Komende weekend is Moederdag en dan pakken we natuurlijk lekker uit voor mama (en oma)! Van een lekker ontbijtje op bed, of breng gezellig deze muffins met frambozen en kokos langs!
Muffins met frambozen voor mama!
Mijn tweejarige dochter en ik houden wel van een thee-party en daar serveren we dan uiteraard wat lekkers bij, zoals deze muffins met frambozen. Op deze website vind je hier dan ook inspiratie genoeg voor want veel van onze favoriete recepten staan hier reeds op. De laatste tijd zijn we wat meer aan het experimenteren met muffins. Deze zachte – niet al te zoete – Engelse broodjes doen het altijd goed bij een kopje thee of koffie en zijn ook heerlijk om stukjes (diepvries) fruit in te verwerken. Dus toen wij afgelopen week lekker aan het genieten waren van deze muffins met frambozen en kokos bedacht ik meteen dat dit een lekker recept voor jullie Moederdag zou kunnen zijn!
Nog meer Moederdag recepten
Nu zien deze muffins met frambozen er natuurlijk fantastisch uit, maar ik heb nog meer lekkere moederdag recepten in petto voor jullie hoor! Verras mama met een gepocheerd ontb’eitje op bed. Maak een verrukkelijke stack met gezonde havermout pancakes. Of bak een verrukkelijke taart voor mama! Check hier sowieso 10x Bakrecepten tips voor Moederdag. En ben je geen keukenprins(es) dan doet een tekening, een knuffelsessie of (bon voor een) massage het vast ook wel goed bij mama!
Recept: Muffins met frambozen en kokos
Verras jij jouw moeder tijdens Moederdag met een kop thee en verse muffins met frambozen en kokos? Deze zachte, niet al te zoete, Engelse broodjes zijn verrukkelijk en met gecombineerd met fruit maak je altijd de lekkerste variaties.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 25 min.
- Total Time: 40 minuten
- Yield: 12 stuks 1x
- Category: High Team
- Cuisine: Britse keuken
Ingredients
- 2 eieren,
- 75 gram (zonnebloem)olie,
- 175 gram plantaardige melk, liefst: kokosdrink,
- 1 theelepel vanille extract,
- 220 gram bloem,
- 75 gram (lichtbruine) basterdsuiker,
- 30 gram geraspte kokos,
- Snufje zout,
- 1 tl. bakpoeder
- 1 theelepel speculaaskruiden,
- 200 gram diepvries frambozen.
Extra:
- muffinvorm met 12 papieren vormpjes,
- keukenmixer.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en stop 12 papieren muffinvormpjes in de tray. C
- Klop de eieren, zonnebloemolie, melk en vanille goed door elkaar in de mixer. Laat gerust 2-3 minuten kloppen tot het mengsel witter en schuimig wordt.
- Roer in een ruime kom de bloem, suiker, kokos, zout, bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar. Maak in het midden een kuiltje en giet hier de ‘natte mix’ in. Gebruik vervolgens een (houten)spatel om het geheel door elkaar te mengen. Maar blijf niet onnodig lang doormengen.
- Tot slot vouw je hier ook de diepvries frambozen doorheen – hou echter 12 stuks achterwege. Gebruik een ijssoop om het muffin beslag in de vormpjes te lepelen en steek een framboos in het midden van elke vorm. Bak de muffins met frambozen en kokos gedurende 20-25 minuten in de oven. Steek er na afloop een sateprikker in om te zien of de muffins gaar zijn. De satéprikker moet er droog uitkomen.
- Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen en haal er daaran uit om nog wat meer te koelen. Serveer het liefst nog een klein beetje warm.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Bewaartip: Laat de muffins goed afkoelen. Daarna bewaren in een afgesloten bak of zak een paar dagen bewaren op een droge, koele plek. Of vries er een paar in voor een later moment!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze muffins met frambozen wilt gaan maken!
Geef een reactie