• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Utrecht / De Heeren van Leeuw

De Heeren van Leeuw

21 februari 2017 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Utrecht staat natuurlijk bekend om zijn grachten en pittoreske grachtenpanden. Ter hoogte van de gezellige Twijnstraat vind je dan ook een heerlijk restaurant aan het water: De Heeren van Leeuw.

de heeren van leeuw utrecht restaurant review

Je moet eventjes goed zoeken voor een trappetje of smal steegje vanaf de Twijnstraat naar de Oudegracht, maar op dan krijg je ook meteen een mooi stukje van onze stad in het vizier. Even langs de woonhuizen doorlopen naar nummer 4 en de Heeren van Leeuw heten je van harte welkom.

De menukaart is afhankelijk van het seizoen en bied volop keuze in vlees & vis gerechten, met veelal een Franse inslag. Je kunt in ieder geval altijd kiezen uit 7 voorgerechten, 7 hoofdgerechten en maar liefst 5 nagerechten. Zo vind ieder wat wils. Er hangt een soort gezellig ‘huiskamergevoel’ in dit restaurant. Dat komt natuurlijk door de wat informele inrichting, planten en mozaiek tafels. Maar met een open keuken, koperen pannetjes in het vizier, en foto’s aan de muur, zit ik als foodie lekker op mijn gemak te genieten.

de heeren van leeuw utrecht restaurant review

Het voelt bij de Heeren van Leeuw namelijk vrij knus en met een goede selectie van wijnen, zit je eigenlijk wel de hele avond prima op je gemak. En dan komt het eten: geen poespas, maar gewoon goede gerechten. Vaak traditioneel Frans, maar altijd goed op smaak en groot genoeg.  Ik had bij de reservering al aangegeven dat ik zwanger ben, dus men had heerlijke alternatieven voor mij in huis gehaald. Perfect!


Dit eet je bij de Heeren van Leeuw:

Voorgerecht

de heeren van leeuw utrecht restaurant review

Mijn tafelgenoten zaten aan de rauwe tonijn, omwikkeld met serranoham met een salade. Een prima starter.

de heeren van leeuw utrecht restaurant review

maar ik ging voor tartaar gemaakt van bietjes (bijzonder!) en een gebakken makreel.

Hoofdgerecht

de heeren van leeuw utrecht restaurant review

In dit winterseizoen gaat iedereen natuurlijk massaal aan de hertenbiefstukken. Maar ik helaas niet. Dus bereidt de chef parelhoen, omwikkeld met krokante spek, geserveerd met mosterdsaus.

de heeren van leeuw utrecht restaurant review

De bijgerechten worden voor de hele tafel geserveerd en deel je dus tezamen. Zo stond er een schaal met gestoofde rode kool op tafel. En tevens een schaal met romige aardappel stamppot met appeltjes (= Hete bliksem). Dit was dus echt een heerlijk winterse beleving voor ons allen.

Nagerecht

de heeren van leeuw utrecht restaurant review

Het nagerecht bestond uit een stuk worteltaart met een bolletje walnoten ijs en sinaasappelsaus. Meer was ook niet nodig.

de heeren van leeuw utrecht restaurant review

Als laatste nog een rondje koffie/thee toe en dan krijg je er friandises bij, zoals nougat, fudge of bonbons. Een mooie afsluiter dus!


Review de Heeren van Leeuw

 

  • Dit restaurant is een weggestopt plekje, langs onze mooie gracht. Je moet dus echt van het bestaan afweten, anders kom je hier niet.
  • Niet perse klein, maar wel een fijn restaurant. Prettig huiskamergevoel met gewoonweg goed eten op je bord. 
  • Personeel is uitermate vriendelijk, informeel en behulpzaam.
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding.
  • Ook geschikt voor zakendiners.
  • Uitgegeten, maar ben je nog niet moe? Geen nood! Het Ledig Erf met gezellige kroegen tot in de late uurtjes is om de hoek. 

 

  • De ligging is echt een stuk verder uit het centrum. De wandeling ernaartoe, over de Vismarkt en Twijnstraat is wel een aanrader! 
  • Het is echt onmogelijk om in deze buurt een parkeerplekjes te vinden. Kom dus lopend, met de fiets of neem een bus naar het Ledig Erf.
  • Helaas kan het geluidniveau een beetje rumoerig worden.

Review:    Prijs: €       Eten: 8.0      Service: 8.0       Decor: 7.5     Totaal:  7.8

 

De Heeren van Leeuw
Twijnstraat a/d Werf 4
3511 ZE, Utrecht
T: 030- 2380 595
https://deHeerenvanLeeuw.nl


 
de heeren van leeuw utrecht restaurant review
(Bron foto interieur: Heeren van Leeuw)

Category: Restaurants in Utrecht Tags: De Heeren van Leeuw, Utrecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Omelet met postelein en kastanjechampignons
Volgend bericht: 3x Bruschetta recepten (glutenvrij) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sheelagh

    21 februari 2017 om 3:22 pm

    Leuk om te lezen, dit is één van mijn favo restaurants in de stad! Ik had laatst ook dit menu, lekker!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 februari 2017 om 12:45 pm

      Hi Sheelagh,

      ja echt een van de leukere (en verstopte) adressen in Utrecht.
      Heerlijk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in