• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Minestronesoep met asperges en artisjok

Minestronesoep met asperges en artisjok

29 mei 2017 Door Nanda Appelman 5 Reacties

Jump to Recipe

Komende week begint de Italiaanse maand bij Betty’s Kitchen. Dus trap ik de Meatless Monday van deze week af met een Italiaans getinte soep! Deze Minestronesoep met asperges en artisjok is ideaal voor dit voorjaar of aankomende zomer.

Een echte voorjaars minestronesoep met asperges

Ik maakte deze voorjaars minestronesoep met witte asperges, kidneybonen en artisjok, maar zo’n minestronesoep is natuurlijk ook ideaal voor het verwerken van kliekjes en restjes groente, die je nog hebt liggen. Witte asperges zijn een echte voorjaarsgroente, dus zet hem lekker vaak op het menu. Voor inspiratie: check deze 15x asperge recepten op een rijtje!

Wist je dat asperges heel erg gezond zijn en zelf helpen bij het afvallen? Lees hier nog veel meer over de gezondheidsvoordelen van asperges!

Lichte minestronesoep met asperges en artisjok

Minestronesoep met asperges

Minestrone staat voor ‘soep’ in het Italiaans, eigenlijk wordt er een soort ‘grote soep’ mee bedoeld. Deze Italiaanse groentesoep kun je namelijk vullen met van alles: lekker veel groenten (van het seizoen) en kliekjes. Ik ken veel verschillende varianten, waaronder ook met spekreepjes en pasta. Ik koos juist voor een wat lichtere variant voor de zomer, dus vooral heel veel groenten. Als je andere groenten hebt liggen in je koelkast, voeg deze dus vooral toe. Wil je er meer een maaltijdsoep van maken voeg dan een handje pasta toe en kook deze gaar in de soep. Betty maakte eerder ook deze lekkere variant: Minestronesoep met groene kool en tortellini, welke ideaal is voor een wat koudere dag.


Print

Recept: Minestronesoep met asperges en artisjok

Lichte minestronesoep met asperges en artisjok
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijke voorjaars minestrone soep met artisjok en witte asperges.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 (groente)bouillonblokjes
  • 3 sjalotten
  • 2 bosuitjes
  • 400 gram artisjokharten (bv. uit blik)
  • 100 gram gare kidneybonen
  • 5 grote witte asperges
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • Een stuk verse gember (zo’n 2 cm.)
  • 50 gram pecorinokaas
  • Verse peper
  • Olijfolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Schil de verse gember en knoflook en snijd beide heel fijn. Snij de sjalotjes in kleine stukjes. Verwarm 2 el. olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en na een minuut ook de sjalotjes. Zodra deze glazig worden blus je het af met de tomatenblokjes. Roer de verse spinazie erdoorheen en laat het mengsel zachtjes een paar minuten doorkoken.
  2. Breng 750 ml. water aan de kook en laat de bouillonblokjes erin oplossen. Roer de bouillon door de pan met de tomatensaus. Mix de saus met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel en giet het daarna weer terug in de pan. Zet het vuur iets zachter: tussen laag en middelhoog in. Voeg de kidneybonen toe.
  3. Schil de witte asperges goed en verwijder de onderkant. Snij de asperges vervolgens in dunne plakjes. Laat de artisjokharten goed uitlekken en snij ook deze in dunne ringen. Voeg de plakjes asperge en artisjok toe aan de soep. Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Snij de bosuitjes in dunne ringen en zet even apart. Als de pecorino nog niet geraspt is, rasp deze dan grof.
  5. Proef de Minestronesoep met asperges en voeg naar smaak nog wat verse peper toe. Serveer de soep met de bosuitjes en geraspte pecorino eroverheen gestrooid. Als je wilt kun je er een broodje naast serveren.

Bewaartip: Je kunt de minestronesoep prima bewaren in de vriezer of zo’n 2 dagen in de koelkast als lunch voor de dag erna. Warm het op en je bent weer voorzien van een heerlijke, gezonde lunch. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Lichte minestronesoep met asperges en artisjok

Category: Soep Recepten Tags: artisjokken, asperges, bosuien, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, kidneybonen, Nanda Appelman, pecorino, peulvruchten, sjalotten, spinazie, tomaten, vegetarisch, voorjaar, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Eton Mess (Meringues met room en aardbeien)
Volgend bericht: Fotodagboek Mei 2017 »

Lees Interacties

Reacties

  1. buffet bezorgen

    30 mei 2017 om 9:26 am

    Ziet er echt heerlijk uit! Zelf gebruik ik jouw recepten regelmatig bij feesten en verjaardagen, zodat iedereen de gerechten kan proeven. De gerechten vallen bijna altijd in de smaak. Ik laat meestal een buffet bezorgen en daarnaast maak ik gerechten afkomstig van deze blogs. Ga zo door!

    Beantwoorden
  2. jonna@burgertrutjes

    30 mei 2017 om 7:03 pm

    Wat een lekker recept!! Gister heb ik verse asperges gekocht bij de boer dus deze soep ga ik absoluut maken een deze dagen.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 juni 2017 om 10:35 am

      goed bezig! eet smakelijk in ieder geval!

      Beantwoorden
  3. Demi | StudioKOOK

    31 mei 2017 om 11:32 am

    Zo’n lekkere gevulde soep doet het altijd goed!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 juni 2017 om 10:34 am

      Heerlijk en gezond, wat willen we nog meer 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee