Ben jij ook zo iemand die je wakker mag maken voor nachos met homemade guacamole? Ik dus wel. En bedacht dan ook deze vegetarische Nacho bowl met kikkererwten en homemade guacamole! Lekker kleurrijk in je kommetje en genieten maar!
Vegetarische Nacho Bowl met kikkererwten
Deze nacho bowl met kikkererwten is vezelrijk, voedzaam en heel goed geschikt als vegetarisch diner. Het is een gezonde twist voor de ware nacho liefhebbers en niet geheel onbelangrijk: binnen 15 minuten zet je deze nacho bowl met kikkererwten op tafel! Voorzien van een snelle guacamole en romige dressing, is dit een lekker gezond gerecht uit onze Mexicaanse keuken.
Ben jij ook fan van nacho’s of tortilla chips? Hier vind je 7x nachos recepten op een rijtje!
Nog meer lekkere gezonde Mexicaanse recepten
Zoek je meer inspiratie voor nog meer lekkere en gezonde Mexicaanse recepten? (We doen volop ons best hiervoor 😉 Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze lekkere avocadosoep met mais en deze (homemade) bietenwraps met geitenkaas guacamole. Weer eens iets anders! Wil je gewoon lekker traditionele guacamole maken als dip? Zie hier het basis recept voor guacamole om dit zelf te maken!
PrintNacho Bowl met kikkererwten recept
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerecht met groente
- Cuisine: Mexicaanse keuken
Ingredients
Voor de Nacho Bowl met kikkererwten:
- 2 rijpe avocado’s
- 400 gram gare kikkererwten (als variatie kun je ook kidneybonen of een bonenmix gebruiken)
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 50 gram mais
- 75 gram veldsla
- 3 takjes verse koriander
- 2 handen nachochips
Ingrediënten voor de dressing:
- 2 el. Griekse of volle yoghurt
- 2 el. mayonaise
- 2 takjes verse koriander
- 1 tl. paprikapoeder
- Sap van 0.5 limoen (de andere helft kun je in je glas water bij het diner serveren)
- Peper en zout
Instructions
- Schil de avocado, verwijder de pit en snij deze in fijne blokjes. Dit kun je gemakkelijk doen door de avocado te halveren, de pit te verwijderen en het vruchtvlees (in de schil) horizontaal en verticaal in te snijden. Vervolgens lepel je de blokjes er zo uit.
- Versnipper het rode uitje heel fijn en snij de tomaten in blokjes. Van de paprika verwijder je de pitjes en zaadlijsten en snij vervolgens ook fijn. Verknip of snij de verse koriander alvast.
- Extra stap: als je kikkererwten uit blik gebruikt, spoel ze even af en verwarm kort in een steelpannetje met water. Deze nacho bowl met kikkererwten is namelijk heel lekker als de kikkererwten nog een beetje laurwarm zijn.
- Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing met uitzondering van het zout en peper. Proef de dressing en voeg naar eigen smaak het zout en peper toe.
- Nu ga je de nacho bowl maken: Meng in serveer kom de nacho’s met de sla, avocado, kikkererwten, paprika, ui, tomaten en mais door elkaar. Schep de dressing erdoorheen en strooi vervolgens de verknipte koriander er overheen. Serveer de nacho bowl direct.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Geef een reactie