1x
  • Category: taart
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 180 gr. havermout,
  • 80 gr. amandelmeel,
  • 7 st. medjool dadels, ontpit en in stukken,
  • 3 el. gesmolten kokosolie,
  • ½ tl. gemalen kruidnagel of pumpkin spice kruidenmix,
  • 4 el. honing, agave, maple of zoetstof.

Voor de yoghurt-fruitlagen:

  • 8 blaadjes gelatine,
  • 800 gr. gehalveerde perziken, op sap, afgegoten,
  • 3 el. sinaasappelsap of wortelsap,
  • 600 gr. magere kwark
  • 5 el. honing (of agave siroop, maple syrup)

Extra:

  • Springvorm 20–24 cm
  • bakpapier,
  • foodprocessor,
  • Blender (of gebruik een hoge kan + staafmixer),
  • Staande mixer of garde.

Instructions

  1. Verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht). Bekleed de springvorm met bakpapier en zet apart.
  2. Vermaal vervolgens de havermout, amandelmeel, dadels, kokosolie en kruidnagelpoeder in de foodprocessor. Voeg na een paar minuten de honing toe en blijf mengen tot je een samenhangend geheel hebt. Stort uit op de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. Bevochtig eventueel de lepel met een beetje water om plakken tegen te gaan. Bak de bodem gedurende 15 minuten af in de oven en laat daarna geheel afkoelen.
  3. Ondertussen week je de gelatine in ruim koud water.
  4. Stop de perzikken in een blender en voeg het sinaasappelsap (of wortelsap) toe. Pureer het geheel fijn. Schenk de helft in een kookpannetje en verwarm op laag vuur. Knijp het water uit 6 blaadjes geweekte gelatine en laat dit al roerende oplossen in de puree. Draai het vuur uit en roer de honing er door heen. Laat een paar minuten afkoelen en tot slot spatel je de kwark er door heen. Schep de vulling op de taartbodem en stop alvast in de koelkast om op te stijven.
  5. Maak het pannetje schoon en verwarm de overige perzik puree op laag vuur. Knijp het water uit de overige 2 vellen gelatine en voeg toe aan de warme puree om op te lossen. Draai het vuur uit en laat even kort afkoelen. Lepel dit over de kwark laag en strijk glad.
  6. Laat de oranje ontbijt taart gedurende 4 uur opstijven in de koelkast. Een hele nacht is zelfs nog beter.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Decoratietip: Top de Oranje Ontbijttaart af met bijvoorbeeld gekonfijte sinaasappel! Snijd 1 biologische sinaasappel in plakken van 1 cm. Breng 250 ml water + 250 ml suiker in een pannetje aan de kook. Verlaag het vuur, voeg de plakken sinaasappel toe en laat in 2 uur zachtjes konfijten. Schep daarna uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Dit kun je gerust een dag eerder ook voorbereiden.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor een oranje ontbijt taart met yoghurt, perzik en sinaasappel. een oranje frisse kwarktaart voor koningsdag

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze oranje ontbijt taart wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten, Taart Recepten Tags: agave siroop, dadels, gelatine, Glutenvrij, havermout, honing, kokosolie, Koningsdag, kwark, kwarktaart, Nederlandse keuken, perziken, pumpkin spice, sinaasappels, wortels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hartige taart met zalm en prei
Volgend bericht: Hummus Bowl met aubergine »

Lees Interacties

Reacties

  1. Zus

    19 april 2020 om 9:01 am

    Hoi Betty, het lijkt me een heel lekkere taart, die wil ik zeker n keertje maken. Klein foutje in stap 5… je spreekt over mangopuree, maar er zit nergens mango in voor zover ik kan ontdekken…

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      19 april 2020 om 3:56 pm

      Dat moet dus zijn perzik en bij deze aangepast!
      Bedankt voor het doorgeven!

      Beantwoorden
      • Paulien

        23 april 2020 om 2:30 pm

        Hi Betina, leuk recept! Ik wil hem gaan maken maar vraag me af of het sap van de perziken er ook bij moet? 🙂 groetjes!

      • Betina Oostveen

        24 april 2020 om 6:11 pm

        Hi Pauline,
        giet de perziken eerst af en gebruik alleen de vrucht.
        Eet smakelijk alvast!

  2. PrV

    26 april 2020 om 10:30 am

    Ik wil deze morgen graag maken voor koningsdag maar heb geen amandelmeel…kan ik dit vervangen door iets anders, en zo ja wat dan?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 april 2020 om 12:43 pm

      Uiteraard! je kunt eigenlijk elk willekeurig bloem gebruiken dat je in huis hebt. Van glutenvrije soorten tot gewone bloem en zelfs verkruimelde koekjes met een beetje boter (zie cheesecake recepten). wordt het mengsel te droog voeg dan een beetje koud water toe.

      Beantwoorden
  3. Marieke

    27 april 2020 om 9:49 am

    De taart was heel leuk en lekker en feestelijk ! Dankjewel voor het recept! Mijn versie zag er wel wat anders uit, omdat het bovenste laagje niet erop bleef liggen maar er doorheen gezakt was. De onderste laag was nog niet hard genoeg. Dus mijn tip zou zijn om iets langer te wachten met de tweede laag, tot de onderste hard is. Mijn taart was sowieso nog niet stevig na 4 uur, maar wel na 1 nacht.

    En wat ik me afvroeg: moest het 800g perziken uitgelekt zijn, of 800g (dus ongeveer 1 blik) en daarna uitlekken? Ik heb nu maar er tussenin gedaan, haha.

    Beantwoorden
    • Marieke

      27 april 2020 om 9:51 am

      Oh ja, en de 20cm springvorm was te klein. Ik heb 30 cm gebruikt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee