Voor vandaag heb ik een gezonde, vegetarische naan pizza gemaakt op de Meatless Monday. Beleg de naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot. Een lekker makkelijk gerecht, dat je in een mum van tijd op tafel zet. Ideaal voor na een lange werkdag dus.
De Naan Pizza als makkelijke maaltijd
Ja hoor, ik heb er weer 1 verzonnen: een gezonde variant van mijn geliefde (maar oh zo slechte) pizza! Ik kom er steeds meer achter hoeveel variaties er eigenlijk te verzinnen zijn op een pizza. Deze naan pizza met groene groenten heeft niet zoveel meer weg van een traditionele Italiaanse pizza met tomaat, maar biedt juist weer een heerlijk, gezond alternatief. Dit is overigens een ideaal gerecht om kliekjes in te verwerken. Heb je nog andere groenten liggen of vind je andere groenten gewoon lekkerder: gebruik die dan vooral als beleg op deze naan pizza.
Groene groenten stomen
In dit gerecht stoom ik de groenten vooraf. Daarmee blijven vitaminen en mineralen van de groenten veel beter behouden. Dit kun je doen door een stoomnetje in de pan (met een laagje water) te plaatsen en daar de groenten op te leggen. Heb je nu niet zo’n netje, koop er dan 1;) Het is echt heel handig én gezond… Maar als je er dus geen hebt en niet wilt kopen, kook de groenten dan een paar minuutjes in plaats van te stomen.
Ben je nu geïnspireerd door de naan pizza? Eerder maakte ik ook deze Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette en deze Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen. Beide aanraders! Maar je vindt hier nog veel meer lekkere pizza recepten met een bijzondere bodem of twist!
Recept: Naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot
Deze vegetarische naan pizza bodem, beleg je met groene groenten, brie en hazelnoten. Een lekker mediterraans alternatief op de pizza
- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 2 grote naan broden of 4 kleine
- 1 prei
- 100 gram sugarsnaps
- 50 gram tuinerwten (bv. uit de diepvries)
- 3 teentjes knoflook
- Een hand verse tuinkers
- 50 gram hazelnoten
- 1 punt brie
- Olijfolie
- 1 tl. kerriepoeder
- Peper en zout
Benodigdheden:
- Stoomnetje
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal het rooster uit de oven, plaats deze op het aanrecht en leg de naan broden erop.
- Snij de teentjes knoflook heel fijn. Meng in een kommetje 4 el. olijfolie met de knoflook en een flinke snuf peper en zout. Zet even apart. Als je hele hazelnoten gebruikt, kraak deze dan alvast.
- Vervolgens snij je de prei in dunne ringen en de brie alvast in plakken. Giet een scheut water in een groentepan en zet het stoomnetje erin. Zet het vuur middelhoog en schep de tuinerwten, preiringen en sugarsnaps op het netje. Stoom de groenten zo’n 3-5 minuten.
- Bestrijk ondertussen de naan broden alvast met de knoflookolie. De achtergebleven fijne stukjes knoflook schep je op de bovenkant van de pizza. Verdeel de plakken brie over de naan broden.
- Zodra de groenten gaar zijn laat je ze even uitlekken en vervolgens verdeel je deze ook over de naanbroden. Strooi de kerriepoeder eroverheen en als laatste ook de hazelnoten.
- Plaats de naan pizza’s op het ovenrooster in het midden van de oven voor zo’n 5 minuten, totdat de brie lekker gesmolten is.
- Voor het serveren verdeel je de tuinkers over de naan pizza.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Geef een reactie