Print

Recept: Omelet met postelein en kastanjechampignons

Omelet met postelein en kastanjechampignons

Dit is een lunchrecept gemaakt van omelet met postelein en kastanjechampignons. Winterpostelein is een echte seizoensgroente, maar vaak wordt deze ‘vergeten’. En je pikt zo tijdens de lunch meteen weer wat groenten en vitamientjes mee!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 50 gram postelein
  • 1 teentje knoflook
  • 8 sprietjes bieslook
  • Half (glutenvrij) ciabattabrood
  • 2 el. zuivelspread
  • 25 gram Grana Padano kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Boter en/of olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Heb je verse ciabatta gekocht? Dan hoef je niks te doen. Bij nog af te bakken ciabatta volg je de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de champignons in plakjes en de knoflook heel fijn. Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de champignons zo’n 5 minuten op middelhoog vuur samen met de knoflook. 
  3. Kluts in een kom de eieren met een garde. Knip de blaadjes van de postelein en voeg deze toe aan de eieren. Je kunt van de postelein de blaadjes en stengels eten, de wortels niet. Knip of snij de bieslook heel fijn en voeg dit ook toe aan de eieren. Voeg een snuf zout en peper toe en roer alles met een lepel door elkaar.
  4. Verwarm 1 el. bakboter en 1 el. olijfolie in een brede koekenpan. Roer ook de champignons en knoflook door de eieren en giet het mengsel vervolgens in de pan. Zorg dat alle ingrediënten evenredig verdeeld zijn over de bodem. Zet het vuur zacht en dek de pan af met een deksel. 
  5. Keer na 5 minuten de omelet om in de pan, plaats de deksel terug en bak nog eens 5 minuten op zacht vuur. 
  6. Rasp de Grana Padano alvast. Snij de ciabatta doormidden en besmeer met de zuivelspread. 
  7. Serveer de omelet met postelein en kastanje champignons op de ciabatta en bestrooi met de Grana Padano en eventueel nog wat peper en zout naar smaak. 

 

Notes

Eet je deze omelet als onderdeel van een keto lifestyle of low carb dieet? Laat het ciabatta brood dan achterwege.