• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Drankjes recepten / Limoncello (met vodka)

Limoncello (met vodka)

10 augustus 2022 Door Betina Oostveen 7 Reacties

Jump to Recipe

Limoncello is een heerlijke Italiaanse citroen likeur. Het is een feestelijk drankje om mee te proosten, maar in Italiaanse restaurant wordt deze vooral als digestief – na de maaltijd – geserveerd in een ijskoud glaasje. Normaliter duurt het minstens 6 weken om limoncello te maken, maar met onderstaand recept voor Limoncello met vodka heb je slechts 2 dagen benodigd!

Zelf limoncello in 48 uur maken

Met het zomers of tropische weer van deze dagen, greep ik de kans om tevens een beetje zonneschijn te kweken in een fles: Limoncello! Deze Italiaanse citroen likeur doet mij altijd denken aan zwoele terrasavonden in Italië en de gastvrijheid van de mensen die mij limoncello schenken na het diner. Normaliter duurt het bijna 2 maanden om citroenschillen te weken en dus limoncello te maken. Totdat ik dit recept tegenkwam in een kookboek van Annabel Langbein: Simple Pleasures waarbij je limoncello in slechts 48 uur kunt maken.

Limoncello wordt getrokken van enkel de schil van citroen. Het vruchtvlees kun je weer gebruiken om bijvoorbeeld deze citroen marmelade of het romige goedje lemon curd mee te maken. Lekker #nofoodwaste tip!

recept limoncello met vodka maken © bettyskitchen.nl
recept limoncello met vodka maken © bettyskitchen.nl
recept limoncello met vodka maken © bettyskitchen.nl

Limoncello van vodka maken

Normaliter maak je limoncello met 100% alcohol, echter is dit niet voor iedereen makkelijk te verkrijgen. (Je zult er echt even voor naar de groothandel moeten gaan). Onderstaand limoncello recept wordt echter gemaakt op basis van vodka die gewoon bij de slijter kunt halen. Hier moet je wel van houden, want de smaak van de vodka is wel aanwezig, maar Annabel heeft er een heerlijk digestief van gemaakt met extra citroensap en kruidnagel. De Limoncello met vodka bewaar je na bereiding gerust in de vriezer. Door het alcoholpercentage in de wodka bevriest deze toch niet en ijskoud is Limoncello gewoon het allerlekkerst! Drink hem puur of gebruik de citroen likeur bijvoorbeeld bij het maken van deze tiramisu!

recept limoncello met vodka maken © bettyskitchen.nl
recept limoncello met vodka maken © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Limoncello (met vodka) maken

recept limoncello met vodka maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Limoncello is een heerlijke Italiaanse citroen likeur. Het is een feestelijk drankje om mee te proosten, maar in Italiaanse restaurant wordt deze vooral als digestief – na de maaltijd – geserveerd in een ijskoud glaasje. Normaliter duurt het minstens 6 weken om limoncello te maken, maar met onderstaand recept voor Limoncello met vodka heb je slechts 2 dagen benodigd! Ideaal voor aankomend weekend als je een feestje gaat plannen!

  • Author: uit Annabel Langbein – Simple Pleasures kookboek
  • Prep Time: 15 min. + 48 uur weken
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 2 dagen
  • Yield: fles 700 – 800 ml 1x
  • Category: drankjes
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 625 ml Vodka
  • Schil van 8 rijpe biologische citroenen, inclusief een beetje van het witte laagje aan de binnenkant
  • Sap van 2 citroenen, gezeefd
  • 250 ml water
  • 175 gram suiker
  • 3 hele kruidnagels

Extra:

  • Weckpot van minstens 1  liter
  • bolzeef
  • trechter
  • en een bewaar fles met dop/draadsluiting van 750 ml.

Instructions

  1. Stop de citroenschillen in de weckpot. Giet hier de vodka overheen en sluit de deksel. Laat de citroenschillen 48 uur in de alcohol trekken, op een koele en donkere plek. Schud na 1 dag het geheel even goed door.
  2. Na 48 uur zet je een klein kookpannetje op het vuur en breng het water, suiker, citroensap en kruidnagels aan de kook. Verlaag nu het vuur naar middelmatige stand en verwarm dit mengsel gedurende 30 minuten tot een siroop. Laat de siroop een beetje afkoelen.
  3. Schenk de vodka door een zeef en roer de siroop er goed door heen. Schenk de limoncello in een fles met dop/draadsluiting en bewaar in de vriezer.

Proost! Groetjes, Betty

Notes

De citroenen zonder schil die je over hebt kun je gebruiken om bijvoorbeeld deze citroen marmelade met tijm mee te maken! Of maak van al die citroenen een hemels goedje genaamd lemon curd. Heerlijk voor op scones of op pannenkoeken.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept limoncello met vodka maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het recept voor de bekende Italiaanse citroen likeur. Deze supersnelle limoncello met vodka kost namelijk slechts 48 uur om te maken.

Category: Drankjes recepten Tags: alcohol, Annabel Langbein, citroen, Italiaanse Keuken, kruidnagels, limoncello, pasen, Simple Pleasures, siroop, suiker, Vodka, weckpot, zomer

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Ricotta balletjes met spinazie (polpette di ricotta)
Volgend bericht: Panzanella Salade met aardbeien »

Lees Interacties

Reacties

  1. Colliers

    8 april 2018 om 1:10 pm

    Raar slechts 48 h laten trekken. Alle Limoncello recepten zijn anders. Een zegt schillen 30dagen laten trekken suikersiroopbijvoegen en nog 30 d laten trekken?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 april 2018 om 1:43 pm

      En dat is het mooie van recepten maken: iedereen bedenkt weer iets anders of slaat aan het uitproberen. Maakt toch niet uit, zolang het resultaat maar goed is. 🙂

      Beantwoorden
  2. frans

    15 december 2023 om 12:58 pm

    wat is de hoeveelheid water voor het suikersiroop

    Beantwoorden
  3. Hofman

    2 december 2024 om 6:16 pm

    Ik maak dit recept meerdere keren per jaar en elke keer vraagt iedereen waar ik die lekkere limoncello vandaan heb.
    Doet niet onder voor een “echte” limoncello!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 december 2024 om 4:23 pm

      Dat is een heel leuk compliment! Proost en geniet er van.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee