Print

Recept: Omelet met postelein en kastanjechampignons

Omelet met postelein en kastanjechampignons

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Heb je verse ciabatta gekocht? Dan hoef je niks te doen. Bij nog af te bakken ciabatta volg je de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de champignons in plakjes en de knoflook heel fijn. Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de champignons zo’n 5 minuten op middelhoog vuur samen met de knoflook. 
  3. Kluts in een kom de eieren met een garde. Knip de blaadjes van de postelein en voeg deze toe aan de eieren. Je kunt van de postelein de blaadjes en stengels eten, de wortels niet. Knip of snij de bieslook heel fijn en voeg dit ook toe aan de eieren. Voeg een snuf zout en peper toe en roer alles met een lepel door elkaar.
  4. Verwarm 1 el. bakboter en 1 el. olijfolie in een brede koekenpan. Roer ook de champignons en knoflook door de eieren en giet het mengsel vervolgens in de pan. Zorg dat alle ingrediënten evenredig verdeeld zijn over de bodem. Zet het vuur zacht en dek de pan af met een deksel. 
  5. Keer na 5 minuten de omelet om in de pan, plaats de deksel terug en bak nog eens 5 minuten op zacht vuur. 
  6. Rasp de Grana Padano alvast. Snij de ciabatta doormidden en besmeer met de zuivelspread. 
  7. Serveer de omelet met postelein en kastanje champignons op de ciabatta en bestrooi met de Grana Padano en eventueel nog wat peper en zout naar smaak.