Print

Nacho Bowl met kikkererwten recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Nacho Bowl met kikkererwten:

  • 2 rijpe avocado’s
  • 400 gram gare kikkererwten (als variatie kun je ook kidneybonen of een bonenmix gebruiken)
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 50 gram mais
  • 75 gram veldsla
  • 3 takjes verse koriander
  • 2 handen nachochips

Ingrediënten voor de dressing:

  • 2 el. Griekse of volle yoghurt
  • 2 el. mayonaise
  • 2 takjes verse koriander
  • 1 tl. paprikapoeder
  • Sap van 0.5 limoen (de andere helft kun je in je glas water bij het diner serveren)
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de avocado, verwijder de pit en snij deze in fijne blokjes. Dit kun je gemakkelijk doen door de avocado te halveren, de pit te verwijderen en het vruchtvlees (in de schil) horizontaal en verticaal in te snijden. Vervolgens lepel je de blokjes er zo uit. 
  2. Versnipper het rode uitje heel fijn en snij de tomaten in blokjes. Van de paprika verwijder je de pitjes en zaadlijsten en snij vervolgens ook fijn. Verknip of snij de verse koriander alvast. 
  3. Extra stap: als je kikkererwten uit blik gebruikt, spoel ze even af en verwarm kort in een steelpannetje met water. Deze nacho bowl met kikkererwten is namelijk heel lekker als de kikkererwten nog een beetje laurwarm zijn.
  4. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing met uitzondering van het zout en peper. Proef de dressing en voeg naar eigen smaak het zout en peper toe. 
  5. Nu ga je de nacho bowl maken: Meng in serveer kom de nacho’s met de sla, avocado, kikkererwten, paprika, ui, tomaten en mais door elkaar. Schep de dressing erdoorheen en strooi vervolgens de verknipte koriander er overheen. Serveer de nacho bowl direct. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda