• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Linzen Stoofschotel met garam masala

Linzen Stoofschotel met garam masala

9 maart 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit recept voor linzen stoofschotel met garam masala kruiden hebben wij afgelopen winter meerdere malen gegeten. Mijn kids zijn er dol op want het is lekker beetgaar en niet te kruidig van smaak. Maar het is een mooi fusion gerecht van Hollandse aardappels met boerenkool en een kruidige Indiase linzencurry.

Indiase Linzen stoofschotel met zoete aardappel en boerenkool

Wist je dat er in de Indiase keuken veel gerechten vegetarisch zijn? Dit komt omdat het grootste deel van de bevolking Hindoe is en uit geloofsoverwegingen geen dieren opeten. Dat is ook de reden dat je zo veel Indiase recepten met groenten, linzen en andere peulvruchten in de hoofdrol kunt vinden. Omdat de linzen in de aanbieding waren, had ik er veel van meegenomen en besloot daar deze Indiase linzen stoofschotel met zoete aardappel, boerenkool en Garam masala kruiden mee te maken. Een hartverwarmend gerecht dat je simpelweg met naan (Indiaas platbrood) opschept en opeet. Okee niet echt traditioneel Indiaas maar wel ontzettend lekker en kruidig!

recept voor een vegan linzen stoofschotel met boerenkool en zoete aardappel
recept vegan linzen stoofschotel met boerenkool

Nog meer Indiase vegetarische recepten om van te smullen!

Deze linzen stoofschotel met garam masala is vegan, glutenvrij en rijk aan vezels. Peulvruchten zijn niet alleen heel lekker, maar bovenal ook heel gezond om (veelal vegetarische) gerechten mee te maken. Probeer daarom zeker ook nog een van onze andere Indiase vegetarische recepten om van te smullen!

  • Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden en witte bonen
  • Palak Paneer – spinazie curry met kaas
  • Dal Tadka – Gele linzen currysoep
  • Kikkererwten curry met aardappels
  • Gele curry met jackfruit
  • Sambar Curry met gele spliterwten

Print

Recept: Vegan Linzen Stoofschotel met garam masala

recept voor een vegan linzen stoofschotel met boerenkool en zoete aardappel
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lekker opwarmen na een frisse (winter)dag doe je met deze vegan linzen stoofschotel met garam masala kruiden. De linzen bevatten lekker veel eiwitten en met gezonde vezels uit boerenkool en zoete aaardappel maak je een gezonde maaltijd om van te smullen. Lekker met naan en bijvoorbeeld chutney.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 50 min.
  • Total Time: 1 uur en 5 minuten
  • Yield: 4 – 6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: stoven
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • duimpje gember
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 2 zoete aardappels (ca 300 gram)
  • 200 gram champignons
  • 1 el. Garam masala kruiden
  • 1 tl. gemalen kurkuma
  • 1 (kruiden)bouillonblokje
  • 1 blik gepelde tomaten (400 ml)
  • 200 gram boerenkool, grof gesneden
  • 400 gram beetgare linzen (uit blik, pot of stazak)
  • plantaardige olie, voor het bakken
  • peper & zout

Voor erbij:

  • 4 stuks (glutenvrije) naan (Indiaas platbrood)
  • mango chutney 

Instructions

  1. Als eerste ga je alle groenten voorsnijden voor dit gerecht. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Schil de gember en hak fijn. Snijd de prei in de lengte door en spoel goed uit onder de kraan. Snijd daarna de prei in halve ringen. Schrap de wortels en snijd in blokjes. Schil de zoete aardappels en snijd in blokken van 2 x 2 cm. Boen de champignons schoon en snijd in parten of plakjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een ruime braadpan en bak de ui glazig in 2 minuten. Voeg de knoflook, gember, prei en wortel toe en bak mee gedurende 3 minuten. Voeg daarna de zoete aardappel,  champignons, garam masala, kurkuma en verkruimeld bouillonblokje toe en bak ook mee gedurende 2 minuten. 
  3. Schenk de inhoud van het blik tomaten erbij en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Laat met de deksel op de pan gedurende 20 minuten sudderen. 
  4. Check het waterpeil en of de pan niet droog staat – voeg anders dus half kopje water toe- en plaats de boerenkool bovenop. Schep een aantal keren om tot deze wat slinkt en plaats daarna de deksel weer op de pan. Laat nog een extra 20 minuten stoven.
  5. Breng de linzen stoofschotel op smaak met zout en peper en serveer direct met naan en chutney.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor een vegan linzen stoofschotel met boerenkool en zoete aardappel

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan linzen stoofschotel met garam masala wilt gaan maken.

recept voor een vegan linzen stoofschotel met boerenkool en zoete aardappel

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: boerenkool, champignons, garam masala, gember, Glutenvrij, hoofdgerechten, Indiase keuken, knoflook, linzen, naanbrood, uien, vegan, vegetarisch, wortels, zoete aardappel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x vegetarische hartige taart
Volgend bericht: Syrniki – kaas pannenkoekjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee