• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Blote Billetjes in het gras (snijbonenstamppot)

Blote Billetjes in het gras (snijbonenstamppot)

15 november 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Als je de naam  Blote Billetjes in het Gras hoort, denk je misschien in de eerste instantie niet aan een lekkere winters gerecht. Maar dit vunzige naampje staat toch garant voor een overheerlijke snijbonenstamppot.

Blote Billetjes in het gras (snijbonenstamppot)

Ideaal voor deze tijd van het jaar, waarin de stamppotten juist weer veelvuldig op tafel komen. En boordevol groente en vitamientjes.

Wat zijn blote billetjes in het gras?

De naam van dit gerecht dankt zich aan de witte bonen die af en toe opduiken tussen de groene snijbonenstamppot. Net twee blote billetjes die boven het gras uitsteken. Maar het resultaat is een heerlijk winters gerecht en mijn favoriete manier om snijbonen op het menu te zetten.

Uiteraard kun je de snijbonen stamppot serveren met een rookworst in plakjes. Maar ik vind blote billetjes in het gras toch wel het allerlekkerst met een vers gebakken kabeljauw en gesmolten boter jus. Zo heerlijk dat het gerecht letterlijk smelt op je tong.

In de zomer kun je ook een een heerlijk bijgerecht maken van gekookte, stukjes snijboon met witte bonen. Even afgieten en een lepel kruidenboter er doorheen roeren. Heerlijk bij vis van de gril of een kippetje uit de oven.

Recept voor blote billetjes in het gras:

(hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 kilo kruimige aardappels,
  • snufje zout,
  • 600 gram gesneden snijbonen (panklaar),
  • 1 potje witte (cannellini) bonen (ca. 350 gram),
  • 300-350 gram kabeljauwfilet,
  • 50 gram roomboter,
  • peper & zout.

Extra:

  • Grote kookpan met deksel,
  • bolzeef,
  • pureestamper,
  • koekenpan of grillpan,
  • steelpannetje.

Bereidingstijd:

Bereidingswijze blote billetjes in het gras:

  1. Schil de aardappels en snijd in stukken. Stop in een grote kookpan, met een snuf zout en verdeel hier de gesneden snijbonen overheen. Breng aan de kook op middelhoog vuur, gedurende 15-20 minuten, of tot de aardappels gaar zijn.
  2. Intussen verwarm je de witte bonen in een pannetje. Giet daarna af en zet apart.
  3. Verhit een klontje van de boter in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw rondom aan, zo’n 5-8 minuten. (afhankelijk van de dikte van de vis). Hou na afloop de vis warm door af te dekken met folie of een grote deksel.
  4. Zodra de aardappels gaar zijn, giet je deze af. Stop terug in de pan, voeg een flink stuk roomboter toe en stamp tot een grove puree. Stop de witte bonen erbij, breng op smaak met zout & peper en roer nog even goed door.
  5. Serveer de blote billetjes in het gras op een bord, met daarop 1/4 van de kabeljauw.
  6. Als laatste smelt je de overgebleven roomboter in de steelpan, en serveer deze als jus bij de vis.

Bewaartip: laat overgebleven stamppot goed afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je hoeft het enkel 10 minuutjes op te bakken in een koekenpan, met eventueel een klontje boter. Lekker als je later in de week blote billetjes in het gras met plakjes rookworst wilt eten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Blote Billetjes in het gras (snijbonenstamppot)

Category: Vis Recepten Tags: aardappels, Glutenvrij, kabeljauw, roomboter, snijbonen, stamppot, Vis, witte bonen

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hemelse Tongetjes (Hurmašice)
Volgend bericht: Minestronesoep met groene kool en ravioli »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • 10x Recepten voor nacho’s en tortilla chips
  • recept tartiflette Franse aardappelschotel met spekjes en kaas wintersport eten Tartiflette met spek en kaas (video)
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in